Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 1 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant verdedigde contante stortingen Delftse coffeeshophouder, rechter ziet Wwft-risico
Rabobank mocht de bankrelatie met de exploitant van coffeeshops The Game en The Future in Delft opzeggen omdat het cliëntenonderzoek door een gebrek aan transparantie niet kon worden voltooid, heeft de rechtbank Amsterdam in kort geding geoordeeld. Verklaringen van de accountant gaven volgens de rechter onvoldoende inzicht in de herkomst van contante stortingen
Lees verder »
Omzetgroei van 4,5 procent voor ABAB, voorzitter raad van bestuur neemt afscheid
ABAB Accountants en Adviseurs zag zijn omzet met 4,5 procent groeien tot 62,8 miljoen euro. Dat meldt John Verhagen, die na twaalf jaar afscheid neemt als voorzitter van de raad van bestuur. Verhagen wordt opgevolgd door Ronald Meijers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt: om te ontzorgen, te begeleiden, te ondersteunen of om je op te leiden.

Lees verder »
Vonnis over huurvermindering wegens Corona is versterking positie horecaondernemers
De kantonrechter in Den Haag heeft bepaald dat de twee eigenaren van café Aimée in Den Haag 50 procent huurkorting krijgen, omdat het redelijk wordt geacht dat de gevolgen van de coronacrisis gelijkelijk worden verdeeld over verhuurder en huurder.
Lees verder »
Hoge Raad spreekt zich uit over reikwijdte zorgplicht accountant
De Hoge Raad heeft bepaald dat de accountants die cijfers opstelden in opdracht van een ondernemer geen zorgplicht hadden richting investeerders die naar eigen zeggen mede op basis van die te rooskleurige cijfers de onderneming overnamen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant, zet jij je datagoudmijn in om klanten te adviseren?

Accountants- en administratiekantoren kunnen nog relevanter en onmisbaarder worden voor klanten zien Accountancy Vanmorgen & Unit4 Bedrijfssoftware. Wil jij de belangrijkste adviseur van je klant worden? Dan heb je op dit moment alle kans! Het belangrijkste middel heb je al in huis: data. Lees in de whitepaper hoe je onmisbaar wordt!

Lees verder »
KENNISPARTNER
Welke BTW-gevolgen heeft de Brexit voor levering goederen en diensten?

Sinds 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk na een zeer lang slepend traject niet langer lid van de Europese Unie. Vanaf die datum brengt de Brexit – naast langer durende douaneprocedures en logistieke vertraging voor vervoerders – ook BTW-gevolgen voor de levering van diensten en goederen door Britse en Nederlandse ondernemers met zich mee.

Lees verder »
FIOD doet onderzoek naar TVL-fraude na melding banken
Er loopt momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar enkele personen die als tussenpersonen voor tientallen ondernemingen TVL zouden hebben aangevraagd, meldt de FIOD.
Lees verder »
Hoge Raad ziet weinig mogelijkheden om scheldende belastinggemachtigde te weren
De Algemene wet bestuursrecht (Awb) biedt niet veel mogelijkheden om een gemachtigde te weigeren die in veel belastingzaken optreedt en daarbij al een paar jaar regelmatig beledigende, smadelijke en bedreigende taal uit richting ambtenaren van de Belastingdienst, rechters en rechterlijke colleges.
Lees verder »
PERSONALIA | Hausse aan januari-transfers in de accountancy
Januari is voor veel accountantskantoren een ideale maand voor het aantreden van nieuwe partners of directieleden. Dit jaar meldde Accountancy Vanmorgen uitzonderlijk veel transfers: 36 benoemingen, waarvan de meeste partnerwisselingen betroffen. Een overzicht.
Lees verder »
Zorgen Tweede Kamer over ondernemers die buiten de boot vallen
De Tweede Kamer is blij met de recent door het kabinet aangekondigde uitbreiding van het pakket noodsteunmaatregelen, maar veel partijen vinden dat nog niet genoeg. Er zijn veel zorgen over groepen die buiten de boot vallen
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Consultancy bij PinkWeb: waarom goede onboarding belangrijk is

We horen vaak dat ‘mensen meekrijgen’ één van de grootste uitdagingen is bij het uitrollen van een portaal. Daarom hechten we veel waarde aan een uitgebreid onboarding traject. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Coronamaatregelen katalysator voor het online oprichten van BV’s’
Werkenden verwachten veel meer thuiswerkuren, vooral in financiële en zakelijke dienstverlening
Alblas van Meurs groeit in Westland
Eerste hoger beroepszaak over noodsteunregeling: afwijzing NOW bij starter terecht
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
4 februari 2021
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
15 februari 2021
Lunch & Learnsessie WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
4 maart 2021
VACATURES
Gevorderd assistent accountant BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Assistent accountant
Rousch
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN