Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 13 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant, veroordeeld tot 12 maanden, in hoger beroep vrijgesproken
De accountant van Zorg Stichting Vivence (ZSV) die in 2017 veroordeeld werd tot 12 maanden cel voor het opmaken van valse controleverklaringen, is in hoger beroep vrijgesproken.
Lees verder »
Bestuurder Ostermann per direct weg bij Grant Thornton
Theo Ostermann heeft besloten per direct terug te treden als bestuurder en partner van Grant Thornton vanwege een belangenconflict met cliënten. Hij was sinds 2012 partner bij het kantoor en zat sinds 1 januari 2021 in de raad van bestuur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De hele maand oktober 2 PE-trainingen voor de prijs van 1!

Wil je op een leuke, leerzame en voordelige manier volledig aan je PE-norm voldoen? Profiteer dan de hele maand oktober van onze PE-dubbeldeal. Met deze aantrekkelijke actie volg je 2 NIRPA PE-trainingen voor de prijs van 1.

Bekijk hier de actie »
Recordboete voor KPMG UK voor ‘uitzonderlijke fouten’ bij ondergang Carillion
De Britse toezichthouder op accountants heeft KPMG een recordboete van 21 miljoen pond opgelegd voor fouten in de controle van bouwbedrijf Carillion. De FRC noemt het een ‘schoolvoorbeeld van falen’.
Lees verder »
NBA wil contributie met 9% verhogen
Bovenop de jaarlijkse indexatie acht de NBA het noodzakelijk om de contributie in 2024 eenmalig met 5,8 procent te verhogen. Dit is onder meer nodig vanwege de gestegen salariskosten van medewerkers. Op de ledenvergadering in december wordt er over het voorstel gestemd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tweedaagse MFAS-cursus Administreren huwelijksvermogensrecht en estate planning

Een terminale dga vraagt wat er nog moet worden geregeld. Een echtscheiding dient zich aan, terwijl het verrekenbeding nooit is uitgevoerd. Paniek in de tent. Goede advisering wordt bemoeilijkt als het privé en gezamenlijk vermogen niet zijn geadministreerd. Wouter Burgerhart en Henry Meijer geven praktische handvatten.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Bemiddelingsclausule: nuttig of noodzakelijk?
In de afgelopen jaren was ik als mediator met enige regelmaat betrokken bij geschillen, waarbij partijen in hun overeenkomsten (die deel uitmaakten van hun geschil) geen bemiddelings- of mediationclausule hadden opgenomen.
Lees verder »
Meer tijd voor beursfondsen zonder accountant
De acht Nederlandse beursfondsen die zonder accountant zitten, krijgen meer tijd om er een te vinden. Beurs Euronext had gedreigd sommige van hen begin november te schrappen, maar heeft de deadline verschoven naar 15 januari 2024. Dit meldt de vereniging MidkapNL.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ziekte tijdens proeftijd: wat zijn de regels?
De proeftijd is een periode waarin werkgever en medewerker met elkaar kennismaken. Tijdens de proeftijd gelden andere regels rondom ontslag. Zo mag het contract in de proeftijd zowel door uw klant als door zijn of haar medewerker direct worden opgezegd. Maar hoe zit dit als de medewerker tijdens proeftijd ziek wordt?
Lees verder »
Informatie van accountant tijdens ava nog steeds onder de maat, vindt Eumedion
De zes Nederlandse OOB-kantoren passen handreiking 1118 niet goed genoeg toe. Deze gaat over informatie die accountants moeten geven tijdens aandeelhoudersvergadering. Eumedion roept de kantoren op meer werk van de handreiking te maken.
Lees verder »
Ondernemer wil weten welke gegevens Belastingdienst over hem heeft
Een ondernemer had het vermoeden dat hij voorkwam in de Fraude Signalering Voorziening. Omdat de minister niet over de brug kwam, spande hij een rechtszaak aan. Recht hebben is nog niet meteen recht krijgen, luidt de conclusie.
Lees verder »
Exceltip | Dubbele gegevens in een lijst
Geregeld krijg ik tijdens trainingen vragen over dubbele gegevens. Sommigen sorteren dan de gegevens in een lijst en zoeken zelf de dubbele data eruit. Anderen bedenken andere oplossingen. In deze tip zie je enkele opties voor het vinden/en of het verwijderen van dubbele gegevens. En natuurlijk is het uitgangspunt dat Excel het werk moet doen […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
PinkWeb komt met Wwft en KYC-oplossing
Standpunt over onderbroken loontijdvak
BDO-Benchmark: ziekenhuizen staan voor duivels dilemma
Mondelinge beëindigingsovereenkomst niet rechtsgeldig, loonvordering toegewezen
OPLEIDINGEN
Certified Management Accountant (CMA®)
Markus Verbeek Praehep
27 oktober 2023
Kennismarathon Inkomstenbelasting
Fiscount
6 november 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: rapportages maken
Accountancy Vanmorgen
14 november 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant
Jobs in Finance
Account AA (teamleider)
Flantüa
Nieuwegein
Junior administratief medewerker  – Nieuwegein, 32-40 uur
van Helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN