Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 21 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Accountant vrijuit in fraudezaak rond paardenproject
Een accountantskantoor is vrijgesproken van betrokkenheid bij een fraudezaak waarbij voor tonnen aan niet-verrichte werkzaamheden is gedeclareerd. Ook al zou de fraudeur advies hebben gehad van het kantoor, zo overweegt de rechtbank in Haarlem, dan nog was de fraude zijn eigen verantwoordelijkheid.
Lees meer
 
 
RJ geen voorstander van EU-aanpassingen aan IFRS
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft gereageerd op het consultatiedocument dat de Europese Commissie heeft gepubliceerd over een mogelijke hervorming van de Europese verslaggevingsregels. De raad pleit vooral voor het behoud van vergelijkbaarheid en tegen Europese aanpassingen aan regels die daar drempels voor opwerpen.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
KPMG krijgt Britse miljoenenboete
De Financial Reporting Council (FRC), de Britse toezichthouder op het accountancywezen, heeft KPMG en partner Michael Francis Barradell een boete opgelegd van bijna € 2,5 miljoen. Ze hebben de gedragsregels overtreden rondom de audit en de jaarrekeningen van het modemerk Ted Baker door een medewerker in een rechtszaak te laten getuigen.
Lees meer
 
 
Gepensioneerde accountant verduisterde drie ton
Een 81-jarige voormalig accountant draait voor een half jaar de gevangenis in. Hij heeft als penningmeester in een periode van bijna zes jaar ruim drie ton aan stichtingsgelden in eigen zak gestoken. Tanken op kosten van de KNVB werd hem fataal.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Banken krijgen exit dividendbelasting op hun bord
Nederlandse banken voelen de bui al hangen: zij denken de rekening te gaan betalen voor deel van de hoge kosten die de afschaffing van de dividendbelasting met zich meebrengt. Die blijkt nog duurder dan gedacht.
Lees meer
 
 
‘PwC rekende mega-uurtarief voor afwikkeling Carillion’
Partners van PwC hebben in het Verenigd Koninkrijk een uurtarief tot € 1.289 opgestreken voor de afwikkeling van het veelbesproken faillissement van bouwconcern Carillion. Dat heeft PwC zelf medegedeeld aan Britse parlementsleden.
Lees meer
 
 
Leijtens (ex-Belastingdienst) auditor voor Navo
Hans Leijtens, voormalig directeur-generaal van de Belastingdienst, gaat bij de Navo aan de slag als lid van de International Board of Auditors. Hij is benoemd voor een periode van vier jaar.
Lees meer
 
 
Zoeken naar fraude: onhaalbaar of inherent aan accountantsvak?
In de accountantsbranche laait een discussie op over de rol van de accountant bij het opsporen van fraude, schrijft het FD. Hoort dat wel of niet bij de werkzaamheden van accountants?
Lees meer
 
 
‘Volkswagen ontslaat topbestuurder om dieselaffaire’
Volkswagen heeft volgens het Duitse boulevardblad Bild topbestuurder Heinz-Jakob Neusser ontslagen. Hij zou het eerste kopstuk zijn dat vanwege het sjoemelsoftware-schandaal rondom dieselauto’s moet vertrekken bij het autoconcern.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Acht nieuwe mensen bij RS Finance
RS Finance houdt de groei erin: het boekhoudkantoor heeft acht nieuwe medewerkers aangetrokken en breidt daarmee het personeelsbestand uit tot 51, verdeeld over kantoren in Amsterdam en Rotterdam.
Lees meer
 
 
Belastingdienst stuurt brieven Zvw met verkeerd betalingskenmerk
De Belastingdienst heeft een aantal brieven gestuurd over het terugbetalen van een voorschot op de teruggaaf Zorgverzekeringswet (Zvw) waarin een verkeerd betalingskenmerk staat.
Lees meer
 
Instant Payments en PSD2 een gouden duo Contentpartner
Als ondernemer altijd direct over je geld beschikken. Dat zou mooi zijn, niet waar? Momenteel wordt bankieren door middel van nieuwe ontwikkelingen steeds eenvoudiger. Onderweg met je app even snel geld overmaken of je stuurt gewoon een Tikkie. Maar… dan staat het nog niet direct op de bankrekening van de ontvangende partij. Instant Payments en […]
 
Visionplanner on Tour | Apeldoorn Opleiding
Het klinkt mooi allemaal. Jaarrekeningen veel efficiënter samenstellen. Meer tijd hebben voor sparren met de klant. Je klant vier keer per jaar een geweldig dashboard met tussentijdse cijfers laten. En dat ook nog eens op een moderne manier in de cloud. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Kom naar één […]
 
(extern) Accountant RA – Waalwijk Vacature
Dinsdagochtend, 11.45 uur Ik zeg mijn klant gedag en stap in de auto richting kantoor. Het gesprek dat ik zojuist met deze ondernemer voerde, was pittig. De ondernemer heeft een bedrijf overgenomen en ik acht de goodwill veel te hoog gewaardeerd. Een dergelijk oordeel zag de dga niet aankomen en hoe zorgvuldig en goed onderbouwd […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn