Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 10 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant vrijuit na kritisch rapport over voorraadgesjoemel
Een bedrijf ging failliet. De curator vermoedde dat er vlak voor het faillissement voorraden waren verdwenen en gaf een register-accountant opdracht onderzoek te doen. De bestuurder diende een klacht in bij de Accountantskamer omdat hij vond dat de accountant het onderzoek niet goed had gedaan en er ook helemaal niet bevoegd voor was.
Lees verder »
MT1000: Visser & Visser beste accountantskantoor
Volgens managementsite MT/Sprout is Visser & Visser het beste accountantskantoor van Nederland. Als enige weet het de maximale score binnen te halen op klantgerichtheid. MT/Sprout vroeg 4.095 zakelijke beslissers hun dienstverleners een NPS-score te geven en te beoordelen op klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Moss: dé oplossing voor bedrijfsuitgaven

Met Moss heb je al je bedrijfsuitgaven overzichtelijk bij elkaar. En dat maakt het leven van bedrijven makkelijker. Met onze allesomvattende software voor financiële processen controleer je uitgaven in realtime, geef je al je werknemers makkelijk een creditcard (die jij net zo makkelijk beheert) en stroomlijn je je factuurbeheer en boekhouding.

6 maanden gratis gebruiken »
MTH en DRV gaan nauwer samenwerken
MTH en DRV, beide lid van het Moore Global-netwerk, gaan vaker samenwerken. Ze willen de kwaliteit van hun organisaties en hun internationale netwerk verder vergroten om de hoge klanttevredenheid te borgen en aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Over een mogelijke fusie op termijn hebben de beide topmannen het niet.
Lees verder »
AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom: ‘Kosten van extern toezicht op MKB-kantoren zijn niet extreem’
De AFM is ‘overwegend positief’ gestemd over het interne kwaliteitsonderzoek van de zes OOB-kantoren. AFM-bestuurslid Hanzo van Beusekom, die aan de vooravond staat van de uitbreiding van het toezicht naar het segment van de niet-OOB-kantoren, verwacht dat de kosten daarvan binnen de perken blijven. ‘Het gaat er bij mij niet in dat de kosten de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waar staat jouw kantoor in de AV-Top 50?

Nieuwsgierig waar jouw kantoor staat in de AV-Top 50? Bekijk onze lijst. Wil je meer weten over een bepaald kantoor? De accountantskantoren met blauwe kleur zijn aanklikbaar. Je vindt hier een interviewartikel met het desbetreffende kantoor.

Ga naar de lijst »
Weg vrij voor 0% btw op groente en fruit
De Europese ministers van Financiën vinden dat lidstaten niet langer btw hoeven te heffen op groenten en fruit. Nederland verhoogde het tarief in 2019 van 6 naar 9%.
Lees verder »
Kamerlid wijzigt initiatiefwetsvoorstel dividendbelasting na kritiek
Het Tweede Kamerlid Tom van der Lee (GroenLinks) heeft een vierde nota van wijziging ingediend bij de Spoedwet conditionele eindafrekening dividendbelasting. Hij reageert daarmee op de kritiek op het wetsvoorstel in de literatuur en vanuit de praktijk.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De jaarafsluiting: werk slimmer, niet harder

De jaarafsluiting. Wat komt er ook alweer bij kijken? Welke aandachtspunten zijn er? Of wellicht nog belangrijker; hoe kom je deze periode zo soepel mogelijk door? Onze tip: werk slimmer, niet harder.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Meer rendement uit je boekhoudafdeling? 5 redenen waarom KPI’s onmisbaar zijn

KPI’s zijn een onmisbare tool binnen de strategische en operationele werking van het datagedreven advieskantoor. Waarom? Het levert concrete en meetbare data op, waarmee je de backoffice van jouw kantoor naar een hoger niveau tilt. Ontdek in dit blog 5 redenen waarom KPI’s onmisbaar zijn.

Lees verder »
Europol waarschuwt voor ‘ondergronds financieel systeem’
In een rapport over de Pandora Papers waarschuwt Europol voor een ‘parallel ondergronds financieel systeem’, dat criminelen gebruiken om geld wit te wassen.
Lees verder »
AFM positief over Intern KwaliteitsOnderzoek (IKO) bij OOB-accountants
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is overwegend positief over het inzicht dat het Intern KwaliteitsOnderzoek (IKO) bij OOB-accountantsorganisaties geeft in de kwaliteit van hun wettelijke controles. Dat blijkt uit onderzoek waarbij de AFM ook keek naar hoe deze organisaties hun IKO opzetten en uitvoeren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Grant Thornton gaat elektrisch rijden
‘Gemeenten vaag over vastgoed in begrotingen’
Ruim kwart meer finance vacatures dan jaar geleden
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
15 december 2021
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2022
Online cursus Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 februari 2022
VACATURES
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Junior administratief medewerker Nieuwegein, 32-40 uur
van helder
Nieuwegein
Salarisadministrateur
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN