Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 24 januari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Omzet Crowe Foederer plust 30 procent
Crowe Foederer heeft vorig jaar een forse omzetgroei geboekt: de inkomsten gingen met ruim 30 procent omhoog tot € 75 miljoen. Daarvan is de helft te danken aan overnames. Dit jaar denkt het bedrijf op basis van autonome groei uit te komen op minimaal € 85 miljoen.
Lees verder »
Accountant zag bui al hangen bij noodlijdend VanMoof
Fietsfabrikant VanMoof heeft bij de eigen aandeelhouders kapitaal opgehaald. Zonder de miljoenen had het bedrijf het mogelijk geen maanden meer gered. De controlerend accountant waarschuwde drie jaar terug al voor de slechte financiële positie, met onder meer een negatief eigen vermogen, en onthield zich toen van een oordeel over de 2019-cijfers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je in ESG-rapportering

Er komen voor publieke sector organisaties steeds meer vereisten en verwachtingen rondom ESG. ESG-rapportering als onderwerp roept terecht veel vragen op. In deze masterclass gaan we in op de ESG (rapporterings)kennis die nu nodig is en dat wat er gaat komen. Vul je kennis aan en ga goed voorbereid aan de slag.

Bekijk het cursusaanbod »
CEA en NBA mikken op meer diverse instroom bij accountantsopleidingen
De instroom bij accountantsopleidingen moet meer divers en breder worden, stellen CEA en NBA in het rapport ‘Stip aan de horizon’ over de toekomst van de beroepsopleidingen. ‘Theorie en praktijk moeten beter op elkaar aansluiten en resulteren in een geïntegreerde beroepsopleiding, gevolgd door na-ervaringsonderwijs.’ Het huidige model is belemmerend voor instroom van mensen van buiten […]
Lees verder »
Fiscus kan niet aantonen welk postbedrijf de aanslag bezorgde: bezwaar gegrond
De Belastingdienst heeft bij de Hoge Raad in het stof moeten bijten in een zaak tegen iemand die na jaren bezwaar had aangetekend tegen een aanslag en beweerde de aanslag niet ontvangen te hebben. De fiscus kon niet aantonen bij welke postverzender de aanslag is aangeboden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de recente wijzigingen op het vakgebied Loonheffingen?

Denk bijvoorbeeld aan het ophogen van de km vergoeding, hoe wordt thuiswerken fiscaal ondersteund, hoe werkt de herziening van lage naar hoge premies bij veel flexuren, wat gaat veranderen in de inkomstenverhoudingen, hybride werken en grensarbeiders. Laat je op 9 februari in 2 uur online bijpraten door Casper Mons.

Lees verder »
AV-Top 50 | Charmant, vlot en betrokken kantoor
Rijkse accountants en adviseurs kenmerkt zich door een ontspannen bedrijfscultuur. In alle lagen van de organisatie gaan de collega’s informeel met elkaar om. ‘Medewerkers zijn hier geen nummer’, stellen AA accountant Remco de Nooijer en senior assistent-accountant Karin Breur.
Lees verder »
Helft werkgevers moet nog definitieve NOW-aanvraag doen
Voor ruim de helft van de werkgevers die tussen oktober 2020 en september 2021 gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling, gaat de tijd dringen. Zij hebben nog geen aanvraag ingediend voor de definitieve vaststelling van de loonsubsidie, meldt het UWV. De deadline ligt op 22 februari; de uitkeringsinstantie gaat een communicatiecampagne opzetten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een stap vooruit: hoe je klanten gerichter bijstaat tijdens een consolidatie 

De samenwerking tussen ondernemers en accountants beperkt zich niet tot het opstellen van een jaarrekening of het indienen van fiscale aangiften. Zeker tijdens een consolidatie heb je als accountant een belangrijke rol. Omdat consolideren veel handmatig werk vergt en veel tijd kost, is het de vraag hoe je je klant zo gericht mogelijk kunt adviseren […]

Lees verder »
UWV: een op vijf werknemers wisselt van baan
Onderzoeken lieten eerder zien dat ongeveer een op de vijf werknemers tegenwoordig overweegt van baan te wisselen. Cijfers van het UWV tonen nu aan dat het niet bij plannen blijft: vorig jaar koos daadwerkelijk 20 procent van de werkenden voor een andere werkgever.
Lees verder »
Koper Belgische Blokker-vestigingen moet anderhalf miljoen betalen
Dirk Bron, de man die drie jaar terug de Belgische Blokker-vestigingen overnam, moet aan verkoper Mirage nog ruim anderhalf miljoen betalen omdat hij de gemaakte afspraken niet is nagekomen. Dat oordeelt de rechter. De winkels gingen binnen een jaar na de overname al failliet.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Drukte houdt aan bij helpdesk NBA
Fiscus kan nu ook voorheffing Vpb ambtshalve verhogen
UBO-register kan weer publiekelijk toegankelijk worden, maar kabinet kiest daar niet voor
Qconcepts breidt uit met vestiging in Enschede
OPLEIDINGEN
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
2 februari 2023
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2023
Accountancy Vanmorgen
13 februari 2023
Webinar – Hoe implementeer je de CSRD binnen jouw organisatie?
Sdu
14 februari 2023
VACATURES
Senior Assistent Accountant Audit
HLB Witlox Van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Valkenburg, Schijndel, Waalwijk
Senior Assistent Accountant Audit
Flynth
meerdere locaties
Supervisor audit in Brabant
Moore DRV
Brabant
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN