Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 5 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Accountants- en administratiekantoor: let op onderzoeksplicht Wwft!
De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, oftewel Wwft, is een one-size-fits-all wet die niet alleen geldt voor banken, maar ook voor accountants- en administratiekantoren. De wet verplicht Wwft-plichtigen tot ‘een voortdurende controle op de zakelijke relatie en op de tijdens deze relatie verrichte transacties’ zonder duidelijk te maken wat dat inhoudt. Hier wreekt zich […]
Lees meer
 
 
Amerikaanse Rechter: PwC liet stagiair activa van $589 miljoen controleren
PwC liet tijdens een audit van bij de frauderende Amerikaanse (inmiddels failliete) Colonial Bank een stagiair complexe activa ter waarde van  $589 miljoen controleren . Een Amerikaanse rechter noemt dat in haar vonnis ‘werkelijk verbijsterend’. 
Lees meer
 
Kom naar de gratis workshop op 16 februari! Advertorial

Kleisteen online boekhouden zal u dan laten zien hoe u met minimale kosten uw boekhouding kunt digitaliseren. Wij zijn wel een beetje klaar met overtikken, u ook? Kleisteen is er al vanaf 1,- per maand, als administratiekantoor krijgt u de beschikking over een gratis administratie voor eigen gebruik, en een beheerscherm (ook gratis natuurlijk) waar u al uw klanten bij elkaar ziet.

 
PERSONALIA: Maurice Quaedvlieg partner bij Mazars
Drs. Maurice G.W. Quaedvlieg RA AA MBA (1972) is per 1 januari 2018 als partner toegetreden bij Mazars Accountants en Adviseurs. Quaedvlieg zal zich onder andere richten op het verder uitbreiden van de Audit en Assurance en Not-for-profit praktijk van Mazars.  
Lees meer
 
 
Pheijffer: gunstige uitspraak EY en PwC kan als boemerang werken voor de sector
Als de overwinning van PwC en EY op de AFM standhoudt, kan dat als een boemerang terugslaan op de sector. Dat schrijft Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy aan de universiteiten van Nyenrode en Leiden in een uitgebreide opiniebijdrage in het FD.
Lees meer
 
Alle ins en outs van het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht door Bernard Schols Advertorial

Bernard Schols brengt u op 23 januari volledig op de hoogte van het nieuwe huwelijksvermogensrecht inclusief de ontwikkelingen in het huidige recht. Kortom, naast vernieuwen en actualiseren, ook opfrissen van uw kennis. U krijgt antwoord op o.a. de volgende vragen:
• Wat is de omvang van de nieuwe beperkte wettelijke gemeenschap?
• Waarom zijn er in het nieuwe systeem meer privé-schuldeisers?
• Welke soorten huwelijkse voorwaarden zijn er?

 
Nieuwe regels SZW op een rij
Per 1 januari 2018 is een aantal regels op SZW-terrein veranderd. Het ministerie van SZW heeft een overzicht van nieuwe maatregelen gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Icecat komt met eigen cryptomunt voor webshops
Martijn Hogeveen, directeur van Icecat, lanceert een eigen cryptomunt. De aanbieder van productinformatie in de e-commercemarkt komt met de Icecat CryptocURrencY (ICURY), dat een rol moet gaan spelen bij betalingen binnen Icecats ‘ecosysteem’. Dat meldt Emerce.
Lees meer
 
AV verzorgt via Fiscaal Vanmorgen fiscale opleidingen Advertorial

Fiscaal Vanmorgen verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs & fiscalisten.
• Cursussen op verschillende niveaus
• Vakgebieden o.a.: BTW/IB/VPB/LB/Schenk-erfbelasting
• Max. 15 deelnemers per groep, dus altijd interactief
• Aandacht voor uw praktijkvragen
• Gemiddelde waardering: 8 en hoger
• Topdocenten met jarenlange ervaring
Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod. =>

 
Ontdekkracht van klein naar middelgroot door fusie
Ontdekkracht Accountants en Adviseurs, Louer Accountancy en Van der Aa & Belderok Accountants gaan in Goirle samen verder onder de naam Ontdekkracht Accountants en Adviseurs. Het kantoor zal worden geleid door Marlou van Hoek, Ronald Louer en Olaf van Hoek.
Lees meer
 
 
Winkelstraten ondanks groei detailhandel kwetsbaar, schrijft ING
De omzet in de Nederlandse detailhandel ligt na ruim tien jaar weer boven het niveau van voor de crisis. Toch blijft de winkelstraat zeer kwetsbaar, schrijft ING in ‘outlook’ voor 2018.
Lees meer
 
 
President Rekenkamer: ‘boekhoudstelsel’ voor overheidsuitgaven
Het invoeren van een baten-lastenstelsel door de rijksoverheid zou een een betere controle opleveren op overheidsuitgaven die zijn betaald met belastinggeld. Dit boekhoudstelsel zou het budgetrecht van het parlement versterken en kan de basis leggen voor hernieuwd vertrouwen van burgers in de democratie. Dit bepleit de president van de Algemene Rekenkamer Arno Visser deze week in […]
Lees meer
 
 
CAO-lonen licht gestegen
De CAO-lonen zijn in 2017 met 1,5 procent gestegen. Een jaar eerder was er nog sprake van een stijging van 1,8 procent. Dat meldt het CBS. 
Lees meer
 
Digitalisering en bewaarplicht. Hoe zit het precies? Contentpartner
In het verleden was het vrij duidelijk welke gegevens bewaard moesten worden om te voldoen aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. Nu in het digitale tijdperk kan het soms voor de ondernemer onduidelijk zijn wat hij wel en wat hij niet hoeft te bewaren om te voldoen aan de wettelijke vereisten, en in welke hoedanigheid […]
 
Van waarheidsvinding naar bestendig beïnvloeden Opleiding
Sluit aan op Internal audit met relevantie Als (internal) auditor of controller wordt u geprezen voor uw scherpe analyses. U legt regelmatig de vinger op de zere plek en ook uw aanbevelingen snijden hout. Toch merkt u dat uw organisatie nog meer kan profiteren van uw kennis en inzet. Hoe bereikt u dat ook managers […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Junior Accountant AA Vacature
Als junior accountant AA ben je een sparringpartner voor ondernemers, ben je klantverantwoordelijk en ben je in staat junior en senior assistenten aan te sturen. Team Je werkt in het ambitieuze en groeiende AA-team op de vestiging Nijmegen, dat bestaat uit 17 personen. Naast accountancy- en advieswerkzaamheden werkt dit team ook aan rendementsverbeteringstrajecten en diverse […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn