Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 26 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants en gemeenten in onzekerheid: nieuw uitstel verantwoording rechtmatigheid
Na enkele keren uitstel zou de jaarrekening 2023 van gemeenten en provincies een rechtmatigheidsverantwoording moeten bevatten. Maar de Algemene Rekenkamer (AR) heeft fundamentele bezwaren geuit tegen de wijzigingen van de accountantsnormen, meldt het ministerie van BZK.
Lees verder »
Nieuwe Europese witwasautoriteit gaat vanuit Frankfurt werken
De vertegenwoordigers van de Europese Raad en het Europees Parlement hebben donderdag een akkoord bereikt over de locatie van de toekomstige Europese autoriteit voor de bestrijding van witwassen en de financiering van terrorisme (AMLA). Frankfurt zal de nieuwe autoriteit van de EU huisvesten, die de bevoegdheid krijgt om sancties en maatregelen op te leggen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verder dan de cijfers: impact van private equity op accountancy

Om eigenaren van administratie- en accountantskantoren te informeren over de ontwikkelingen rondom private equity in de accountancymarkt organiseert BHB Dullemond op dinsdag 12 maart, in samenwerking met Preservation Capital Partners, een rondetafelbijeenkomst waarin de vraagstukken rondom private equity in de markt besproken worden.

Schrijf je hier in »
Denktank: grote concerns zwijgen in jaarrekening over gevolgen uitstoot klimaat
Grote vervuilende bedrijven vermelden in hun jaarrekeningen vaak niets over de gevolgen die hun uitstoot heeft voor het klimaat. Dat stelt de financiële denktank Carbon Tracker. Zowel de bedrijven als hun accountants laten beleggers in het ongewisse, volgens Carbon Tracker.
Lees verder »
KPMG’er Marcel Boersma promoveert op onderzoek naar AI in de accountancy
Marcel Boersma heeft vrijdag succesvol zijn proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam verdedigd, waarin hij zijn onderzoek presenteert over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de accountancy. Boersma heeft in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn voor de integratie van technologie in het vakgebied.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Word een expert in Excel: data analyseren en draaitabellen

Een klant heeft steeds meer data waar jij als accountant veel mee kunt doen. Hoe haal je informatie uit onoverzichtelijke exportbestanden en hoe maak je deze data geschikt voor verwerking in Excel? Saskia Jacobsen laat op 6 maart zien hoe je met hulpmiddelen zoals filteren/sorteren en draaitabellen allerlei berekeningen en overzichten kunt maken.

Lees verder »
Opgelichte klant handelde nalatig, bank hoefde fraude niet eerder te signaleren
ING hoeft een klant die voor ruim 18.000 euro werd opgelicht niet te compenseren. De klant is zelf nalatig geweest door een nepbankmedewerker toegang tot haar computer te verlenen. Bovendien is onvoldoende gebleken dat er bij de bank gegronde redenen waren om te twijfelen aan de betaalopdrachten, oordeelt de kantonrechter.
Lees verder »
Werken met en als zelfstandige en hoofdlijnen arbeidsmarktpakket: minister beantwoordt vragen
Minister Van Gennip van SZW heeft Kamervragen beantwoord naar aanleiding van kabinetsbrieven over werken met en als zelfstandige(n) en de hoofdlijnen van het arbeidsmarktpakket.
Lees verder »
Contentpartner
Veilig digitaal documenten ondertekenen en beheren
De jaarrekening, opdrachtbevestiging, belastingaangifte of een adviesrapport – het hele jaar door zijn er heel wat documenten die door jou of jouw klant moeten worden ondertekend. Het digitaal ondertekenen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Maar voor veel kantoren blijkt het nog een flinke uitdaging om het proces zo veilig mogelijk in te richten, en […]
Lees verder »
Of een veganistische gehaktbal een gehaktbal is of niet…het kan invloed hebben op je pensioenregeling
Is een veganistische gehaktbal een gehaktbal en dus gemaksvoeding? Het antwoord op deze vraag was van belang om te bepalen of een bedrijf wél of níet onder de verplichtstelling van een bedrijfstakpensioenfonds moest vallen. Daarbij geldt dat de uitleg van een verplichtstellingsbesluit mee kan bewegen in de tijd.
Lees verder »
Hof: keuze over verdeling opbrengsten eigen woning kan worden herzien
Een aanvankelijk gekozen onderlinge verhouding met betrekking tot het belastbare inkomen uit eigen woning kan door fiscale partners onder voorwaarden worden gewijzigd tot het moment waarop zowel de (navorderings)aanslag van de belastingplichtige als die van de partner onherroepelijk vaststaat, oordeelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hoger beroep loont voor boekhouder, klant moet toch betalen
Blunder bij fiscus: erfbelasting betalen voor een onbekende
NBA doet voorstellen voor PE-vereisten CSRD-assurance
Promovenda ziet dat fiscalist soms in eigen bubbel leeft
OPLEIDINGEN
4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
28 februari 2024
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
1 maart 2024
Online cursus Fiscaliteit bij onderwijsorganisaties, basis en actualiteiten (vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffingen)
Accountancy Vanmorgen
9 april 2024
VACATURES
Assistent Accountant
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam, Geldermalsen
Gevorderd Assistent Accountant – Gouda
Lansigt
Gouda
Gezocht: accountant met nét dat beetje extra
Fiscount
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN