Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 22 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants: erg druk door NOW-1 afrekening
Zo’n 55.000 bedrijven hebben nog steeds geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste NOW-ronde. Dit moet voor 31 oktober geregeld zijn. Uitkeringsinstantie UWV waarschuwt bedrijven via radiospotjes haast te maken, te meer omdat accountants volgens UWV ‘erg druk’ zijn. De NOW-1 afrekening maakt de toch al drukke oktobermaand een periode van grote stress.
Lees verder »
Piekbelasting bij Big 4 doet accountants vertrekken
Het aantal finance-vacatures bij de Big 4 lag in het derde kwartaal 36% hoger dan in Q4 2019, het laatste volledige kwartaal voor het uitbreken van de coronacrisis. De grote accountantskantoren merken dat accountancytalent steeds vaker vertrekt naar werkgevers waar de werkdruk gelijkmatiger verdeeld is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zorginstellingen, wat is btw belast en tegen welk tarief?

De hoofdprestatie zorgverlening is vrijgesteld van btw, maar veel bijkomende diensten niet. Denk aan de opbrengsten uit uitleen personeel, parkeren, restaurant of levering van medicijnen. Is de opbrengst wel of niet btw belast en tegen welk tarief? En hoe zit het met btw op de kosten en investeringen? Op 15 november krijg jij de antwoorden.

Lees verder »
PwC’ers: ‘Minimumtarief maakt belastingstelsel mogelijk veel complexer’
Het nieuwe belastingplan waarmee de G20-landen afgelopen juli akkoord gingen, is ‘een stap in de richting van stabiliteit, maar geen duurzame stap’. De toevoeging aan het bestaande belastingstelsel is van een ongekende complexiteit stellen fiscalisten van PwC.
Lees verder »
Record: ‘Meer dan een miljoen ongebruikelijke transacties’
De Nederlandse tak van de Financial Intelligence Unit verwacht dat het aantal meldingen van ongebruikelijke financiële transacties dit jaar zal oplopen tot meer dan een miljoen. Dat is 30 procent meer dan in 2020.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Weet jij welke fiscale ontwikkelingen relevant zijn voor gemeenten?

Laat je op 2 november in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels en hou zo je kennis up-to-date. Naast actuele ontwikkelingen bespreekt Joep een aantal praktijkcasussen en geeft interessante fiscale tips. De bijeenkomst is interactief met ruimte voor je eigen vragen. Het programma wordt aangepast aan de actualiteit van dat moment.

Lees verder »
Limburgse accountant verdacht in zaak grootste Belgische cocaïnevondst ooit
Naar aanleiding van de grootste cocaïnevondst ooit in de haven van Antwerpen zijn woensdag drie Nederlanders opgepakt. Eén van hen is volgens de regionale zender L1 een 37-jarige accountant uit Schinnen.
Lees verder »
Voorlopig geen aanpassing verruimde schenkingsvrijstelling
Een beslissing over een aanpassing van de verruimde schenkingsvrijstelling is aan een nieuw kabinet. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief als antwoord op vragen uit de Eerste Kamer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Herstructureerders verenigen zich in MKB-herstructureringscoach

Voor ondernemers in zwaar weer is er een nieuw netwerk van deskundigen beschikbaar die ondersteuning biedt bij continuïteitsvraagstukken en het herstructureren van de ondernemingen. De deskundigen hebben zich verenigd onder de naam MKB-herstructureringscoach.

Lees verder »
‘Werkgever kan niets met QR-code’
Bezoekers en medewerkers bij Omroep MAX moeten een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien. Dat wil omroepbaas Jan Slagter. Voor de rechter zal dit beleid geen stand houden, denken juristen.
Lees verder »
‘Nederland liep tussen 2000 en 2020 27 miljard euro aan dividendbelasting mis’
De Europese lidstaten zijn tussen 2000 en 2020 voor 150 miljard euro opgelicht of gedupeerd door bankiers, handelaren en hedgefondsen. Via ingewikkelde constructies ontweken ze ofwel dividendbelasting, ofwel maakten ze zich schuldig aan fraude.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen tekortkoming Jünger Accountancy bij klant die tonnen met fiscus moest afrekenen
Ondernemers moeten in beroep kunnen gaan over betalingsregeling voor corona-belastingschulden
Fiscalist/advocaat verdacht van belastingfraude en verduistering nalatenschap
OPLEIDINGEN
Webinar: Hoe richt ik mijn accountantskantoor efficiënt in?
Yuki
Paardenbedrijven in de IB en BTW
Fiscount
11 november 2021
Formeel belastingrecht – meerdaags
Register Belastingadviseurs
24 november 2021
VACATURES
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Assistent accountant samenstelpraktijk
Van der Vlugt Accountants
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN