Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 9 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Accountants onthouden honderden bedrijven goedkeurende verklaring
De afgelopen jaren hebben honderden Nederlandse bedrijven geen goedkeurende verklaring gekregen van hun accountant. Dat blijkt uit onderzoek van het FD en databedrijf Company.info. De belangrijkste reden daarvoor is dat de bedrijven hun interne processen onvoldoende beheersen.
Lees meer
 
 
Steinhoff zet na bestuurders ook vliegtuig aan de kant
Na drie topbestuurders zet de Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff nu ook een prijzig privévliegtuig aan de kant. Steinhoff gaat over tot het verkopen van bezittingen om de kas te vullen. De financiële positie van het bedrijf is in het slop geraakt vanwege een boekhoudschandaal waar ook Deloitte Nederland een rol in heeft.
Lees meer
 
Mis hem niet! De open dag van Markus Verbeek Praehep Advertorial

Zaterdag as. is het weer zover. De open dag van Markus Verbeek Praehep in Utrecht. Overweeg jij een studie binnen de accountancy, fiscale advisering, payroll, bedrijfsadministratie, controlling of bedrijfseconomie, kom dan kennismaken. Middels een persoonlijk opleidingsgesprek kunnen wij je helpen bij het maken van een keuze en laten je zien wat je te wachten staat. Wij regelen de lunch.

Aanmelden kan nog. Klik hier =>

 
KPMG uit Brits torenbrandonderzoek gezet
KPMG mag niet meer meedoen aan het onderzoek naar de brand in de Britse Grenfell-woontoren. Die kostte in juni vorig jaar aan 71 mensen het leven. Reden daarvoor is dat de klantenkring van KPMG enkele bij de bouw en renovatie van de toren betrokken organisaties telt.
Lees meer
 
 
Kosten AFM overschrijden begroting door dossier rentederivaten
Toezichthouder AFM heeft in 2017 de begroting met € 3,9 mln overschreden. Dat meldt minister Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer. De belangrijkste oorzaak daarvoor is dat de kosten voor het toezicht op de uitvoering van het herstelkader voor rentederivaten hoger uitpakken dan was voorzien. Die extra kosten zullen worden doorberekend aan de betrokken banken.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer =>

 
Boer & Croon weer actief in consultancy
Boer & Croon gaat via een joint venture met het Deense Qvartz weer activiteiten ontplooien op het gebied van strategisch bedrijfsadvies.
Lees meer
 
 
‘Geen box 3-heffing over door onteigening verloren vermogen’
Als de Staat aandelen onteigent, kunnen aandeelhouders dermate zwaar getroffen worden dat een box 3-heffing over het vermogen per 1 januari in ernstige gevallen achterwege zou moeten blijven. Dat concludeert advocaat-generaal René Niessen in zijn advies aan de Hoge Raad. Die moet nog uitspraak doen in een zaak waarbij een gepensioneerde belegger tonnen verloor door […]
Lees meer
 
 
Gebruik recreatiewoning maatgevend voor kwalificatie als woning
De Hoge Raad heeft in een recente uitspraak geoordeeld dat het gebruik van een recreatiewoning bepalend is voor de vraag of er voor de OZB sprake is van een woning. Of er ook sprake is van een bestemming als woning is niet relevant.
Lees meer
 
 
Stand van zaken arbeidsmarkt: van werkgevergedreven naar kandidaatgestuurd
Economisch gezien staat de accountancybranche er weer goed voor. De groeivooruitzichten zijn positief. Wel heeft de aantrekkende economie een grote impact op de arbeidsmarkt. Over de gehele linie bestaat sinds enige jaren een tekort aan accountants en die lijn zet zich verder door. Hoe komt dit en wat zijn de gevolgen?
Lees meer
 
 
‘Veel taxi’s niet verzekerd’
Sinds 1 januari rijden honderden taxi’s onverzekerd rond. Dat meldt verzekeringsbemiddelaar Diks, die afgelopen week al meer dan honderd aanvragen heeft gehad van taxibedrijven. Zonder verzekering komt bij schade het voortbestaan van de taxibedrijven in gevaar, aldus Diks.
Lees meer
 
 
Helpdesk NBA vaker gebeld in 2017
De helpdesk van de NBA is in 2017 iets vaker gebeld dan het jaar ervoor. Leden pakten 1.665 keer de telefoon met een vraag, ruim 100 keer meer dan in 2016. Toen kreeg de helpdesk 1.558 telefoontjes.
Lees meer
 
Koen de Jong: ‘Wij zetten op innovatie, efficiëntie en aandacht voor de klant’ Contentpartner
De Jong Accountants en Adviseurs uit Vught won in november de Exact Cloud Award 2017 en werd daarmee als beste verkozen uit 15 genomineerde accountants- en administratiekantoren op het gebied van innovatie en samenwerking met klanten. Eigenaar/directeur Koen de Jong AA is trots op de prijs en ziet zijn team er mee beloond worden voor […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
Blockchains Opleiding
Een revolutie in internal control? Het uitgangspunt van deze cursus is dat de gebruiker van informatie- en communicatietechnologie af en toe onder de motorkap van bepaalde technologieën moet kijken om de kansen en bedreigingen ervan te kunnen beoordelen. In deze cursus gaan we nader in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van blockchain technologie en de […]
 
Senior Manager/ aankomend Partner in loondienst Audit & Assurance Vacature
Als Senior Manager/aankomend Partner in loondienst Audit & Assurance ben je een sparringpartner voor ondernemers, ben je in staat assistenten aan te sturen, ben je onderdeel van het management van de afdeling en lever je een wezenlijke bijdrage aan een professionele en kwalitatieve groei van onze auditpraktijk. Team Je werkt in het ambitieuze en groeiende […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn