Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 16 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants opgelet: de elektronische handtekening houdt bij de rechter niet altijd stand
Het op een verkeerde wijze digitaal ondertekenen van de jaarrekening of andere stukken kan een behoorlijk risico vormen voor de accountant en andere professionals, blijkt uit een recente uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Tweede Kamer akkoord met Wet verandering koppeling AOW-leeftijd
Het wetsvoorstel Wet verandering koppeling AOW-leeftijd is aangenomen in de Tweede Kamer. Het voorstel is een van de uitwerkingen van het pensioenakkoord.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Overstappen naar een ander boekhoudpakket. Welke obstakels zijn er (niet)?

Je bent als accountant niet tevreden over je huidige boekhoudsoftware. Eigenlijk wil je overstappen naar een ander boekhoudpakket, maar je ziet allerlei obstakels op de weg. Begrijpelijk, veel mensen hebben de angst dat een overstap tijdrovend en veel gedoe is. Wij leggen je uit waarom dit niet zo is en nemen je stap voor stap mee.

Lees verder »
PwC en André Rieu twijfelen over voortbestaan Rieu-concern
Zowel controlerend accountant PwC als muzikant André Rieu twijfelen sterk aan het voortbestaan van Rieus’ business. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarcijfers van André Rieu Productions.
Lees verder »
BFT teruggefloten om gebrekkige onderbouwing Wwft-boetes
Boetes die het Bureau Financieel Toezicht (BFT) uitdeelt vanwege Wwft-overtredingen blijken volgens de rechter niet altijd voldoende te zijn onderbouwd. De rechtbank Rotterdam heeft onlangs boetes teruggedraaid die waren opgelegd aan een Amsterdams accountants- en belastingadvieskantoor en een administratiekantoor. In beide gevallen krijgt het BFT er flink van langs
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leergang externe verslaggeving

26, 27 november 2020, 3, 4 december 2020 – Nieuwegein – PE 20
Sytze de Swart besteedt aandacht aan praktische toepassingen van externe verslaggeving in het mkb, waaronder alle wijzigingen over verslagjaren 2019 en 2020 in het Burgerlijk Wetboek en de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving.

Meld u nu aan voor deze Leergang »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Tijdig aanmelden voor KOR 2021
Heb je cliënten van wie de jaaromzet de komende jaren onder de € 20.000 blijft? Dan kan de kleineondernemersregeling (KOR) voor hen interessant zijn.
Lees verder »
Stappenplan aanvraag definitieve berekening NOW 1
Het UWV heeft een stappenplan gepubliceerd voor de definitieve berekening van de tegemoetkoming NOW voor de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020).
Lees verder »
PE-special
Het Register Belastingadviseurs (RB) stelt zich voor

Het Register Belastingadviseurs (RB) is met ruim 7.000 leden dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het MKB. Het RB behartigt de belangen van leden en hun MKB-klanten richting overheid en politiek. Ze ondersteunt leden in hun beroepsuitoefening en zorgt ervoor dat hun kwaliteit en vakkennis op peil blijft.

Lees verder »
Tweede Kamer neemt Belastingplan 2021 aan
De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het Belastingplan 2021. De fiscale plannen van het kabinet blijven grotendeels overeind, inclusief de omstreden Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Lees hier welke wijzigingen er zijn aangenomen.
Lees verder »
Werkgevers willen andere reiskostenvergoeding vanwege thuiswerken
Werkgevers verwachten dat ook na de coronacrisis medewerkers meerdere dagen per week zullen thuiswerken. Werkgeversorganisatie AWVN vindt daarom dat aanpassing nodig is van de huidige vergoedingsregelingen voor woon-werkverkeer en dat thuiswerkvergoedingen belastingvrij moeten worden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie tools om je klanten scherper te kunnen adviseren

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; door alleen de boekhouding up-to-date te hebben en te delen met je klanten, ga je niet meer adviesdiensten verkopen. Ook al pretenderen veel softwareleveranciers en accountants dat het tegendeel waar zou zijn.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Entrpnr treedt toe als adviseur bij Firm24 premium

Bij Entrpnr. vinden ze dat een ondernemer moet ondernemen. Daarom nemen zij ondernemers zo veel mogelijk administratieve taken en financiële zaken uit handen. Niet iedere ondernemer kan overal verstand van hebben. Vandaar dat de organisatie de klanten ook op het gebied van bijvoorbeeld juridische zaken en marketing ondersteunt.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Frank Groenewegen benoemd tot Partner Cyber Risk bij Deloitte
40 procent van bedrijven met NOW 1 maakt ook gebruik van NOW 2
NBA verlengt oude PE-regeling tot 1 april 2021
Waarom nemen accountants geen advocaten over?
OPLEIDINGEN
IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
24 november 2020
Herstructurering Breed – deel 1
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
VACATURES
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
IT-auditor
CROP
Fiscount Juristen
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN