Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 4 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants opgelet: drie veelvoorkomende fraudegevallen
In Nederland heeft een aantal dienstverleners te maken met de verplichting om kritisch naar hun cliënten te kijken voor en tijdens het leveren van hun dienst. Deze verplichting volgt uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Lees verder »
Ziektewetuitkering telt niet meer mee voor hoogte arbeidskorting
Een Ziektewetuitkering telt vanaf 2020 niet meer mee als inkomen dat de hoogte van de arbeidskorting bepaalt als deze ZW-uitkering een periode betreft waarin er geen dienstbetrekking is.
Lees verder »
Advertorial: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier.

Advertorial: Dag van de BV

In één dag wordt u meegenomen in de juridische, fiscale en accountancy-aspecten van de BV. De sprekers informeren u over nieuwe wet- en/ regelgeving en delen hun ervaringen uit de praktijk.
19 november 2019 | Baarn | PE 6

Young Profs willen dat verdienmodel accountancy op de schop gaat
Het verdienmodel ‘gecontroleerde betaalt de controleur’ past niet meer bij het huidige tijdsgewricht. Dat vindt de achterban van de NBA Young Profs, blijkt uit eigen onderzoek. Maximering van de partnerbeloning en aanpassing of afschaffing van het partnermodel is voor de jonge professionals ‘niet onbespreekbaar’.
Lees verder »
Snel: Box 3-heffing vanaf 2017 niet strijdig met EVRM
In de massaalbezwaarprocedures over de box 3-heffing in de jaren 2017 en 2018 neemt  staatssecretaris Snel van Financiën het standpunt in dat de box 3-heffing die geldt vanaf 2017 op stelselniveau niet strijdig is met het in artikel 1 EP EVRM vastgelegde recht op ongestoord genot van eigendom. Dat antwoord Snel op vragen van Tweede Kamerlid […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 tips voor meer grip op uw interne processen

Dagelijks bent u als accountantskantoor in de weer om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Maar hoe zit het met de grip op uw eigen interne processen? Hoe krijgt u meer controle, rust en rendement? Lees nu de whitepaper!

Lees verder »
Salderingsregeling zonnepanelen wordt afgebouwd
De salderingsregeling voor huiseigenaren met zonnepanelen wordt met ingang van 2023 geleidelijk afgebouwd. In 2031 zal de regeling in zijn geheel zijn vervangen door een vergoeding voor de aan het elektriciteitsnet teruggeleverde zonnestroom.
Lees verder »
Bedragen LIV en jeugd-LIV wijzigen per 2020

Het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV wijzigen per 1 januari 2020. Het LIV hangt af van het gemiddelde uurloon van de werknemer.

Lees verder »
NOB: BTW-fraude bij elektronische handel blijft op de loer liggen
De NOB neemt afstand van de suggestie in het nieuwe wetsvoorstel over elektronische handel dat BTW-fraude die nu plaatsvindt bij afstandsverkopen (door bijvoorbeeld onderwaardering) met het voorstel wordt opgelost en dat daarmee eerlijke concurrentieverhoudingen worden gecreëerd. Dat schrijft de Orde in een reactie op de internetconsultatie over het nieuwe concept Wetsvoorstel Wet implementatie btw elektronische […]
Lees verder »
WW-premie verwerken in de loonaangifte onder de WAB

Welke rubrieken geef je op in de loonaangifte bij een normale aangifte die (niet) voldoet aan de voorwaarden voor de lage WW-premie onder de Wet arbeidsmarkt in balans per 2020?

Lees verder »
Externe verslaggeving van goede doelen organisaties
Goede doelen organisaties werken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen in de samenleving. Zij moeten transparant zijn en verantwoording afleggen over hun werkwijze, de kosten en de bestedingen aan hun donateurs en de maatschappij.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, weet jij wat er van jouw accountants-of administratiekantoor wordt verwacht? 

Weet jij als accountant of boekhouder wat de nieuwe generatie ondernemers van jou verwacht? In deze blog lees je over drie verwachtingen die zij van jouw accountants – of administratiekantoor hebben.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Gemengde gevoelens Eumedion over CTA-rapport
Helft Nederlanders vertrouwt banken niet
Bizcuit ondernemersapp wint ICT Accountancy Award 2019
Hogere levensverwachting, AOW-leeftijd stijgt mee
OPLEIDINGEN
Webinar: De (on)zin van digitale transformatie voor financieel professionals
Markus Verbeek Praehep
4 november 2019
Werken met Wet Arbeidsmarkt in Balans
Fiscount
4 december 2019
Cursus BTW margeregeling
Fiscaal Vanmorgen
14 november 2019
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN