Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 1 december 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants: ‘Veel verklaringen met beperking door CSRD’
Accountants verwachten dat de duurzaamheidsverslagen van grote bedrijven vaak onder de maat zullen zijn. Dat komt omdat bedrijven nog lang niet klaar zijn met de implementatie van CSRD-regels. De AFM ziet het gevaar ook en dreigt met sancties.
Lees verder »
Na de oorlog wilde Kissinger geen accountant meer worden
De woensdag op 100-jarige leeftijd overleden Henry Kissinger werd een belangrijke figuur in de Amerikaanse politiek van de jaren zeventig. Weinig mensen weten dat hij aanvankelijk op weg leek naar een carrière als accountant.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Boekhoudpakket InformerOnline voor 9de jaar op rij MKB-Proof!

Voor het negende achtereenvolgende jaar hebben de experts van WINMAG Pro en Baaz magazine hun vertrouwen uitgesproken in InformerOnline: het boekhoudpakket werd bekroond met de MKB Proof Award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven die zich onderscheiden in het ontwikkelen van software die specifiek geschikt is voor het MKB.

Alles over de MKB Proof Award »
Jetten wil in Dubai iets doen aan accijnsvrij vliegen
Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) probeert tijdens de klimaattop in Dubai de handen op elkaar te krijgen om subsidies en belastingvoordelen op het gebruik van olie en gas aan banden te leggen, meldt het AD.
Lees verder »
Wat is de link tussen JAN© en de ontslagen Jan Smit?
De populaire zanger Jan Smit (37) is aan de dijk gezet als voorzitter van voetbalclub Volendam. De raad van commissarissen verwijt Smit en het bestuur financieel wanbeheer. Eén van die commissarissen is Kees Mooijer, teamleider bij JAN© Accountants & Adviseurs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat betekent het als er sprake is van een vpb-plicht? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 7 december bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
AV-Top 50 | “Gemak en inzicht zijn de sleutelwoorden voor SB+”
Toen Stemerdink & Verhoek voor het eerst kennismaakte met de boekhoudsoftware SB+ van AFAS, was het pakket nog niet uitontwikkeld. Twee jaar later durft managing partner Dante van Scheppingen van het administratiekantoor de stelling aan dat SB+ de concurrentie op veel punten voorbij is gestoken. “SB+ is echt boekhouden 2.0.”
Lees verder »
Almeerder aangehouden wegens belastingfraude, ook boekhouder verdacht
De FIOD heeft op donderdag een verdachte aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De man van 26 jaar uit Almere is meegenomen voor verhoor. Hij wordt samen met een 39-jarige man uit Rijswijk, zijn ex-boekhouder, verdacht van het doen van onjuiste aangiften omzetbelasting. De 26-jarige verdachte wordt ook verdacht van valsheid in geschrift.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
“Veel organisaties onderschatten de omvang van de CSRD. Dat is zorgelijk”
De CSRD is in zicht. Toch worstelen veel organisaties nog met het zetten van de eerste stap op weg naar een duurzaamheidsrapportage. Reden voor honderden belangstellenden om informatie en inspiratie op te halen tijdens het Sdu-evenement De Waardefabriek in Utrecht. 
Lees verder »
Van Oers herpositioneert zich
Met het 60-jarig jubileum in het verschiet, heeft Accountants- en advieskantoor Van Oers een herpositioneringstraject doorlopen. Het resulteerde onder meer in vier kernwaarden.
Lees verder »
NBA, Novaa en SRA publiceren naslagwerk MKB-accountancy
Begin dit jaar startten de NBA-Commissie MKB, de Novaa en de SRA een overleg om gezamenlijk specifiek beleid te ontwikkelen voor met name de kleinere mkb-accountantspraktijken. Het resultaat is een boek van 95 pagina’s.
Lees verder »
Alliander wint laatste Kristalprijs
Netbeheerder Alliander is de winnaar geworden van de Kristalprijs, de prijs voor de meest transparante mvo-verslaggeving. Met de bekendmaking, afgelopen woensdag, viel ook het doek voor die prijs die sinds 2010 door het ministerie van EZK en de NBA werd uitgereikt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
AV-Top 50 | Sterke omzetgroei Top 50
AV-Top 50 | Assurance-Top 30: Groei voor alle kantoren
AV-Top 50 | Terug naar een AV-Top 20?
AV-Top 50 | De box 3–perikelen
OPLEIDINGEN
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen
6 december 2023
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
14 december 2023
Cursus Van familiebedrijf naar familiekapitaal
Accountancy Vanmorgen
18 december 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant
Flantúa
| Nieuwegein | Hardinxveld-Giessendam | Geldermalsen
Assistent Accountant – Harderwijk
Schuiteman
Harderwijk
Manager audit
Moore MKW
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN