Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 5 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants vinden Ahold ‘niet netjes’ met toezegging over pensioenfonds
In mei zei Ahold Delhaize-topman Frans Muller tegen het FD  dat het bedrijf in Nederland € 40 mln investeert in het pensioenfonds. Toch blijkt er op korte termijn geen cent extra richting het pensioenfonds te gaan.
Lees verder »
Corona | NBA publiceert FAQ’s ‘concernbegrip’ in NOW-regeling
De vaktechnische helpdesk van de NBA krijgt veel vragen over het concernbegrip in de NOW-regeling. Na overleg met het ministerie van SZW publiceert de beroepsorganisatie 33 FAQ’s met antwoorden in een document op de website.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In concrete stappen uw digitale samenwerking met cliënten versnellen?

Werken uw cliënten nog niet allemaal met cloudsoftware of werkt u nog niet online samen? Wij organiseren wekelijks een gratis webinar. Daarin helpen we u graag snel op weg en laten we zien hoe u deze digitale transitie snel kunt realiseren.
Meld u nu aan voor het gratis webinar>>

Lees verder »
VNG ziet veel voordelen in eigen gemeentelijke accountantsdienst
Moet je als gemeente een eigen gemeentelijke accountantsdienst oprichten? In een nieuwe handreiking ziet de Vereniging Nederlandse Gemeenten meer voordelen aan een GAD dan nadelen.
Lees verder »
Een op drie verdenkt collega van ‘bewust’ sjoemelen met declaraties
Het gros van de werknemers vindt zichzelf goudeerlijk, maar vertrouwt collega’s voor geen cent. Maar liefst 33% denkt dat er op het werk bewust wordt gesjoemeld met declaraties. Slechts 6% maakt zich er zelf ook wel eens schuldig aan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2020; wat te doen met een miljoen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. In welke box houdt u cliënt voorlopig zijn vermogen aan? Het box 2-tarief is in 2020 verhoogd en de VPB-tarieven dalen. Blijft de DGA in box 2 beleggen of keert hij dividend uit? Wat betekenen de maatregelen rondom de rekening courant schuld van de DGA voor uw cliënt? Jeroen Knol vertelt op 10 juni de ins en outs.

Lees verder »
ICT & Kantoor
No hands accounting: Slimme automatisering, online samenwerken en waardevol bedrijfsadvies

Boekhouden zonder handen. Dat is de letterlijke vertaling van no hands accounting. Steeds meer administratie- en accountantskantoren verwerken hun administraties volledig geautomatiseerd met Exact Online. ‘Met No hands accounting voer je administratieve taken efficiënter uit en verhoog je de klanttevredenheid door digitaal gemak en inzicht. Zo krijg je tijd voor proactief advies en creëer je […]

Lees verder »
Volkskrant laat ‘werkplekdilemma’s’ van PwC zien
De Volkskrant portretteert vandaag het ‘coronataskforceteam’ van PwC. Het team bestaat op de kop af drie maanden. Het coronavirus was toen nog niet in Nederland opgedoken. Maar PwC boog zich al over de vraag: wat áls?
Lees verder »
Corona | Van Dommelen (PwC) snel met rapport Rotterdam
Begin mei vroeg Rotterdam aan PwC-partner Diederik van Dommelen een advies te schrijven hoe de havenstad uit de coronacrisis kan komen. Na nog geen maand onderzoek bracht hij afgelopen dinsdag rapport uit.
Lees verder »
Corona | Koolmees begrijpt onvrede over nieuwe NOW-regeling: ‘Kan niet anders’  
Ondernemers blijven ontevreden met de manier waarop de omzet moet worden berekend in het steunpakket NOW 2.0. Vooral seizoensbedrijven voelen zich gedupeerd. Maar volgens minister Koolmees is meer maatwerk voor deze bedrijven ‘niet uitvoerbaar’.
Lees verder »
AND op strafbank wegens uitblijven accountantsverklaring
AND International Publishers is door Euronext op de strafbank geplaatst. De maker van navigatiekaarten is niet in staat gebleken zijn jaarrekening van 2019 goedgekeurd te krijgen. Lost AND het probleem niet binnen een jaar op, dan kan de beursnotering worden geschrapt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona |10 belangrijke juridische post-coronacrisis acties voor ondernemers

Het consumentenvertrouwen is nog nooit zo snel gedaald en het IMF verwacht dit jaar een economische krimp van 7% door de corona-epidemie. De omzet van veel ondernemingen zal dus na mei 2020 structureel lager worden. Om de continuïteit van een onderneming te garanderen is het daarom van groot belang om samen met de ondernemer proactief […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Duitsland geeft recordbedrag aan noodsteun
Vraag naar accountants neemt weer toe
Corona | ‘Kwijtschelding winkelhuur moet bespreekbaar zijn’
Hogeschool niet aansprakelijk voor studievertraging accountancystudent
OPLEIDINGEN
PinkWeb Webinar Festival – Accordering Online & Single SignOn
Pinkweb
11 juni 2020
Webinar: Corona en contracten; hoe ga je om met (wederzijdse) verplichtingen?
Fiscount
16 juni 2020
ACCOUNTANCY DUAAL
HAN
1 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
E-zine

E-zine

Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN