Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 19 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
NBA publiceert ontwerpverordeningen
De NBA heeft de ontwerpverordeningen gepubliceerd die aan de orde komen tijdens de ledenvergadering op 19 juni. Het gaat om de ontwerp-contributieverordening voor 2018 en twee ontwerpverordeningen op de kwaliteitsbeoordelingen en de kosten daarvan. Verder zijn er vier ontwerpen voor wijzigingen van bestaande verordeningen.
Lees meer
 
 
‘Veranderingen in accountantsbranche gaan te traag’
Accountants moeten hard nadenken over hoe zij maatschappelijk relevanter kunnen worden, vindt Menno Kooreman, IT-manager bij netwerkorganisatie SRA. Dat is nodig omdat het samenstelproces volledig geautomatiseerd kan worden, zegt hij op amweb.nl: “Zie het als een grote ballenbak met data, waar je prachtige, toekomstgerichte dingen mee kunt doen.”
Lees meer
 
Leren strategisch te adviseren Advertorial

Dat accountants meer strategisch moeten adviseren weten we inmiddels. Maar hoe maak je dan deze omslag? Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden. Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe jij hiervoor betaald wordt

Download whitepaper gratis >

 
Winkeliers zijn lokale belastingen beu
Detailhandel Nederland heeft becijferd dat de OZB-afdracht voor winkeliers sinds de gemeenteraadsverkiezingen in ​2014 in 77% van de gemeenten is verhoogd met meer dan de inflatie. De brancheorganisatie vindt de druk van de lokale belastingen hoog oplopen en pleit voor het afschaffen van de precario- en reclamebelasting.
Lees meer
 
 
EY troeft PwC af als grootste accountant beursfondsen
EY is met een marktaandeel van 40% de grootste accountant bij de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Daarmee lost het PwC af. In totaal zijn de afgelopen twee jaar 37 van de huidige 50 AEX- en AMX-fondsen van accountant gewisseld, zo heeft adviesbureau BreakThrough Solutions onderzocht.
Lees meer
 
Minox verwelkomt haar 500ste kantoor! Advertorial

Met de komst van administratie belastingadvieskantoor Heij en Van Manen bedient Minox inmiddels 500 accountants- en administratiekantoren in Nederland.

Minox sprak met Peter Heij en Jarco Van Manen over de automatisering van administraties en de veranderende samenwerking tussen boekhouder en zijn klanten.

Lees het interview =>

 
AA niet onafhankelijk in scheidingszaak: berisping
De Accountantskamer heeft een AA berispt die in een zaak tussen twee scheidende echtelieden en eigenaren van een BV zijn onafhankelijkheid onvoldoende beschermd heeft. Hij deed onder meer een slecht onderbouwde waardebepaling van de aandelen, die vele malen lager uitkwam dan een latere waardering door een andere accountant.
Lees meer
 
 
‘Wet DBA drukt steeds zwaarder op zzp’ers’
Hoewel de handhaving van de Wet DBA is uitgesteld, zien steeds meer zelfstandigen opdrachtgevers afhaken. Dat concluderen Intelligence Group en zzp-expert Pierre Spaninks uit onderzoek.
Lees meer
 
 
AFM consulteert markt over beleidsregel geschiktheid Wta
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een consultatie gestart over de ‘Beleidsregel geschiktheid Wta’. Die beschrijft het toetsingskader dat de AFM zal gebruiken bij de geschiktheidstoetsingen van beleidsbepalers van OOB-accountantsorganisaties. Marktpartijen kunnen tot 13 juni schriftelijk reageren.
Lees meer
 
 
Actal: publicatie BTW-nummer eenmanszaak is schending privacy
Eigenaren van eenmanszaken hebben een probleem als zij – zoals verplicht is – hun BTW-nummer openbaar maken op hun website. Dat is schending van de privacywetgeving, schrijft het Adviescollege toetsing regeldruk Actal in een advies aan minister Blok (Veiligheid en Justitie).
Lees meer
 
 
Wijziging kaderbesluit BPM en motorrijtuigenbelasting
Staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft enkele wijzigingen aangebracht in het kaderbesluit BPM en motorrijtuigenbelasting. Daarin is onder meer nader bepaald wanneer een voertuig voor de BPM als nieuw wordt aangemerkt. Verder zijn de voorwaarden van de teruggaafregeling voor taxi’s versoepeld.
Lees meer
 
 
Dijsselbloem gaat compensatie eerdere boeterente niet afdwingen
Hypotheekklanten die vinden dat zij voor 14 juli vorig jaar te veel boeterente hebben betaald, zijn voor een compensatie aangewezen op het klachteninstituut of de rechter. Dijsselbloem antwoordt dat op Kamervragen van PvdA-lid Nijboer over hypotheekaanbieders die te hoge kosten in rekening brengen bij het oversluiten van de hypotheek naar een lagere rente.
Lees meer
 
Video Lekker Bikes: Hoe cijfers van gisteren de keuzes voor morgen bepalen Contentpartner
Lekker Bikes is een Amsterdamse producent van wendbare stadsfietsen. Zij willen dat hun boekhouder meer doet dan alleen maar een actuele administratie bijhouden. Stijn Quast, Finance Operations Manager bij Lekker Bikes, verwacht juist advies over technologische ontwikkelingen die de internationale ambities van de fietsenbouwer kan ondersteunen.
 
Basiscursus sociale zekerheid Opleiding
Aanleiding voor deze training Werkgevers met personeel, adviseurs en salarisadministrateurs worden regelmatig geconfronteerd met aspecten van de als complex ervaren sociale zekerheid. Werkgevers krijgen met enige regelmaat te maken met: vraagstukken bij (re-integratie van) zieke werknemers; wat wel/niet aan zieke werknemers mag worden gevraagd of wat mag worden vastgelegd; door het UWV opgelegde loonsancties voor […]
 
Senior assistent accountant Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant in Barneveld Wil je een impuls geven aan je carrière en ben je op zoek naar een volgende baan als senior assistent accountant? Dan is je nieuwe […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn