Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 1 augustus 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant hoeft niet proactief te adviseren over besparing op erfbelasting

Volgens de enig erfgenaam spiegelde een AA hem voor dat de verschuldigde erfbelasting over het vermogen van zijn ouders vrijwel tot nihil zou kunnen worden gereduceerd. Maar nadat zijn vader als langstlevende kwam te overlijden bleek dat nogal anders te liggen.

Lees verder »
Tempered Radicals | Erik-Jan Kreuze: “Maak van elke dag een museumdag”

Erik-Jan Kreuze, partner bij Afier, is ervan overtuigd dat er manieren zijn om duurzaamheid en ethische verantwoordelijkheid in het bedrijfsleven te integreren zonder dat dit ten koste gaat van de economische prestaties. Hij haalt zijn inspiratie onder andere uit de Economy for the Common Good (ECG).

Lees verder »
ADVERTORIAL
Ondernemers vooruithelpen?
Laat dat maar aan jou over. Jij kent de ondernemer en zijn financiële situatie als geen ander. Daarom werken we graag samen met jou. Sparren over een financieringsaanvraag voor jouw klant? Onze adviseurs helpen je graag
Neem nu contact op »
Fusies en overnames | Opmars private equity biedt ook kansen voor kleinere kantoren

Steeds meer private investeerders zien brood in een belang in een accountantskantoor. Wat staat de sector te wachten? En komt de mkb- accountant in het gedrang? De ervaringen in de verzekeringsbranche leren dat de opmars van private equity ook mogelijkheden biedt om te groeien als kleiner kantoor, mits je de juiste keuzes maakt.

Lees verder »
Europees hof: meldingsplicht agressieve fiscale constructies mag

De meldingsplicht voor intermediairs die betrokken zijn bij mogelijk agressieve grensoverschrijdende fiscale constructies is niet in strijd met een aantal bepalingen van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie en de algemene beginselen van het Unierecht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie uitgesproken.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij meer weten van Excel dan alleen de basisbegrippen?
Je kunt een simpele berekening maken, je weet hoe je een werkblad in moet delen en je bent toe aan meer verdieping. Tijdens deze training op 26 september komen veel geavanceerde mogelijkheden die simpel te realiseren zijn aan bod. Debby Kettler leert je hoe je formules over kolommen, bladen en bestanden heen kunt maken, data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken.
Lees verder »
Limburgse boekhouder veroordeeld voor kwaadsprekerij, moet uitspraken terugnemen

Een boekhouder uit Beek heeft onterecht kwaad gesproken over uitzendbureau Zorg Bemiddeling Nederland (ZBN) en moet zijn uitspraken terugnemen. Dat heeft de rechter bepaald na een kort geding, meldt regionaal dagblad de Limburger.

Lees verder »
Door addendum in arbeidsovereenkomst geen compensatie voor nadelen 30%-regeling

Omdat de maximale looptijd van de 30%-regeling is verkort van acht naar vijf jaar, is voor een werkgever de afgegeven beschikking 30%-regeling niet langer rechtsgeldig, oordeelt de rechtbank Noord-Holland.

Lees verder »
Contentpartner
De rol en toekomst van AI in factuurverwerking
Stel je eens voor: een wereld waarin alle repetitieve en administratieve taken zo goed als zijn verdwenen. Waarin de accountant een luisterend oor kan zijn voor je klant en vanuit je financiële expertise advies geeft over belangrijke beslissingen.
Lees verder »
Toepassing artikel 4.12a Wet IB 2001 bij een turboverdeling

Kan de faciliteit van artikel 4.12a van de Wet inkomstenbelasting 2001 worden toegepast op reguliere voordelen uit aandelen die door middel van een zogenoemde turboverdeling aan de nalatenschap zijn toegedeeld? Die vraag is beantwoord door de Kennisgroep aanmerkelijk belang van de Belastingdienst.

Lees verder »
Overeenkomst basisschool is overeenkomst van opdracht, geen arbeidsovereenkomst

Een overeenkomst tussen een onderwijsstichting en een interim-directeur om tijdelijk, buiten dienstverband, de dagelijkse en integrale leiding van een school op zich te nemen en de onderwijskwaliteit te verbeteren, moet worden gezien als een opdrachtovereenkomst en niet als een arbeidsovereenkomst.

Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw
Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 25 september in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Grote onzekerheid over handhaving wet DBA
41 accountants veroordeeld vanwege niet voldoen aan PE-verplichting
Koepels vragen aandacht voor openstaande vragen aanvullend rechtsherstel box 3
Nike betaalt nauwelijks belasting in Nederland dankzij fiscale constructies
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
13 augustus 2024
Leergang Erfrecht
Sdu
10 september 2024
Online cursus Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Accountancy Vanmorgen
7 oktober 2024
VACATURES
Manager Audit
Coney Minds
Rotterdam, Haarlem
Junior fiscalist – Middelharnis
WEA Deltaland
Middelharnis
Controleleider Barendrecht
Lansigt
Barendrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN