Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 19 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Berisping voor voormalig Accon-topman Delger
De Accountantskamer heeft voormalig Accon avm-topman Guus Delger een berisping opgelegd. De tuchtrechter oordeelt dat hij financiers en commissarissen cijfers heeft verstrekt die de slechte financiële situatie bij het bedrijf verbloemden en op eigen houtje twee financieringsarrangementen is aangegaan. Anderzijds wordt een groot deel van de klachten als niet of onvoldoende onderbouwd van tafel geschoven.
Lees verder »
Delger ziet in tuchtuitspraak bevestiging goede intenties
Oud-topman Guus Delger van Accon Avm ziet in de uitspraak die de Accountantskamer in de tuchtzaak tegen hem heeft gedaan de bevestiging dat hij nooit iemand heeft willen misleiden, stelt hij in een reactie. Hij vindt het wel opmerkelijk dat de tuchtrechter zelf bedragen is gaan schatten en daarna geen mogelijkheid tot een weerwoord bood.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zo bescherm je jouw kantoor tegen een datalek

Hoe goed is jouw kantoor beveiligd tegen datalekken? Weten jij en je collega’s hoe je onbewust een datalek kunt veroorzaken? En hoe je dit kunt te voorkomen? Bekijk hoe je je accountants- of administratiekantoor zo goed mogelijk kunt beschermen.

Download direct »
Gemengde reacties op consultatie wetsvoorstel duurzaamheidsrapportering
De accountancybranche is nog niet eensgezind over de vraag of de controle van duurzaamheidsrapportages straks ook een klus mag zijn voor een accountantsorganisatie die niet de wettelijke jaarrekeningcontrole doet. Drie big four-kantoren zien het wel zitten, maar Grant Thornton is tegen. Dat blijkt uit de reacties op de consultatie van het wetsvoorstel over duurzaamheidsrapportering.
Lees verder »
Goed doel loopt tegen witwasregels ING aan
De stichting Najiba, die geld inzamelt voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko dreigt de bankrekening bij ING kwijt te raken. Door onder meer een gebrekkige boekhouding en een verdachte accountant vindt de bank dat Najiba niet aan de anti-witwasregels voldoet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenstelproces optimaliseren?

Zoek je de snelste jaarrekening en het beste dossier? Visionplanner Compilation is de oplossing. Overstappen vóór 1 oktober betekent:

✅ Gratis inrichting, inclusief conversie, procesadvies én teamtraining.
✅ Intensieve begeleiding gedurende de eerste 3 maanden.
✅ 50% korting op de software in de eerste 3 maanden!

Bekijk de actiepagina »
KENNISPARTNER
Toezicht op nieuwe leest moet stresslevel kantoren verlagen
Wanneer je je als kantoor voorbereidt op een toetsing, ontstaat er meestal onrust. Zijn onze dossiers wel geheel juist, zien we niets over het hoofd bij ons kwaliteitssysteem? Hebben we de Wwft-actualiteiten wel correct geïmplementeerd in onze organisatie? Om dit stresslevel bij kantoren te verlagen, heeft de NBA ‘Toezicht op nieuwe leest’ geïntroduceerd.
Lees verder »
Californië daagt grote oliemaatschappijen voor de rechter wegens klimaatbedrog
De staat Californië gaat vijf grote oliemaatschappijen aanklagen omdat ze jarenlang verkeerde informatie hebben verstrekt over fossiele brandstoffen. Gouverneur Gavin Newsom en procureur-generaal Rob Bonta klagen ‘Big Oil’ aan wegens ‘meer dan vijftig jaar bedrog, doofpotoperaties en schade die de Californische belastingbetalers miljarden dollars aan gevolgen voor de gezondheid en het milieu hebben gekost’.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De do’s en don’ts van digitaal ondertekenen
De accountant verwerkt bedrijfsgegevens, verzorgt de belastingaangiften, stelt de jaarrekening op en adviseert de ondernemer. De bijbehorende documenten worden voorzien van de digitale handtekening om de betrouwbaarheid te vergroten en te voldoen aan de wetgeving. Als kantoor pak je de grootste winst als de digitale handtekening naadloos integreert met bestaande bedrijfsprocessen. Maar hoe zorg je […]
Lees verder »
Minder animo STAP-budget, pot toch snel leeg
Maandagochtend om 10 uur kon voor de een na laatste keer een STAP-opleidingsbudget worden aangevraagd. De animo was volgens het UWV wat minder dan de vorige keren, maar rond half twaalf was alsnog het budget van 10 miljoen euro alweer vergeven.
Lees verder »
Subsidiepot elektrische auto’s nog voor ruim de helft gevuld
De aanschaf van particuliere elektrische auto’s gaat lang niet zo hard als vorig jaar, zo lijkt het. Van de subsidieregeling die mensen over de streep moet trekken, is dit jaar nog minder dan de helft gebruikt. Vorig jaar was de subsidiepot in mei al leeg.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Weer aanhoudingen vanwege omzeilen Sanctiewet
Overheid houdt webinar over nieuwe Europese cybersecurity-richtlijn
Kwart bedrijven voorziet meevaller door uitstel BOR-maatregelen
Minister: UvA en EY maakten geen afspraken over voordelen
OPLEIDINGEN
E-Learnings Extendum
Extendum
30 september 2023
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
30 september 2023
Online cursus Update loonheffingen en hybride werken
Accountancy Vanmorgen
10 oktober 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant
Jobs in Finance
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Noordwijk
Controleleider audit – Goes
Flynth
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN