Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 4 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer: Curatoren Imtech versus KPMG, welles nietes
KPMG heeft – volgens de curatoren – veel fouten gemaakt bij de controles van de jaarrekeningen van het in augustus 2015 failliet gegane beursgenoteerde Imtech. Gisteren – 2 september – ruimde de Accountantskamer een volle dag in voor het behandelen van de klachten door de curatoren van Imtech tegen de accountants van KPMG. Zij zouden […]
Lees verder »
Trustkantoor Vistra betaalt 3,5 ton voor niet melden ongebruikelijke transacties
Het trustkantoor Vistra (Amsterdam) B.V. heeft een door het Openbaar Ministerie aangeboden transactie in de vorm van een betaling van 350.000 euro geaccepteerd en betaald. Het OM verwijt Vistra dat zij in 2013 ongebruikelijke transacties van een cliënt niet tijdig heeft gemeld bij de Financial Intelligence Unit (FIU-NL)
Lees verder »
Advertorial: Gratis E-Book Fiscale optimalisatie

Het vierde kwartaal biedt nog ruimte om een aantal fiscale optimalisaties bij cliënten bespreekbaar te maken.
Als Visionplanner pleiten we ervoor om het hele jaar met cliënten bezig te zijn. Zeker fiscaal gezien valt er gedurende het jaar best wel wat te halen. We hopen dat deze reeks tips je helpen bij het nog beter bedienen van je cliënten.

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Celstraffen geëist tegen vijf verdachten om stelselmatige faillissementsfraude
Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag gevangenisstraffen tot 10 maanden geëist tegen vijf verdachten van stelselmatige faillissementsfraude, valsheid in geschrift en loonbelastingfraude, waaronder ook een boekhouder. De hoofdverdachte was volgens het OM betrokken bij minimaal vier verschillende faillissementen, waarbij steeds dezelfde werkwijze werd toegepast.
Lees verder »
Werkgeverspremies WGA en ZW iets omhoog
De premies voor de arbeidsongeschiktheids- en ziektewetverzekeringen waarvoor werkgevers zich bij het UWV kunnen verzekeren gaan in 2020 iets omhoog, meldt de uitkeringsinstantie. De gemiddelde WGA-premie gaat met 0,01 procentpunt omhoog naar 0,76%. Bij de Ziektewet is de stijging groter, hier gaat de gemiddelde premie met 0,09 procentpunt omhoog, naar 0,52%.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Weet u voldoende van BTW en het internationaal goederenverkeer en diensten?

Ed van den Elsen leert u op 12 sept. hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen voorkomt. Hij bespreekt de in- en uitvoer van goederen en diensten, leveringen van goederen, aangiften, listings en intrastat, carousselfraude, jurisprudentie en het nieuwe Europese btw-stelsel

Lees verder »
Salarisprofessional worstelt met maatregelen bij brexit
Veel salarisprofessionals ervaren de onduidelijkheid over de naderende brexit als lastig. Dit blijkt uit het Trendonderzoek Salarisprofessionals 2019 van het NIRPA.
Lees verder »
Staatssecretaris wijzigt reisbureauregeling omzetbelasting
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft de reisbureauregeling voor de omzetbelasting gewijzigd. Het onlangs in de Staatscourant gepubliceerde besluit vervangt en actualiseert het besluit van 17 juli 2014, nr. BLKB 2014/645M, Omzetbelasting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bent u ook benieuwd hoe u uw cliënten meer inzicht geeft?

Hoe kunt u zich onderscheiden door uw cliënten waardevol advies en inzichtelijke rapportages te bieden? Lees het in deze gratis whitepaper.

Lees verder »
Verzekeraar weigert commissarissen Imtech bijstand
Drie in claimprocedures verwikkelde oud-commissarissen van het failliete Imtech kunnen vooralsnog fluiten naar een vergoeding voor juridische bijstand, schrijft het FD. Ook de miljoenen die curatoren en gedupeerde beleggers als schadevergoeding willen vorderen moet het trio, als het aan hun Amerikaanse verzekeraar ligt, straks uit eigen zak betalen.
Lees verder »
DNB maant crypto-aanbieders zich voor te bereiden op toezicht
Bedrijven die diensten aanbieden voor het wisselen tussen virtueel en gewoon geld en bedrijven die crypto-bewaarportemonnees aanbieden dienen zich tijdig voor te bereiden op het integriteitstoezicht waar ze naar verwachting vanaf 10 januari 2020 onder gaan vallen, waarschuwt De Nederlandsche Bank.
Lees verder »
Schending concurrentiebeding, maar matiging boete
De kantonrechter veroordeelt de ex-werknemer tot betaling van een boete wegens schending van het overeengekomen concurrentiebeding, maar matigt de gevorderde boete wel.
Lees verder »
‘Kosten elektrische auto gelijk met diesel en benzine’
De maandelijkse kosten voor het rijden van een elektrische auto zijn in Nederland nauwelijks hoger dan die voor wagens met benzine- en dieselmotoren. Dat berekende leasebedrijf LeasePlan, dat de kosten voor zakelijke lease-auto’s in verschillende Europese landen onder de loep nam.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Accountants kunnen niet meer om SBR Nexus heen’

Een nieuwe standaard voor het veilig, eenvoudig en snel aanleveren van bedrijfsinformatie bij banken: dat is simpelweg de opzet van SBR Nexus (voorheen SBR Banken). Voor een accountant moet het inmiddels geen vraag meer zijn of hij zich aansluit, zeggen Wilbert Star (Van Wezel Accountants & Adviseurs) en Roos Timmermans (Unit4).

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Wwft informatiebijeenkomsten
NBA Opleidingen
24 september 2019
Gemeentelijk vastgoed, BTW en het BTW-compensatiefonds
Fiscaal Vanmorgen
18 september 2019
Privacy in het arbeidsrecht
Fiscount
10 oktober 2019
VACATURES
Assistent Accountant
Van Velzen
Senior assistent-accountant controle- Elst
de Jong & Laan
Elst
Relatiebeheerder- Dronten
de Jong & Laan
Dronten
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN