Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 9 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer: overleden ondernemer, faillissement, € 700 k zoek, berooide weduwe en samenstelverklaringen van accountant
Ondernemer overlijdt, zijn bedrijf gaat failliet en zijn weduwe blijft zonder pensioen achter. Dat is kort de tragische samenloop die 6 mei j.l. leidde tot een zaak bij de accountantskamer.
Lees verder »
Deloitte onthoud zich van oordeel over jaarrekening Steinhoff
Deloitte ziet zoveel risico’s en onzekerheden bij het in een boekhoudschandaal verwikkelde meubelconcern Steinhoff dat de accountant geen oordeel geeft over de cijfers die in de dinsdagavond gepresenteerde jaarrekening 2017 naar voren komen. Beleggersvereniging VEB spreekt in een reactie van een situatie die in Nederland vrijwel geen precedent kent.
Lees verder »
Advertorial: Betaalgedrag in Nederland: ruim helft van facturen te laat betaald

Wat is het betaalgedrag in Nederland? NLBeterBetaald analyseerde ruim 1,8 miljoen facturen en kwam tot verrassende inzichten. Vooral zakelijke dienstverleners hebben te maken met slechte betalers. En: de accountancy heeft twee keer zoveel openstaande facturen als andere branches. Bekijk de monitor voor meer inzichten.

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Risico’s voor bestuurder stichting of vereniging als vpb-plicht niet is onderkend?
Als een vereniging of stichting een onderneming drijft, is zij vennootschapsbelastingplichtig en moet dan jaarlijks aangifte vennootschapsbelasting doen. Als er winst wordt gemaakt, is er vennootschapsbelasting verschuldigd. Welke risico’s loopt een bestuurder van een vereniging of stichting op het moment dat de vennootschapsbelastingplicht niet (tijdig) wordt onderkend?
Lees verder »
BFT waarschuwt voor ongebruikelijke transacties in administratie autohandelaren
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) wijst er op dat verschillen in geld- en goederenbeweging een aandachtspunt zijn in de administratie van autohandelaren, omdat in zulke gevallen mogelijk sprake is van witwassen. BFT heeft de afgelopen tijd bij verschillende onderzoeken zaken geconstateerd die voor een fiscaal dienstverlener aanleiding hadden moeten zijn om aanvullende werkzaamheden te verrichten
Lees verder »
ADVERTORIAL
EVENT: De online accountancywerkplek

Op woensdag 15 mei, donderdag 16 mei, woensdag 22 mei en maandag 27 organiseert Arcus IT in samenwerking met Full•Finance en DOCCO IT het gratis event ‘Proef de vrijheid’. Steeds meer accountantskantoren kiezen voor een online werkplek. Deze transitie brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Bent u klaar voor de werkplek van morgen?

Lees verder »
Poging om verbreking fiscale eenheid terug te draaien mislukt
Een poging om de verbreking van een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting terug te draaien via nietigverklaring van de aandelenoverdracht is gestrand bij de rechtbank Gelderland. Het beroep op dwaling als gevolg van de nietigverklaring werd ongegrond verklaard.
Lees verder »
Doorzoekingen FIOD wegens fraude met investeringssubsidie duurzame energie
De FIOD heeft woensdag in Nijmegen en omstreken doorzoekingen gedaan in een woning en een bedrijfspand na een fraudemelding van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een 36-jarige man wordt verdacht van fraude met subsidie en valsheid in geschrift. Er is beslag gelegd op administratie en contant geld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw cliënten meer toegevoegde waarde bieden?

Tekst: Voeg waarde toe door uw cliënten proactief te adviseren met actuele rapportages. Cloudsoftware van Visma helpt u om te transformeren van traditionele accountant naar ‘trusted advisor’. Lees hier verder hoe>>

Lees verder »
Belastingdienst publiceert Handboek Ondernemen 2019
Het Handboek Ondernemen 2019 is nu te downloaden, meldt de Belastingdienst. Het handboek is voor iedereen die in Nederland een onderneming wil starten of al een onderneming heeft en daarbij zelf zijn administratie doet.
Lees verder »
Familiebedrijven zijn vaak niet de beste werkgever
Familiebedrijven investeren gemiddeld gezien minder in hun werknemers dan vergelijkbare niet-familiebedrijven. Zo biedt 85% van de familiebedrijven hun medewerkers trainingen en opleidingen tegenover bijna alle (97%) andere bedrijven.
Lees verder »
Nieuwe RJ-uiting over diversiteitsbeleid gepubliceerd
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2019-8 ‘Ontwerp-alinea’s RJ 400 Bestuursverslag met betrekking tot diversiteitsbeleid’ gepubliceerd.
Lees verder »
‘Crowdfundingplatforms stellen rendementen vaak te gunstig voor’
De investeringen in crowdfunding nemen toe, maar de rendementen blijven achter. Grote crowdfundingplatforms in Nederland spiegelen vaak hogere rendementen voor dan daadwerkelijk behaald worden. Ook is er maar beperkt toezicht op deze vorm van financiering.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Beroepsfouten: zo gaat u ermee om

Vroeg of laat maken we allemaal wel eens een fout. Uw favoriete boek, film of serie is geniaal omdat er eerst talloze irrelevante hoofdstukken en scènes sneuvelden op de montagevloer of schrijftafel.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Easy2Analyse en BDO werken samen in dataketen
Graydon ziet verslechtering zakelijk betaalgedrag
Elektrische auto’s populair, dip voor diesel
CBS: Betere managers leiden productievere bedrijven
OPLEIDINGEN
ODV: 2019 is uw laatste kans en wat zetten we dan in het testament?
Fiscount
22 mei 2019
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
Cursus BTW en sport (inclusief SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)
Fiscaal Vanmorgen
15 mei 2019
VACATURES
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda, Ridderkerk en Den Bosch.
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN