Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer vatte opdracht aan RA’s te ruim op: berisping en waarschuwing geschrapt
Een aan twee accountants verstrekte opdracht die de twee vorig jaar bij de Accountantskamer een berisping en een waarschuwing opleverde is door de tuchtrechter te ruim opgevat. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geoordeeld. Het College ziet in tegenstelling tot de Accountantskamer geen aanleiding voor het opleggen van tuchtrechtelijke maatregelen.
Lees verder »
15 maanden cel geëist voor fraude met loonbelastingen
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 15 maanden geëist tegen een eigenaar van een stichting die verdacht wordt van fraude met aangiftebelastingen. Het OM verwijt de ondernemer gedurende meerdere jaren geen loonbelasting te hebben opgegeven of betaald aan de Belastingdienst.
Lees verder »
Advertorial: Inzichten voor accountants: zo snel krijgt uw branche betaald

Accountants krijgen 44,28% van hun facturen niet op tijd betaald … Hoe staat het verder met de betaalmoraal in de accountancy? En hoe lang moet een kantoor gemiddeld op betaling wachten? Lees deze antwoorden en meer in de Betaalmonitor Accountancy van NLBeterBetaald >

Advertorial: MUIS Connect: hét samenwerkingsplatform voor jou en je klanten!

Nooit meer heen en weer bellen of mailen met je klanten om de benodigde documenten uit te wisselen. Direct de juiste informatie online terugvinden zonder metersdikke mappen of mailboxen door te hoeven spitten. En volledig AVG-proof werken. Dat kan vanaf nu met het MUIS Connect samenwerkingsplatform! Kijk hier voor meer informatie. =>

AFM: verificatie van verslaggeving over duurzaamheidsfactoren nog in de kinderschoenen
Er is nog een flinke slag te maken in de beschikbaarheid en kwaliteit van informatie in de gehele keten van duurzame financiering. Zo staat de externe verificatie van verslaggeving over duurzaamheidsfactoren door bijvoorbeeld accountants nog in de kinderschoenen.
Lees verder »
Hoge boete vanwege ontbreken registratie gewerkte uren

Een bedrijf verloont op basis van normuren in plaats van daadwerkelijk gewerkte uren. De Inspectie SZW legt een forse boete op, omdat niet te controleren is of het minimumloon werd betaald.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Frauderisicofactoren in de praktijk

Frauderisicofactoren is de verplichte training voor alle accountants in 2019. Vergroot nu uw bewustwording en uw begrip van fraude. Breid uw vaardigheden uit en herken het niet naleven van de wet- en regelgeving.
Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan =>

Lees verder »
‘Zakelijk’ gebruik social media niet zomaar mee te rekenen bij urencriterium
Een ondernemer die social mediagebruik mee wil laten tellen als werkzaamheden voor de onderneming moet met een goede onderbouwing komen om aan het urencriterium voor de zelfstandigenaftrek te kunnen voldoen. Dat komt naar voren in een recente uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland.
Lees verder »
NBA Accounttech start pilot Finance in a Digital World
De werkgroep Digitale transformatie van de kennisgroep Accounttech van de NBA is gestart met de pilot Finance in a Digital World. Deze online tool is ontwikkeld door de Engelse Beroepsorganisatie ICAEW in samenwerking met Deloitte, meldt de beorepsorganisatie. Een brede groep van 30 accountants (MKB, in business, openbaar, intern) heeft een jaar lang toegang tot […]
Lees verder »
Nog negen belastingparadijzen op zwarte lijst EU
EU-ministers van Financiën hebben de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de Marshalleilanden van de zwarte lijst belastingparadijzen gehaald. De landen hebben hun fiscale wetgeving aangepast aan Europese eisen om risico’s als belastingontwijking en oneerlijke fiscale concurrentie aan te pakken. De lijst telt nu nog negen landen.
Lees verder »
Belastingdienst start met nieuw btw-identificatienummer
Donderdag 10 oktober ontvangt de eerste groep mensen met een eenmanszaak van de Belastingdienst een nieuw btw-identificatienummer, het btw-id. In totaal ontvangen deze maand circa 1.3 miljoen ondernemers dit nieuwe btw-id.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountants en geheimhouding: soms even niet…

Met de gegevens van je cliënt behoor je vertrouwelijk om te gaan. Op die hoofdregel bestaan echter zoveel uitzonderingen, dat je je als accountant (of andere intermediair) soms een openbaar informatieloket voelt.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Geef fiscus geen voorrang bij innen schulden’
Opmars van crowdfunding voor duurzame projecten
Verzuim stabiliseert voor het eerst sinds jaren
Verstraten & Partners per 15 oktober verder als Verstraten & Bergkamp
OPLEIDINGEN
Cursus Fiscale due diligence, do’s en don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
29 oktober 2019
Pensioenactualiteiten
Fiscount
19 november 2019
Finance in Business
NBA Opleidingen
12 november 2019
VACATURES
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
(Junior) Controleleider RA
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN