Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 27 januari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer wil geen klachten in het Engels
Waar Engels in het hoger onderwijs steeds meer de voertaal wordt, geldt dit niet voor de Nederlandse rechtspraak. Ook de Accountantskamer behandelt in principe geen klachten in het Engels, ondanks het feit dat Nederlandse accountantskantoren veel internationale klanten bedienen.
Lees verder »
Advocaten beschuldigen fiscus van ‘stelselmatig’ achterhouden documenten
De Belastingdienst houdt soms informatie achter voor de rechter, terwijl de wet voorschrijft dat alle relevante stukken in een zaak moeten worden overlegd. Dat blijkt uit onderzoek van de politieke redactie van RTL Nieuws. De Inspectie belastingen noemt het ‘zorgelijk’ en onderzoekt op welke schaal dit gebeurt. Volgens staatssecretaris Van Rij gaat het om incidenten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ben jij als adviseur wel eens bang voor aansprakelijkheid en beboeting?

Iets vergeten in te dienen? Misschien bij onjuiste advisering? Of in gevallen waarin boetes worden opgelegd? Arnaud Booij vertelt op 21 maart wanneer er risico op aansprakelijkheid is én leert je de risico’s op aansprakelijkheid inschatten. Je hoort hoe je aansprakelijkheid kunt voorkomen en/of de schade kunt beperken.

Lees verder »
Accountants willen goede uitleg indexatiebesluit van pensioenfondsen
Accountants zullen dit jaar scherp kijken naar de onderbouwing van indexatiebesluiten. Pensioenfondsen moeten vooral duidelijk maken waarom deze besluiten evenwichtig zijn. Dat zeggen accountants van KPMG en Deloitte tegen Pensioen Pro.
Lees verder »
Accountants willen goede uitleg indexatiebesluit van pensioenfondsen
Accountants zullen dit jaar scherp kijken naar de onderbouwing van indexatiebesluiten. Pensioenfondsen moeten vooral duidelijk maken waarom deze besluiten evenwichtig zijn. Dat zeggen accountants van KPMG en Deloitte tegen Pensioen Pro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 22 maart 2023 door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
AV-Top 50 | Iedereen doet ertoe bij ons
  Heisessie of bosdag? Bij de meeste bedrijven reist alleen het managementteam af naar een externe locatie om te praten over strategie. Bij accountancy- en advieskantoor Moore MTH en dochteronderneming en financieel bureau Moni doen ze het net even anders en mag iedereen uit de organisatie meedoen aan de strategiedagen.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Wat zijn de laatste btw-ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

De afgelopen tijd hebben zich veel btw-ontwikkelingen voorgedaan met betrekking tot vastgoed. Daarbij gaat het om btw-ondernemerschap met betrekking tot levering van kavels, maar ook om ontwikkelingen op het gebied van bouwterreinen en de verbouwing van onroerende zaken. Deze brengen zowel risico’s als kansen met zich mee.

Lees verder »
AV-peiling: wel of niet klagen in het Engels?
Naar aanleiding van het bericht over de Accountantskamer, die geen klachten in het Engels in behandeling neemt, houdt Accountancy Vanmorgen een poll. U vindt de poll aan de zijkant van uw scherm. Op uw mobiele telefoon door naar onder door te scrollen.
Lees verder »
Flynth nieuwe sponsor BEAT Cycling Club
Flynth is sinds deze maand sponsor van BEAT Cycling Club, de grootste wielerclub van Nederland. Het accountantskantoor wil door de samenwerking het eigen merk versterken en verder bouwen aan de landelijke bekendheid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het bespreken van je liefdesleven met collega’s. Ongewenst?

Veiligheid voor werknemers op de werkvloer binnen de accountancybranche speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Steeds meer zaken bij de rechter gaan over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Ook collega’s moeten elkaar een veilige werkomgeving bieden. Weet de ondernemer wat het juridisch kader van ongewenste omgangsvormen is? Wat de consequenties van dat gedrag […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Loondoorbetaling zieke AOW’er van 13 naar 6 weken: het wat en waarom

Volgend jaar verandert de Wet Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Heeft uw klant medewerkers boven de AOW-leeftijd in dienst en worden zij ziek? Dan hoeft de werkgever minder lang het loon door te betalen. Op dit moment is de loondoorbetaling van zieke AOW’ers dertien weken. Per 1 juli 2023 wordt dit zes weken. Wat betekent […]

Lees verder »
CEO van RSM International open over mogelijke fusie
Jean Stephens, CEO van RSM International, zegt in een interview met de Financial Times dat haar bedrijf openstaat voor een fusie. Door samen te gaan met een groot internationaal kantoor zou RSM klaar zijn voor de grote veranderingen in de sector die zij verwacht, maar ook voor een aanval op de Big Four.
Lees verder »
Accountancy is ‘menselijk vak’ benadrukt Grant Thornton in nieuwe campagne
In de strijd om schaars nieuw talent heeft Grant Thornton een arbeidscampagne laten ontwikkelen waarin eigen medewerkers aan het woord komen over hun bijzondere carrièremoment. Doel is te laten zien dat accountancy om mensen draait.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen verjaring en wanprestatie, voormalige cafébaas moet zijn boekhouder nog fors betalen
Tax partner Deloitte in verband gebracht met frauduleuze CumEx-transacties, ook KPMG onder vergrootglas
Hof: VvE-reserves tellen bij berekening rechtsherstel box 3 als bank- en spaartegoeden
Blog | Certificering van aandelen: enkele fiscale gevolgen op een rij
OPLEIDINGEN
Maximaal presteren met jouw team
Extendum
28 februari 2023
Cursus Internationaal / grensoverschrijdend werken
Accountancy Vanmorgen
13 maart 2023
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
27 maart 2023
VACATURES
Controleleider
WEA Gouda
Gouda
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Amersfoort
Officemanager
van Helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN