Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 1 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer ziet geen wanbestuur, tuchtklacht tegen bestuurslid NBA ongegrond
Een Limburgse accountant is van mening dat er van alles misgaat bij de NBA en diende daarom een tuchtklacht in tegen een AA die in het bestuur van de beroepsorganisatie zit. Waarom de klacht alleen op de vrouw was gericht wordt uit de uitspraak niet duidelijk. Wel komt helder naar voren dat er wat de […]
Lees verder »
Bijtelling terecht bij inkomen dga gerekend, maar gemeente onzorgvuldig bij Tozo-aanvraag
De gemeente Zaanstad is door de rechtbank Noord-Holland op de vingers getikt over de aanvraag van een Tozo-uitkering door de dga van een broodjeszaak. Bij de vaststelling van zijn inkomen werd weliswaar terecht de bijtelling in aanmerking genomen, maar de gemeente was ook onzorgvuldig. Een eventueel negatief bedrijfsresultaat van de BV van de dga moet […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Addify, de beste adviessoftware voor jouw praktijk

Addify (voorheen Taxvice) biedt inzicht en overzicht voor jouw accountants- en advieskantoor. Dankzij het automatisch signaleren van advieskansen biedt je meerwaarde aan de klant en voldoe je aan je zorgplicht! Mis geen advieskansen, versterk je klantwaarde en krijg grip op je adviestraject.
Addify, opgeteld het beste resultaat!

Boek nu een gratis demo »
Nederland dient als eerste EU-land plan voor minimumbelasting in
Het kabinet heeft woensdag de Wet minimumbelasting 2024 naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel regelt dat multinationals en binnenlandse bedrijven met een omzet van € 750 miljoen of meer altijd ten minste effectief 15% aan belasting over hun winst betalen. Dat wordt gezien als een belangrijke maatregel om wereldwijde belastingontwijking tegen te gaan.
Lees verder »
Eerste Kamer neemt Wet toekomst pensioenen aan
Minister Carola Schouten kan aan de slag met een nieuw pensioenstelsel. Een meerderheid van de Eerste Kamer steunt de Wet toekomst pensioenen. Naast coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie kreeg het wetsvoorstel dinsdagavond steun van PvdA, GroenLinks en SGP.
Lees verder »
ADVERTORIAL
WWFT: stand van zaken, eisen, tips en aanbevelingen

Laat je op 22 augustus tijdens een summercourse bijpraten over de laatste ontwikkelingen van de Wwft door Arnaud Booij. Je kunt met mede deelnemers van gedachten wisselen over de diverse dilemma’s waar kantoren en Wwft-dienstverleners tegenaan lopen. Na afloop weet je welke aandachtspunten er zijn voor de organisatie van de interne compliance binnen je kantoor.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Mensen voor het vak behouden
Als het métier van de accountant evolueert, verandert branchevereniging SRA mee. Zo belichaamt de organisatie hoe het eraan toe gaat in het vak. “We dragen uit hoe waardevol en mooi het is om accountant te zijn.”
Lees verder »
NBA bezorgd over Portugal-route Value8
De NBA heeft een uitgebreide reactie gegeven op het nieuws dat investeringsmaatschappij Value8 in zee gaat met het Portugese accountantskantoor CFA voor de controle van de jaarrekening over het boekjaar 2022. De beroepsorganisatie ‘heeft met enige zorg kennis genomen’ van het nieuws.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vakantie tijdens verlof en verzuim, hoe zit dat precies?

Iedere medewerker heeft recht op vakantiedagen, ongeacht of je ziek of met verlof bent. Ben jij benieuwd welke regels er gelden rondom deze onderwerpen? In dit artikel zoomen we in op een paar onderwerpen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

Medewerkers die meer dan zes uur per dag achter een beeldscherm zitten, hebben een hogere kans op klachten aan armen, nek en schouders. Vooral als zij te weinig bewegen tussendoor. Uit onderzoek van TNO (2022) blijkt dat maar liefst 42 procent van deze medewerkers een hoger risico loopt om arm-, nek- of schouderklachten te krijgen. […]

Lees verder »
Personalia | Mazars versterkt partnerteam Accounting & outsourcing services en Tax
Per 1 juni 2023 treden Joanneke Verhorst-Hofman en Danka Saija als partner bij Mazars toe. Met deze uitbreiding worden de Accounting & outsourcing services en Tax praktijken verder versterkt.
Lees verder »
Herroepen schenking, herleeft eenmalige verhoogde vrijstelling schenkbelasting?
De Kennisgroep successiewet heeft de vraag beantwoord of na herroepen van een schenking waarvoor een beroep is gedaan op de eenmalig verhoogde vrijstelling, bij een nieuwe schenking door dezelfde schenker nogmaals een beroep kan worden gedaan op de eenmalig verhoogde vrijstelling.
Lees verder »
Banken gaan meer risicogebaseerd controleren op witwassen
De Nederlandse banken gaan klanten minder vaak controleren op witwassen. De banken zijn met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) overeengekomen het toezicht meer risicogebaseerd uit te voeren, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Handreiking EU Taxonomie voor de Nederlandse bouw- en vastgoedsector gepubliceerd
Jaarrekeningen 2019/2020 nog altijd niet samengesteld: onbereikbare AA doorgehaald
Groei Baker Tilly zet door in 2022
Celstraf dreigt voor geschrapte Zeeuwse accountant na plunderen bankrekening werkgever
OPLEIDINGEN
Online cursus Fiscale ins en outs rond ontslagvergoedingen (met civielrechtelijke opstart)
Accountancy Vanmorgen
21 juni 2023
Masterclass Ken uw rechten en plichten als vertrouwenspersoon
The Legal Company
22 juni 2023
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
23 juni 2023
VACATURES
Controleleider
Moore MTH
Amsterdam
Gevorderd Assistent Accountant (Assurance)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Boekhouder
Gelders Genootschap
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN