Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor doorzocht in witwaszaak Limburgs recyclingbedrijf
De politie, FIOD en het OM hebben met hulp van Defensie beslag gelegd op honderden kilo’s goud ter waarde van miljoenen euro’s in een witwasonderzoek naar een recyclingbedrijf in Venlo. Daarnaast is voor ruim een miljoen euro beslag gelegd op contant geld, onroerend goed, auto’s en horloges, meldt justitie.
Lees verder »
BFT roept Wwft-instellingen op: actualiseer risicobeleid
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) wijst Wwft-instellingen op de tweede National Risk Assessment Witwassen die onlangs is gepubliceerd en naar de Tweede Kamer verzonden. Daarin gaat het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) in op de grootste risico’s op het gebied van witwassen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bedrijfsovername; Due Diligence (De integrale benadering)

23 september 2020 • Vianen • PE 9
Ervaren collega’s uit de overname praktijk, zoals Stefan Betting en Joost Siemensma, bespreken met u de financiële, fiscale en juridische aspecten van due diligence-vraagstukken. Tijdens deze cursus doorloopt u due diligence van opdrachtaanvaarding tot en met afronding van de werkzaamheden.

Lees verder »
AFM: Big Four op goede weg met randvoorwaarden voor kwaliteit
De Big Four-kantoren boeken resultaten in het realiseren van een kwaliteitsgerichte cultuur en het sturen op continue kwaliteitsverbetering. Dat constateert de AFM op basis van nieuw onderzoek naar kwaliteitsgerichte cultuur en kwaliteitswaarborgen bij Deloitte, EY, KPMG en PwC. De toezichthouder is overwegend positief, maar vindt wel dat kwaliteitswaarborgen om bijvoorbeeld vroegtijdig problemen op te sporen […]
Lees verder »
Big Four tevreden: AFM-rapport is bevestiging
EY, Deloitte, KPMG en PwC reageren desgevraagd positief op het woensdag uitgebrachte rapport van toezichthouder AFM over de kwaliteitsbewaking bij de Big Four. De toezichthouder is overwegend tevreden, maar vindt wel dat kwaliteitswaarborgen om bijvoorbeeld vroegtijdig problemen op te sporen in de wettelijke controles die de grote kantoren verrichten kan worden versterkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

7 september | 6 PE

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 7 september in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
Fiscale regels fiets van de zaak vaak nog drempel
De (elektrische) fiets is populair. Toch rijdt slechts 1 procent van de werknemers een zakelijke fiets of e-bike terwijl ruim 70 procent ervoor open staat. 
Lees verder »
Wel loonkosten, toch afwijzing aanvraag NOW: hoe kan dat?
Waarom heeft UWV de NOW-aanvraag afgewezen terwijl de werkgever wel loonkosten had? De aanvraag kan om verschillende redenen worden afgewezen.
Lees verder »
Veel minder werkgevers melden zich aan voor NOW
De tweede ronde van de NOW-regeling trekt tot nu toe aanzienlijk minder aanmeldingen van werkgevers dan de eerste ronde. Het UWV heeft sinds maandag 6 juli 20.856 aanvragen ontvangen van werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tweede NOW, meldt de uitkeringsinstantie. In april waren er in de eerste week bijna 80.000 aanvragen, bijna […]
Lees verder »
Duitse justitie doet invallen bij antiwitwasdienst
Justitie in Duitsland heeft dinsdag invallen gedaan bij de Duitse tak van de Financial Intelligence Unit (FIU), die witwassen moet tegengaan. De invallen vonden plaats bij de FIU-vestiging in Keulen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan… | ‘Juist bij vergaande automatisering blijft het persoonlijke contact belangrijk’

Als tiener hield Sandra Mallee, algemeen directeur bij Rikst Accountants, haar inkomsten en uitgaven al bij in een zelfgemaakt kasboekje. De keuze voor de accountancy leek dan ook een logische. Toch was ze op een haar na in de hotelwereld in plaats van de accountancybranche beland. Vijf vragen aan Sandra over de keuze accountancy, de […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Btw-nummer controleren met één druk op de knop

Bij het verleggen van de btw moet het btw-nummer van de afnemer gecontroleerd worden via het Vat Information Exchange System (VIES). SnelStart heeft dit proces vereenvoudigd door de toevoeging van de VIES check in SnelStart Web.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AFM’er Van Beusekom: ‘Toezicht accountancy nu in andere fase’
Meerderheid Tweede Kamer ziet nieuw pensioenstelsel zitten
Feuilleton Professional in de knel (17): Dimitri, zijn accountant en ondernemers
KvK: minder starters en meer stoppers in stedelijke regio’s
OPLEIDINGEN
Webinar Maak scenario’s in Excel modellen
NBA Opleidingen
21 juli 2020
Cursus Werkkostenregeling
Fiscaal Vanmorgen
16 september 2020
Duurzaam ondernemen met subsidies
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN