Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 14 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor hield onvoldoende rekening met verschillende belangen bij ruziënde ondernemersfamilie
Een accountantskantoor is flink in de problemen geraakt vanwege de rol van het kantoor bij de bedrijfsopvolging bij een tankstation in Enschede. Het kantoor stond zowel de ouders als hun zoon bij tijdens het proces van uittreding van de ouders, terwijl er volgens de rechtbank Overijssel evident sprake was van een tegenstrijdig belang.
Lees verder »
Kabinet komt mogelijk met aanpassing referentiesystematiek TVL
Als oplossing voor de knelpunten in de referentiesystematiek van de TVL-regeling gaat mogelijk aan álle ondernemers die gebruik willen maken van TVL Q2 2021 de mogelijkheid worden gegeven om voor de referentieperiode te kiezen tussen Q2 2019 en Q3 2020. Dat schrijft staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een Kamerbrief over de referentiesystematiek […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Praktische tips over Vpb plicht voor stichtingen, verenigingen en coöperaties

Wanneer zijn verenigingen en stichtingen vennootschapsbelastingplichtig? En wanneer sprake is van het drijven van een onderneming? Hoe zit het met vennootschapsbelastingheffing bij coöperaties? Wat zijn tips en tricks zijn om weg te blijven uit de vennootschapsbelastingplicht? Ewoud de Ruiter vertelt op 26 mei de ins en outs.

Lees verder »
Hoge Raad: storting op gezamenlijke rekening bij aangaan huwelijk is geen schenking
De Belastingdienst mag geen schenkbelasting heffen over een bedrag van €10 miljoen dat een steenrijke echtgenoot vlak voor het huwelijk op een gezamenlijke en/of-rekening met zijn echtgenote zette, heeft de Hoge Raad onlangs geoordeeld. Volgens experts heeft het arrest gevolgen voor het huwelijksvermogensrecht
Lees verder »
Brussel verliest zaak over belastingruling Luxemburg en Amazon
De Europese Commissie heeft in 2017 ten onrechte de Luxemburgse regering opgedragen 250 miljoen euro ‘achterstallige’ belasting plus rente te vorderen van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon. Dat oordeelt het Gerecht van de Europese Unie in een zaak die de Luxemburgse regering en Amazon tegen het besluit van de Commissie hadden aangespannen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
Verplicht verlofuren inleveren op grond van corona mag niet
De coronacrisis is geen geldige grondslag om werknemers te verplichten vakantiedagen in te leveren. Dat oordeelt de kantonrechter in een zaak die een werknemer had aangespannen tegen zijn werkgever. Die had verlofuren afgeboekt zonder dat daar een vakantie of een vergoeding voor niet-genoten verlofuren tegenover stond.
Lees verder »
Intrekking ‘Verklaring geen privégebruik auto’
Een werknemer trekt in de loop van het kalenderjaar zijn ‘Verklaring geen privégebruik auto’ in, omdat hij meer dan 500 kilometer privé gaat rijden met de auto van de zaak. Wat zijn de gevolgen voor de werkgever en werknemer?
Lees verder »
Adviseren aan familiebedrijven bij bedrijfsoverdracht
Het begeleiden van de bedrijfsoverdracht is een uitdagend maar ook een dankbaar proces. Veel ondernemers in familiebedrijven zien op tegen de bedrijfsoverdracht. Ook al beseffen zij zich dat zij het proces in gang moeten zetten, toch blijkt dat veel familiebedrijven hun opvolging niet goed regelen.
Lees verder »
Schuldeisers frauderende zorginstelling Almelo kunnen naar geld fluiten
Schuldeisers van de failliete Almelose jeugdzorginstelling Victorie zien waarschijnlijk niets meer terug van hun geld. Onroerend goed van het ‘casino-zorgbureau’ blijkt tussentijds te zijn verkocht. Dat meldt curator Wouter Weenink in zijn nieuwste faillissementsverslag.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Stiekem vinden we dat het allemaal nóg digitaler moet’

De digitale transformatie van de accountancywereld voltrekt zich in sneltreinvaart. Dat heeft niet alleen invloed op de dienstverlening die klanten verwachten, maar ook op de manier waarop je je als accountant positioneert.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Overheidssaldo verslechterd door steunmaatregelen, maar minder dan in omringende landen
Personalia | Renate Schockman benoemd tot directeur Brick Business Services
De tweede stap in het openingsplan
FIOD: boekhouder bood bedrijven hulp bij fraude met steunmaatregelen aan
OPLEIDINGEN
Online lunchsessie: Thuiswerken; rechten en plichten 20 mei 2021
The Legal Company
20 mei 2021
Online cursus Detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
26 mei 2021
Update WAB: zijn flexibele arbeidsrelaties nu (on)aantrekkelijker?
Fiscount
17 juni 2021
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Assistent Accountant
Schuiteman
Barneveld
Jaarrekening Specialist, Dordrecht
Visser &Visser
Dordrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN