Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 5 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor kan rooskleurige liquiditeitsprognose niet worden aangerekend
Een bedrijf in voedselverwerking heeft zijn voormalig accountant vergeefs aansprakelijk gesteld voor het opstellen van een te optimistische liquiditeitsprognose in de aanloop naar een aandelenoverdracht. Dat de resultaten ver achterbleven bij de voorspelling, kan de accountant niet worden aangerekend, oordeelt het gerechtshof.
Lees verder »
Pandora Papers: bankcommissaris De Swaan stoot investering via belastingparadijs af
Bankcommissarissen als Tom de Swaan (ABN Amro) en minister van Financiën Wopke Hoekstra hebben belegd als mede-eigenaar van een brievenbusfirma in een belastingparadijs, zo blijkt uit nieuwe uitgelekte documenten die zijn bekendgemaakt als de Pandora Papers. Hoekstra had zijn belang voor zijn aantreden als minister verkocht, De Swaan deed dat maandag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat je als accountant kunt bereiken met ‘Realtime accounting’

Dankzij de digitale revolutie in accountancy is het steeds beter mogelijk om van dag tot dag de ontwikkelingen van ondernemingen te volgen. Accountants die aan realtime accounting doen, staan actief naast hun klant. Ze zijn daardoor enorm wendbaar bij het innemen van de marktpositie. Hoe ontwikkel je je tot een kantoor dat gebruik maakt van realtime accounting? U leest het in deze whitepaper.

Download de whitepaper gratis! »
Deloitte vraagt medewerkers naar QR-code
Deloitte vraagt medewerkers die op hun werk komen sinds een week steekproefsgewijs naar een corona-QR-code, meldt de NOS. Of dat mag, is punt van discussie.
Lees verder »
Vijlbrief wil latere behandeling Wet excessief lenen
Staatssecretaris Vijlbrief (Fiscaliteit en Belastingdienst) wil dat de behandeling van het wetsvoorstel Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap door de Tweede Kamer voorlopig wordt aangehouden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Update ontspannen je kennis en bereik fluitend je leerdoelen tijdens de Fiscount Kennismarathon. Laat je inspireren tijdens dit (online) event en stel je eigen ideale programma samen. Loop jij een kennisrondje mee? Het startbewijs ligt voor je klaar. Bekijk voor meer informatie onze website.

Lees verder »
AV-Magazine
AFAS lanceert complete boekhoudoplossing voor ondernemers en accountantskantoren

Accountants zo goed mogelijk laten samenwerken met de ondernemer; dat is wat softwarebedrijf AFAS beoogt met het nieuwe product SB+. Voortaan voeren ondernemers eenvoudig gegevens in en krijgen zo realtime inzicht in de bedrijfsvoering. ‘Veel accountantskantoren zaten hierop te wachten.’

Lees verder »
Bedrijven komen steeds moeilijker aan cyberverzekering
Verzekeraars worden steeds strenger in het accepteren van bedrijven voor een cyberverzekering, meldt BNR. Bepaalde sectoren worden uitgesloten en soms wordt onder een bepaald omzetniveau geen verzekering meer aangeboden. De teneur: meer betalen voor minder dekking.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ontruimingsbescherming, een machtig wapen voor bedrijven die bedrijfsruimtes huren

Het Nederlandse huurrecht maakt onderscheid tussen 3 verschillende soorten huurovereenkomsten. Eén daarvan is de huur van ‘overige bedrijfsruimte’, zoals kantoren, kinderdagverblijven, musea, klinieken etc. De huurregels voor overige bedrijfsruimte bieden minder huurbescherming aan de huurder dan bij de andere twee soorten van ruimtes, de woningruimte en de winkelruimte. Dit artikel is geschreven door ondernemingsjurist mr. Yannick […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van 2025 werkt met vaste prijsmodellen

In het e-book: De Accountant van 2025 lees je dat klanten steeds kritischer worden en meer willen voor dezelfde prijs. Om te overleven moet de accountant een goed en zelfs nieuw verdienmodel ontwikkelen in plaats van het uurtje-factuurtje principe. Waarom uurtje-factuurtje achterhaald is en wat een goed alternatief is? Dat lees je hier.

Lees verder »
Alblas van Meurs doet weer overname in Westland
Alblas van Meurs belastingadvies & administraties in Wateringen heeft per 1 oktober administratiekantoor PHM Zuidgeest uit De Lier overgenomen.
Lees verder »
Fiscus stuurt wensenlijstje aan informateur
De top van de Belastingdienst en Toeslagen hebben samen met de medezeggenschap en vakbonden een brief geschreven aan informateur Remkes. Daarin doen zij een oproep aan de formerende partijen ‘om in de nieuwe kabinetsperiode samen te bouwen aan de organisatie’.
Lees verder »
Kits stapt over van Deloitte naar KPMG
Peter Kits (48) is per 1 oktober gestart als Partner Digital Transformation bij accountancy- en adviesbedrijf KPMG. Tot voor kort was hij partner bij Deloitte Legal.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deloitte neemt adviesbureau Odysseus over
Woonadressen in Handelsregister worden afgeschermd
Laatste NOW-ronde levert 27.500 aanvragen op
Pensioenfondsen weer wat ruimer bij kas
OPLEIDINGEN
Het bedrijfseconomisch ontslag
Extendum
14 oktober 2021
Verkort schakelprogramma naar Post HBO AA MKB
Markus Verbeek Praehep
1 november 2021
NLP-communicatietechnieken voor accountants en adviseurs (inleiding)
Fiscount
8 november 2021
VACATURES
Relatiebeheerder Accountancy
Visma
Amsterdam
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN