Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 15 april 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor krijgt geen kans om besluit over loonsanctie aan te vechten
Het UWV gaf een accountantskantoor geen loonsanctie, omdat de wettelijke termijn bij de WIA-aanvraag van een werkneemster al was overschreden. Het accountantskantoor wilde daarover een inhoudelijk oordeel van de rechtbank, omdat de werkneemster dat anders zou kunnen gebruik om een schadevergoeding te claimen en het kantoor zou worden aangetast in haar eer en goede naam […]
Lees verder »
AA handelde niet tuchtrechtelijk verwijtbaar bij klachtafhandeling over collega
De klachten over een accountant die een interne klacht behandelde over een collega die als register valuator een ander accountant bijstond bij de overname van aandelen, zijn door de Accountantskamer terecht niet-ontvankelijk en ongegrond verklaard, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in hoger beroep.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Salarisprofessionals met een NIRPA registratie zijn altijd up-to-date
Een NIRPA gecertificeerde salarisprofessional is altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Door Permanente Educatie is de kwaliteit gewaarborgd. Veel accountantskantoren kiezen voor een collectieve NIRPA registratie. U ook?
Klik hier voor meer informatie »
Niet-bestaande accountantsverklaring kan niet worden gevorderd
Twee broers besloten elk hun eigen weg te gaan en de activiteiten binnen hun gezamenlijke transportbedrijf op te splitsen, maar de afwikkeling verliep niet al te soepel. De twee stonden onlangs tegenover elkaar in de rechtszaal, waarbij het in een kort geding draaide om een accountantsverklaring.
Lees verder »
Amerikaanse accountants vinden 1,8 miljard op rekening die leeg had moeten zijn
De Amerikaanse staat South Carolina heeft de boekhouding niet helemaal lekker op orde. Accountants vonden 1,8 miljard dollar (ruim 1,6 miljard euro) op een bankrekening die leeg had moeten zijn. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Wwft voor accountants
Sinds de invoering van de Wwft in 2008 zijn er flinke veranderingen doorgevoerd. In 2018 zijn de regels aangescherpt, zoals verplichtingen voor risicobeoordelingen en aanstelling van dagelijkse beleidsbepalers. Externe ontwikkelingen, zoals de implementatie van de Vijfde anti-witwasrichtlijn en het UBO-register, hebben verdere invloed gehad. Meer weten? Bestel onze e-learning bij Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
Aanwijzen vergoeding als eindheffingsloon uiterlijk op genietingsmoment
Een werkgever kan een loonbestandsdeel na het genietingsmoment niet meer aanwijzen als eindheffingsbestanddeel onder de werkkostenregeling, oordeelt de Hoge Raad. De aanwijzing van een vergoeding als eindheffingsbestanddeel moet plaatsvinden op het moment waarop het loonbestanddeel wordt genoten.
Lees verder »
Is de oudedagsverplichting een derdenbeding? Een praktisch advies
Het pensioen in eigen beheer is tienduizenden keren omgezet in een oudedagsverplichting. Een vraag die nog steeds boven de markt hangt, is of een uitkering uit een ODV een derdenbeding is. Het antwoord hierop is belangrijk, omdat dit fiscale consequenties heeft.
Lees verder »
Contentpartner
Boekhoudsoftware adviseren aan je klant: waarom, hoe en wat?

Als accountants- of administratiekantoor wil je – net als iedere ondernemer – zo efficiënt mogelijk werken. Van invoer- tot advieswerk; elke taak wil je zo snel, makkelijk en vooral goed mogelijk uitvoeren. Daarvoor is het wel zo handig als je klant werkt op de manier die jij fijn vindt. Met de software van jouw voorkeur. Maar hoe krijg je de klant zover om met dezelfde software werken? Met onze tips, inclusief handige video die je richting je klant kunt gebruiken, pak je software-advies slim aan.

Lees verder »
BOR: geen rekening gehouden met mogelijk faillissement, dwaling niet van toepassing
Als op het moment van de schenking van certificaten van aandelen niet voldoende is nagedacht over de gevolgen van een mogelijk voortijdig faillissement van de onderneming, dan is een beroep op dwaling tevergeefs om geschonken certificaten terug te leveren, aldus rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Geruisloze terugstorting teveel betaalde lijfrentepremies en box 3
Op welke wijze wordt het bedrag van de geruisloze terugstorting van teveel betaalde premies voor een lijfrente, die dient ter compensatie van een pensioentekort, in aanmerking genomen onder de Wet rechtsherstel box 3 en de box 3-wetgeving per 1 januari 2023? Daarover heeft de Belastingdienst opheldering gegeven
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Pheijffer: ‘Hoe geloofwaardig is Stephanie Hottenhuis nog?’
Van Rij antwoordt op vragen over fiscale ‘PwC-opzetje’
KPMG ondervroeg sleutelfiguur Eringa niet in Mislintat-onderzoek
Value8 vindt feedback AFM ‘positief’
ADVERTORIAL
De fiscale aspecten van gemeentelijk vastgoed zijn complex, ken jij de ins en outs?
Wil je meer weten over o.a. de btw regelgeving inzake gebruik, exploitatie en levering van gemeentelijk vastgoed? Wanneer kun je opteren voor een met btw belaste huur of met btw belaste levering? Hoe bepaal je het recht op aftrek van btw? Laat je op 13 mei in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels.
Lees verder »
OPLEIDINGEN
Kantoortoetsing; puntjes op de i!
Extendum
24 april 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: leer nieuwe geheimen van Excel
Accountancy Vanmorgen
27 mei 2024
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte
Accountancy Vanmorgen
27 mei 2024
VACATURES
Relatiebeheerder accountancy – Noordwijk
Moore MKW
Noordwijk
Accountant AA (teamleider)
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam
Controleleider – Barendrecht
Lansigt
Barendrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN