Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 27 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor schond zorgplicht bij prognose zorgaanbieder
Een accountantskantoor is tekortgeschoten in de zorgplicht bij het opstellen van een rapport over een zorgaanbieder in het kader van de aankoop van een woonzorginstelling door een bedrijf. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem geoordeeld. Eerder liepen een RA en een AA die bij het kantoor werken, tuchtrechtelijk al tegen een doorhaling van drie maanden […]
Lees verder »
Financiën in beroep tegen uitspraak kinderopvangtoeslag
Staatssecretaris Snel (Financiën) heeft bij de Raad van State beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechter in de affaire rondom onterecht stopgezette kinderopvangtoeslag. Het gaat met name om de eis dat de Belastingdienst het onderzoeksdossier van de betrokken vrouw vrijgeeft.
Lees verder »
Advertorial: Frauderisicofactoren in de praktijk

Frauderisicofactoren is de verplichte training voor alle accountants in 2019. Vergroot nu uw bewustwording en uw begrip van fraude. Breid uw vaardigheden uit en herken het niet naleven van de wet- en regelgeving.
Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan

Advertorial: Advertorial Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt, om te ontzorgen, te begeleiden, als sparringspartner of om op te leiden.

Belastingdienst start campagne echtscheidingen
Stellen die scheiden, maken vaak fouten bij de belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen, merkt de Belastingdienst. Die start daarom met een campagne om te wijzen op het gevaar van hoge naheffingen bij echtscheidingen.
Lees verder »
Directeur biodieselbedrijf 30 maanden cel in voor fraude
De rechtbank in Zwolle heeft de directeur-eigenaar van een biodieselbedrijf veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, wegens fraude met zogeheten ‘biotickets’. Twee medeverdachten, onder wie zijn vrouw, kregen een taakstraf; een vierde verdachte is vrijgesproken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom je het administratiedossier multidisciplinair zou moeten inzetten

Traditioneel gezien worden checklists verbonden met de jaarrekening & tussentijdse cijfers, maar het Visionplanner administratiedossier komt pas echt tot zijn recht bij multidisciplinair gebruik.
Dit whitepaper vertelt over de toegevoegde waarde van het administratiedossier voor de diverse rollen binnen een kantoor.

Download whitepaper

Lees verder »
Fiscus mag renteaftrek corrigeren voor een van beide fiscale partners
De Belastingdienst mag bij een aangifte van fiscale partners besluiten voor een van hen een correctie door te voeren op de betaalde hypotheekrente en voor de ander niet. Dat oordeelt het gerechtshof in Den Haag.
Lees verder »
Zorgen in ZZP-markt over flexbemiddelaars
De snelle opkomst van opportunistische flexbemiddelaars en contractbeheerders is een doorn in het oog van ZZP-organisaties, schrijft het FD. Het gevaar dreigt dat opdrachtgevers hun freelancers laten ‘insnoeren’ door deze partijen.
Lees verder »
Brexit drijft al honderd bedrijven naar Nederland
Nederland spint garen bij de voortdurende onzekerheid over de brexit. Een kleine honderd bedrijven hebben inmiddels besloten naar ons land te verkassen in verband met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Dat meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Overgang van onderneming en personeel: weet u de spelregels nog? #hoedanprecies

Een onderneming wordt verkocht, oftewel: Een economische eenheid wordt overgedragen aan een ander, waarbij de identiteit van de overgedragen onderneming behouden blijft. Regelmatig spreek ik met ondernemers en adviseurs die betrokken zijn bij de overgang van een onderneming. Zij weten ergens wel dat dit gevolgen heeft voor het aanwezige personeel, maar niet hoe het precies […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountants in groothandel en handelsbemiddeling opgelet; zo los je betalingsproblemen op

NLBeterBetaald, hét platform voor slimme financiën, zocht uit welke financiële problemen er sinds 2018 (nog altijd) spelen in deze sector. Betaalachterstanden zijn zo’n soms hardnekkig probleem. Accountants kunnen ondernemers ondersteunen en adviseren bij het mogelijk oplossen van deze problemen. Onderstaande cijfers zijn afkomstig uit een analyse van ruim 1,8 miljoen facturen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Cursus Spoedreparatie en andere ontwikkelingen rondom de fiscale eenheid
Fiscaal Vanmorgen
17 september 2019
VACATURES
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Assistent Accountant- Hardenberg
de Jong & Laan
Hardenberg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN