Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 10 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor treft geen blaam bij advisering over gebruikelijk loon en fiscale eenheid
Een advocaat die klant was bij het Velserbroekse Betac Accountants en Belastingadviseurs heeft tot aan het gerechtshof geprocedeerd over de advisering door het kantoor over het gebruikelijk loon en het fiscale nadeel dat de advocaat opliep door het uitblijven van een advies over het opheffen van een fiscale eenheid.
Lees verder »
‘Reiskostenvergoeding moet vanwege brandstofprijzen onmiddellijk omhoog’
De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) vraagt het kabinet om de aangekondigde onbelaste reiskostenvergoeding onmiddellijk te verhogen, vanwege de ongekende stijging van de brandstofprijzen. Dat levert vooral voor de 4,3 miljoen werknemers die zakelijke kilometers rijden met een eigen auto een grote kostenpost op.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uitgelegd: Robotisering in de (accountants)praktijk

Er wordt vaak gesteld dat ‘data’ het nieuwe goud is voor accountantskantoren, maar net als goud moet je data ook delven. En daar komt een robot bij kijken. Abstract? Nee hoor, volgens Reindert Doorn van DOCCO. Het beeld van robots moet wel worden bijgesteld. In dit artikel lees je waarom, zie je een voorbeeld en ontdek je hoe je kunt starten.

Lees verder »
Belastingdienst beantwoordt veelgestelde vragen over box 3 en de belastingaangifte
Nederland doet weer belastingaangifte. De Belastingdienst licht in antwoorden op de vijf veelgestelde vragen over box 3 toe wat de uitspraak van de Hoge Raad over de vermogensrendementsheffing voor de belastingaangifte betekent.
Lees verder »
Pensioen BV leegtrekken na echtscheiding, kan dat?
Soms gebeurt waar je als ex-echtgenote eigenlijk altijd bang voor bent. Het deel van het pensioen waar jij recht op hebt, is ondergebracht in een Pensioen BV. Op een gegeven moment is het geld daar op. Wat dan?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Drie specialisten praten je bij over de btw jurisprudentie HvJ EU

Laat je op 28 maart bijpraten over de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken o.a. ondernemerschap, tarieven, maatstaf van heffing, vrijstellingen, onroerende zaken en nog veel meer! De betreffende zaken die worden besproken zijn actueel tot op het laatste moment.

Lees verder »
Gratis whitepaper | Financieren na de crisis
Op de coronacrisis die twee jaar geleden begon, krijgen we als samenleving steeds meer grip. Voor ondernemers houdt dit in dat maatregelen als NOW, TVL, TOZO en uitstel van belastingbetalingen worden uitgefaseerd. Ondernemend Nederland moet het zonder overheidssteun doen en als er toch weer nieuwe virusuitbraken komen, dan zijn eventuele gevolgen daarvan een onderdeel van […]
Lees verder »
RSM verhuist naar iconisch pand ‘De Oorsprong’
Per maart 2022 verhuist RSM naar het iconische pand ‘De Oorsprong’ in Utrecht. RSM groeide uit haar jasje in het pand aan de Maliesingel. Het kantoor werd te klein om alle accountants, fiscalisten en consultants te huisvesten en om tevens klanten goed te kunnen ontvangen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Welke trends worden al geïmplementeerd door accountantskantoren?

Automatisering, informatisering, big data, Artificial Intelligence, Machine Learning, blockchain…volg jij het nog? Het is slechts een greep uit de vele technologische ontwikkelingen in de accountancybranche van de afgelopen jaren. Technologie heeft de sector razendsnel en blijvend veranderd. Voor accountants- en administratiekantoren is het daarom cruciaal om mee te gaan in de ontwikkelingen. Maar hoe ver zijn Nederlandse […]

Lees verder »
Ook BDO neemt afstand van Rusland en Belarus, Mazars uitzondering
Na de big four, Grant Thornton en het Moore-netwerk verbreekt ook BDO de banden met klanten en memberfirms in Rusland en Belarus, laat BDO global weten in een verklaring. Van de grote accountantskantoren lijkt daarmee voorlopig alleen Mazars nog niet zo’n stap gezet.
Lees verder »
Werkgever handelt in strijd met AVG, ontslag op staande voet onterecht
Een werkgever ontsloeg een werknemer op staande voet omdat hij zijn auto probeerde te verkopen aan een klant van de werkgever. Het ontslag wordt bij de rechtbank Den Haag echter vernietigd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Rij: geen rol voor fiscus bij belastingnadeel schadeloosstelling te weinig pensioen
Duurzaamheidslening voor zonnepanelen minder vaak benut
Minder wisseling van werkgever in coronatijd
Hoger witwasrisico ook bij legale herkomst geld mogelijk, accountantskantoor toch beboet
OPLEIDINGEN
Online course VAT in the Netherlands
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 maart 2022
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (exclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
7 april 2022
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 24 maart en 31 maart 2022
The Legal Company
24 maart 2022
VACATURES
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Manager Assurance
CROP
Nieuwegein
Specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN