Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor Visser & Visser blijft groeien
De omzet van Visser & Visser is in 2019 met 13,9 procent gestegen naar 30,7 miljoen euro. De audit-poot werd ondergebracht in een aparte BV en groeide het hardst.
Lees verder »
PwC keurt jaarstukken Provincie Utrecht goed
De goedkeurende accountantsverklaring en het accountantsverslag over de jaarrekeningen en jaarverslagen 2018 en 2019 van de provincie Utrecht zijn donderdagmiddag aan de Utrechtse Provinciale Staten (PS) aangeboden. Hiermee is de controle van de jaarrekeningen en de jaarverslagen door accountant PwC afgerond. Eigenlijk had Utrecht de stukken woensdag al aan het Rijk moeten sturen, maar die […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
Markus Braun (Wirecard) verder in het nauw
De voormalige topman van Wirecard Markus Braun komt verder in het nauw. De Duitse beurswaakhond verdenkt hem van handel met voorkennis. De Financial Times meldt dat Braun in januari €35 mln heeft geleend van Wirecard Bank, de bankdochter van het betalingsbedrijf. Braun heeft de lening in maart terugbetaald.
Lees verder »
Rechter tikt af, Apple verdient 14 miljard
In 2016 oordeelde de Europese Commissie dat Ierland 14 miljard euro moest innen bij Apple. De techgigant zou belasting hebben ontweken. De Europese rechter stelde gisteren dat dit niet bewezen is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Europese Commissie heeft actieplan tegen belastingontwijking
Een dag nadat de Europese Commissie bakzeil haalde in de zaak-Apple/Ierland kondigt de EC acties om tot ‘eerlijke en simpele’ belastingen te komen in de EU. Met een pakket maatregelen stelt ze voor de strijd tegen belastingontwijking en -ontduiking op te voeren, selectieve belastingafspraken in lidstaten te beteugelen en meer transparantie te eisen.
Lees verder »
NBA-publicatie over fraude’s waar accountants rol speelden
De nieuwe editie van de publicatie ‘Rode vlaggen: frauderisico’s ontdekken en melden’ is nu beschikbaar voor leden van de NBA. De inhoud is gebaseerd op rechtspraak over gevallen van fraude waarin accountants een rol speelden.
Lees verder »
AV-WEEK. Marlies de Vries: ‘Jonge accountant gebaat bij meer professionele ruimte’
Meer nog dan naar een lagere werkdruk en een goede werk-privé-balans is de jonge accountant op zoek naar autonomie in zijn of haar werk. Geef ze de ruimte om meer te doen dan lijstjes afvinken en de kans om duurzame relaties aan te gaan. Dat vindt Marlies de Vries, assistant professor Accounting, Auditing en Control […]
Lees verder »
Werkloosheid stijgt snel, is nu 4,3%
Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met 48% gegroeid, van 131 duizend in maart naar 404 duizend in juni. Alleen al in juni kwamen er een kwart meer werklozen bij. Toch blijft een ontslaggolf door corona nog uit.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De voordelen van efficiënt documentmanagement

Mijn vorige blog ging over het met zo min mogelijk moeite beheren en beveiligen van documenten die in je organisatie worden gedeeld, bewerkt en opgeslagen zodat je voldoet aan geldende wet- en regelgeving. Een ander belangrijk aspect van goed documentmanagement is de efficiency die je hiermee kunt realiseren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona | Voorkom phishing en herken hackers

Het coronavirus beheerst nu al maanden ons leven. Maar hoe zit het eigenlijk met die andere virussen die onopgemerkt onze vitale systemen binnensluipen en waarbij nauwelijks tot geen terugvalopties of analoge alternatieven zijn?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
CPB: ‘Toets bij Tozo op eigen vermogen ZZP’er’
Overname onbetaalde pensioenpremies bij faillissement
Oproepkracht hardst geraakt door coronacrisis
Nieuwe BTW-regels internationale internetleveringen per 1-1-2021
OPLEIDINGEN
Webinar Maak scenario’s in Excel modellen
NBA Opleidingen
21 juli 2020
Cursus Werkkostenregeling
Fiscaal Vanmorgen
16 september 2020
Duurzaam ondernemen met subsidies
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN