Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 3 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Accountantskantoren hebben te weinig opvolgers. Fusies en overnames van afgelopen jaar
Zowel de samenstel- als de auditpraktijk worstelt met een tekort aan accountants, zo stellen Arjen Schutte en Marcel Maassen. Hierdoor zijn er onvoldoende potentiële opvolgers om aan de marktvraag te voldoen. Het aantal accountantskantoren blijft daarentegen vrij stabiel, ondanks de fusies, overnames en kantoren die administratiekantoor worden. Een overzicht van de motieven voor fusies, overnames […]
Lees meer
 
 
Informatieformulier afkoop of omzetting PEB beschikbaar
Vanaf 1 juli 2017 kunnen directeur-grootaandeelhouders geen PEB meer opbouwen. Wel kunnen ze hun opgebouwde pensioenrechten afkopen of omzetten in een oudedagsverplichting. De formulieren om dat in gang te zetten, zijn inmiddels beschikbaar bij de Belastingdienst.
Lees meer
 
Gratis elektronisch factureren? Advertorial

MUIS Software maakt online boekhouden voor accountants en ondernemers pas écht gemakkelijk. Jij en je klanten werken altijd met de meest recente cijfers én… elektronisch factureren is bij ons altijd gratis! Benieuwd hoe eenvoudig jij en je klanten gratis kunnen factureren?

Bekijk het hier… =>

 
89 fusies, overnames en samenwerkingen in accountancyland
Meer dan 180 kantoren zochten elkaar in het afgelopen jaar op. Dit leidde in de afgelopen 15 maanden tot 37 overnames, 30 fusies en 22 samenwerkingsverbanden in accountancyland. Marcel Maassen en Arjen Schutte inventariseerden. Veel kantoren zijn op zoek naar schaalvergroting. Blijkbaar is opvolging vinden binnen het kantoor lastig. Marcel Maassen leggen het waarom daarvan […]
Lees meer
 
 
Handleiding steunt gemeentes bij opdrachtgeverschap accountantscontrole
Het aanstellen van een accountant is niet voor iedereen dagelijkse kost. Dat geldt zeker voor veel raadsleden. Daarom heeft de Werkgroep vernieuwing accountantscontrole gemeenten (Depla-II)  een handleiding opgesteld. Het doel van deze handleiding is het opdrachtgeverschap van de gemeenteraad te versterken.
Lees meer
 
‘Ik ben een jongen van de praktijk’ Advertorial

‘Ik ben een jongen van de praktijk. Mijn oom heeft een snoepjesfabriek en ik vond het altijd al razend interessant om te zien hoe daar elke euro verdiend wordt. Toen ik op het vwo zat, was voor die praktische insteek alleen niet veel ruimte. Daarom koos ik voor werken en leren: één dag per week studeren, en vier dagen werken bij een bedrijf. Dat leek me perfect.’

Lees de blog =>

 
‘Belastingontwijking aanpakken is zinloos’
Volgens ambtenaren van het ministerie van Financiën zal een Europees verbod op de CV/BV-structuur niet leiden tot minder belastingontwijking, zo meldt FD. De ambtenaren zouden voorspellen dat bedrijven alleen hun zullen structuur aanpassen, zodat ze belasting kunnen blijven ontlopen.
Lees meer
 
 
KPMG: Strategische overnames groeien onder verzekeraars
Verzekeraars overwegen dit jaar wereldwijd op grote schaal strategische fusies en overnames om de bedrijfsvoering ingrijpend te hervormen. De bedrijven zoeken op deze manier niet alleen naar mogelijkheden om op een andere manier te gaan werken, maar willen daarmee ook toegang krijgen tot nieuwe technologieën, aldus KPMG.
Lees meer
 
Tijdelijk 50% korting op een jaarabonnement op AV Advertorial

Wilt u geen nummer van AV meer missen? Up-to-date blijven en geïnspireerd raken? Profiteer dan nu van onze 50% korting-actie en betaal het eerste jaar slechts € 24,95 voor een jaarabonnement van 4 nummers! AV1 is op 24 maart verschenen, met in dit nummer onder meer de volgende redactionele artikelen: ‘De financieringshamburger’, ‘Accountancymarkt heeft last van gebrek aan opvolgers’, ‘Bestuurlijk verslag stelt nieuwe eisen aan controle(verklaring)’ en een fiscaal artikel ‘Wat is nu eigenlijk een woning?’

Nieuwsgierig geworden? Profiteer nu en neem een abonnement =>

 
Kabinet lanceert register om witwaspraktijken en financiering terrorisme tegen te gaan
Het kabinet blijft strijden tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Een speciaal register gaat transparant maken wie de uiteindelijk belanghebbende achter een onderneming of rechtspersoon is. Vrijdag 31 maart start de internetconsultatie voor ieder die wil reageren op de implementatiewet.
Lees meer
 
 
Steeds meer bedrijven met financiële software op de cloud
Eén op de vijf bedrijven met minimaal vijftig werknemers draait zijn financiële software in de cloud. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014, toen de meeste oplossingen nog bij een moeder- of zusterlocatie werden gedraaid. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder ongeveer 7.000 ICT-functionarissen bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met ten minste vijftig medewerkers.
Lees meer
 
 
Detacheringsbranche krimpt wegens wet DBA
De Nederlandse detacheringsbranche krimpt. Na twaalf kwartalen van groei, daalde in het laatste kwartaal van 2016 in nagenoeg alle vakgebieden de bemiddeling van ZZP’ers. Als gevolg van de wet DBA is er voor hen minder werk, waardoor de omzet van detacheerders met 2% afnam ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
Lees meer
 
 
MKB zet vol in op automatisering administratie
MKB’ers kiezen vaker voor een boekhoudprogramma die administratieve taken kan automatiseren. Dat blijkt uit onderzoek van de Boekhoudsoftware Keuzemonitor.
Lees meer
 
 
Hoe doeltreffend is de algemene zorgplicht van Financiële dienstverleners
Hoe doeltreffend is de algemene zorgplicht van financiële dienstverleners in de Wft? Volgens Minister Dijsselbloem van Financiën valt dat niet alleen te beoordelen aan de hand van (het gebrek aan) formele handhaving door de AFM, maar ook aan de cultuuromslag c.q. normerende werking van de algemene zorgplicht. Zo meldt hij in antwoord op kamervragen.
Lees meer
 
 
DNB en de AFM: proces rondom personentoetsingen wordt beter
DNB en de AFM hebben de afgelopen periode verschillende verbeteringen doorgevoerd in het proces van personentoetsingen. De informatievoorziening is verbeterd en de interne werkwijze aangepast. Bovendien hebben DNB en AFM nadere stappen gezet in de uitwerking en het voorbereiden van de pilot met externe deskundigen in het toetsingsproces.
Lees meer
 
Ik heb een klantenportaal. En nu? (deel 1) Contentpartner
Steeds meer accountantskantoren maken de keuze voor een portaal. Toch betekent de aanschaf van zo’n online omgeving niet automatisch profijt van de voordelen. Om een online klantenplatform succesvol in te voeren, is een aantal stappen cruciaal. En die delen we graag met je. Deze week stap 1 tot en met 4: de voorbereiding op het […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
Fiscalisten Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Fiscalisten zijn wij, voor de regio’s Oost- en NoordNederland alsmede Noord-Holland, op zoek naar: Fiscalisten Jouw uitdaging Als fiscalist profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige fiscale kennis. Je vindt het leuk om jouw kennis uit te breiden en te […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn