Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoren wachten Amerikaanse sancties wegens examenfraude
Het gesjoemel met verplichte toetsen bij Nederlandse accountantskantoren groeit uit tot een internationale rel. Volgens het Financieele Dagblad bemoeit de Amerikaanse toezichthouder PCAOB zich met de fraude. Nederlandse firma’s kunnen sancties uit de Verenigde Staten verwachten. Het zou de reden zijn dat KPMG de publicatie van zijn jaarcijfers heeft uitgesteld.
Lees verder »
Fiscus streng voor vastgoedfamilies bij erfbelasting
In een reconstructie laat NRC zien dat de Belastingdienst worstelt met vermeend misbruik van de BOR. Een van de grootste vastgoedbedrijven van Nederland wilde 76 miljoen euro korting op de erfbelasting bedingen. Maar van de vijf erfgenamen was er slechts één werkzaam in de onderneming.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Jouw mening telt!

Eind vorig jaar hebben de Kwartiermakers toekomst accountancy hun eindrapport uitgebracht waarin zij voorstellen doen voor het “aanjagen en stimuleren van verbeteringen” in de sector.
De kwartiermakers hebben een aantal concrete aanbevelingen gedaan. Zullen deze aanbevelingen leiden tot meer kwaliteit in de sector? Vertel het ons!

Start de enquête »
AFM: accountant moet alerter zijn op transparantie bij APM’s
Bij het gebruik van alternatieve prestatiemaatstaven (APM’s) ontbreekt vaak de benodigde transparantie. De AFM vindt dat accountants hun rol hierin onvoldoende oppakken. Dat blijkt uit de elfde editie van de AFM Market Watch, waar in een thematisch onderzoek gekeken is naar 32 halfjaarverslagen.
Lees verder »
Alfa en ABAB zetten volgende stap in fusie
Alfa Top-Holding en ABAB Groep hebben de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd om te fuseren. Bezwaren hiertegen kunnen tot 21 februari worden ingediend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vind jij vastgoed en btw in de praktijk lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van de transacties en de gevolgen voor de ondernemer bij aankoop, verkoop, nieuwbouw, verbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Teunis van den Berg praat je op 27 maart in een middag helemaal bij. Hij bespreekt ook recente jurisprudentie en gaat in op enkele recent verschenen spraakmakende zaken.

Lees verder »
AV-Top 50 | Een maatwerkbaan vult je leven aan
Officieel draagt Erik Bakker de functietitel Senior Adviseur bij Visser & Visser, maar eigenlijk valt zijn functie niet in een titel te vatten. Dat komt doordat zijn baan meebeweegt met zijn leven, en niet andersom.
Lees verder »
Flynth gaat sollicitanten toetsen met game
Iedere sollicitant bij Flynth wordt vanaf 1 mei getoetst met een game. Het is een assessment die draait om competenties en inclusiviteit wil bevorderen. Op deze manier hoopt de accountantsorganisatie een bredere arbeidspool aan te spreken.
Lees verder »
Aanscherping concurrentiebeding: stand van zaken
Minister Van Gennip van SZW gaat in op een aangenomen motie over aanscherping van het concurrentiebeding en het wetsvoorstel dat binnenkort in internetconsultatie gaat.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ontdek de kracht van AI in het HR- en salarisvak
Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe Artificial Intelligence (AI) het HR- en salarisvak kan veranderen? De laatste jaren zijn de AI-ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. Deze ontwikkelingen hebben impact op verschillende branches, zo ook binnen het HR- en salarisgebied. In dit artikel zoomen we in op de invloed en de mogelijkheden van AI. Want wat […]
Lees verder »
Kennisgroep spreekt zich uit over 30%-regeling
Met ingang van 1 januari 2024 en 1 januari 2025 zijn er wijzigingen doorgevoerd ten aanzien van de 30%-regeling. De Kennisgroep IBR IB niet winst/LB/PH-aanslag heeft een standpunt ingenomen over de vraag wat moet worden verstaan onder het begrip ‘onderbreking’.
Lees verder »
Gerechtsdeurwaarders willen coronaschulden innen
Zo’n 90.000 bedrijven lopen achter met het terugbetalen van hun coronaschuld. Wegens personeelsgebrek heeft de Belastingdienst moeite met het innen van de circa 14 miljard euro die nog openstaat. Maar er komt mogelijk hulp uit onverwachte hoek.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Opgestapte bestuurder Hogeboom nu helemaal weg bij KPMG
Accountant niet de fout in met hulp bij onderzoek curator naar oud-collega
Btw-naheffing over balansschuld door verkeerde toepassing margeregeling
Controle Scholen voor Persoonlijk Onderwijs schoot tekort, RA half jaar doorgehaald
OPLEIDINGEN
Post Bachelor AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
27 februari 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: rapportages maken
Accountancy Vanmorgen
16 april 2024
Cursus Bedrijfsopvolgingsregeling (actualiteit, knelpunten en oplossingen in de praktijk)
Accountancy Vanmorgen
17 april 2024
VACATURES
Assistent accountant Agri
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Accountant AA (junior)
Jobs in Finance
Assistent Accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg en Barneveld
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN