Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoren zakken weg in jaarlijkse MT500
In de MT500 van bedrijven met de beste reputatie staan dit jaar elf accountantskantoren. Nieuwkomer is Accon avm. Deloitte heeft net als vorig jaar de beste reputatie maar onttrekt zich niet aan de trend dat accountantskantoren steeds verder wegzakken.
Lees verder »
StatEmpire reageert op nieuwsartikel Accountancy Vanmorgen
Vorige week publiceerde deze website een artikel over een administratiekantoor dat een medewerker in de proeftijd ontsloeg en toch een fikse ontslagvergoeding moest betalen. Het kantoor reageert nu op dit artikel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Ralph Hamers herinnerde alarmerende mail niet tijdens verhoor Fiod
In 2014 kreeg toenmalig ING-topman Ralph Hamers een zeer alarmerende mail over mogelijke criminele geldstromen binnen de bank. In een verhoor zei hij tegen de Fiod geen herinneringen aan deze mail te hebben. Maar Hamers advocaat beweert tot de dag van vandaag dat de ING-bestuurder op basis van die mail juist actie heeft ondernomen.
Lees verder »
Nederland boekt succesje in strijd tegen belastingontwijking
In antwoord op Kamervragen laat staatssecretaris Vijlbrief weten dat in de strijd tegen belastingontwijking een aardig succesje lijkt te zijn geboekt. De cv/bv-structuur is nauwelijks nog in trek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts voor de ondernemer en zijn oudedagsvoorzieningen

Het is heel belangrijk om pro-actief te werken aan het dekkingsvraagstuk en de verdere opbouw van oudedagsvoorzieningen. Kees Beishuizen bespreekt op 29 juni alle nu nog relevante aspecten, mogelijkheden, pijnpunten en oplossingen van een ODV en pensioen in eigen beheer. Hij bespreekt de alternatieven voor eigen beheer en behandelt de voor- en nadelen van deze alternatieven.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Tijd dringt voor tijdige publicatie ANBI-gegevens 2020
Attendeer bestuurders van ANBI’s erop dat zij vóór 1 juli 2021 de jaarstukken over 2020 publiceren.
Lees verder »
AFM onderzocht financiel-adviessoftware
Adviessoftware is een goed hulpmiddel voor financieel adviseurs. Maar voor het geven van goed financieel advies aan klanten is meer nodig. De AFM onderzocht een aantal pakketten voor adviessoftware en komt met aandachtspunten voor het gebruik ervan.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Educatie wordt steeds meer maatwerk

Accountancy is een van die beroepen waar life long learning de normaalste zaak van de wereld is. Een focus op kwaliteit is het gevolg, leggen Ton Rakké van accountantskantoor mth en Anette Donker van online opleider PE-Academy uit.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De risico’s van ‘blijven bij het oude’ | Exact Spod On accountancy podcast afl. 1

Digitaliseren is onvermijdelijk als je als accountantskantoor ook in de toekomst winstgevend wilt blijven. In de eerste aflevering van de Exact Spod On podcast voor accountants gaat Exact in gesprek met Simon Voorbergen, mede-eigenaar van ROI Financials.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Let op: wijzigingen voor stichting door WBTR

Vanaf 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Maar betekent dit dat stichtingen (en verenigingen) snel allerlei dingen moeten veranderen? Lees mijn artikel hieronder over de WBTR en de actiepunten die hier (niet) uit voortvloeien voor stichtingen.

Lees verder »
Exact-CEO Paul Ramakers: ‘We richten ons op organische groei en versterking van ons portfolio’
Kort na de overname van Unit4 Bedrijfssoftware door Exact, werd Paul Ramakers de nieuwe CEO van het softwarebedrijf. Ramakers vertelt over de integratie van het in 2020 overgenomen Unit4 Bedrijfssoftware-portfolio – tegenwoordig Accountancy Gemak en Software Gemak geheten – en geeft zijn visie op de toekomst. ‘Wij kiezen voor diepe integratie, voor één suite voor […]
Lees verder »
Druk om accountantsrapport IKL openbaar te maken neemt toe
In Limburg groeit de onvrede met het besluit het forensisch onderzoek naar landschapsinstelling IKL niet openbaar te maken. Zo blijft de geur van fraude rondom de affaire hangen, schrijft De Limburger vandaag in zijn hoofdredactioneel commentaar.
Lees verder »
Parlementaire enquête fraudeaanpak gaat dieper dan commisie-Van Dam
De Tweede Kamer gaat de fraudeaanpak van uitvoeringsinstanties als de Belastingdienst en het UWV aan een parlementaire enquête onderwerpen. De enquête gaat dieper dan het parlementaire onderzoek naar de toeslagenaffaire. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van der Vegte: ‘Accountantsberoep nog steeds black box’
Websites agrobedrijven kunnen veel veiliger
Tata Steel moet NOW-steun terugstorten
Accountantsrapport en oud-minister Hillen centraal in langslepend arbeidsconflict beroepsofficier
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
De ondernemer en zijn auto
Register Belastingadviseurs
7 september 2021
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 november 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Amsterdam
Assistent Accountant
Schuiteman
Barneveld
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN