Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Accountantskosten woningcorporaties 10% omlaag’
De accountantskosten voor woningcorporaties gaan structureel met 10% omlaag. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), dat de verslagleggingsregels heeft vereenvoudigd.
Lees verder »
Opsteker voor fiscus in tipgeverszaak
De Belastingdienst mag verduisterd bewijsmateriaal van een tipgever gebruiken om alsnog belasting te heffen bij een zwartspaarder. Dat oordeel adviseert de advocaat-generaal (A-G) aan de Hoge Raad, die binnenkort uitspraak doet in een zaak die door de (erven van de) zwartspaarder was aangespannen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. De omzet groeit en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu? Geef uw cliënt 6 goede redenen om met u samen te werken. Download de whitepaper en deel dit met uw (potentiële) cliënten. =>

Lees verder »
‘Geef woningcorporaties geen oob-status’
Steeds meer organisaties krijgen een oob-status. Ook grotere woningcorporaties krijgen die status als het aan de regering ligt. Een slecht idee, vindt Eelkje van de Kuilen, partner bij AKD advocaten, fiscalisten en notarissen.
Lees verder »
Snel: ‘laat als bedrijf zien hoeveel belasting je betaalt’
Bedrijven zouden in hun jaarverslag moeten melden hoeveel belasting ze betalen. Dat stelde staatssecretaris Menno Snel (Financiën) in tv-programma Buitenhof. En passant liet hij zich kritisch uit over de moraliteit van belastingadviseurs: ‘Er zijn nog genoeg adviespraktijken die de grenzen van de wet opzoeken.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werk efficiënter en lever meerwaarde aan je klanten!

Wil jij er zeker van zijn dat je relevant blijft voor je klanten? Efficiënter jaarrekeningen samenstellen? Je klanten dashboards met tussentijdse cijfers bieden? Meer rendement behalen? Met Visionplanner realiseer je dit eenvoudig in de cloud!
Klinkt mooi he? Binnenkort zijn we in jouw buurt om te laten zien hoe jij meerwaarde kunt leveren aan je klanten. Kom naar onze demo en oordeel zelf!

Lees verder »
Zaak rond donaties accountantskantoor aan Hindoe-stichting terug naar hof
De Hoge Raad heeft een rechtszaak over donaties van een accountants- en fiscaal advieskantoor aan een stichting terugverwezen naar het gerechtshof. Het advieskantoor wil de donaties terug omdat het verkeerd is ingelicht over het eigendom van een stuk grond.
Lees verder »
NBA van start met Dashboard Accountancy
De NBA heeft het eerder aangekondigde Dashboard Accountancy online gezet. Daarmee wil de organisatie de prestaties van openbare accountantskantoren permanent zichtbaar maken.
Lees verder »
Ruim zes miljoen belastingaangiftes binnen in maart
De Belastingdienst heeft voor 1 april 6,1 miljoen belastingaangiftes ontvangen. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar op dezelfde datum.
Lees verder »
Wat is nu de echte NBA 1 aprilgrap?
Vorige week kwam de NBA op de valreep met twee berichten. We hebben aan allebei aandacht besteed. Maar wat is nu de echte 1 aprilgrap? Beide berichten even onder het vergrootglas: ‘ NBA komt met voorstel voor één nieuwe accountantstitel ‘ en ‘ Jaarplan 2019 NBA: zichtbare verandering.’ Voor de herkenbaarheid van het accountantsberoep is […]
Lees verder »
BDO start samenwerking met Capsearch
BDO is een strategische samenwerking gestart met fintechbedrijf Capsearch. Die richt zich met name op het vergroten van de efficiency bij financieringsaanvragen van het MKB.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Financiering van werkkapitaal kent meerdere aspecten

Werkkapitaal, ook wel bedrijfskapitaal genoemd, is het verschil tussen de vlottende activa zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen en de vlottende passiva, zijnde crediteuren en overige kortlopende schulden. Van der Weg: ‘Als bedrijven groeien, hebben ze vaak te weinig werkkapitaal om die groei te kunnen financieren. Dat komt doordat je als ondernemer veel op rekening […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare als eerste softwareleverancier klaar voor aanleveren SBR Nexus jaarrekening

Accountants- en administratiekantoren kunnen vanaf nu met CaseWare op een gebruikersvriendelijke, snelle en veilige manier via SBR Nexus een SBR Nexus jaarrekening aanleveren bij banken. Het aanleveren van een uitgebreide kredietrapportage is niet meer nodig.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
RJ verduidelijkt richtlijn vermelden beleidswaarde
Bijna half miljoen huizen in particuliere verhuur
‘Problemen voor uitvaartverzekeraar Yarden’
OPLEIDINGEN
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
BTW en retail
NBA Opleidingen
18 april 2019
Cursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting)
Fiscaal Vanmorgen
16 april 2019
VACATURES
Finance Consultant – the next level!
Bos Adviesgroep
Corporate Finance Adviseur
Lansigt
Ridderkerk
Accountant
ABAB
Uden
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN