Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 21 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Masterdiploma accountancy geeft beste kansen op arbeidsmarkt
Een masterdiploma accountancy geeft academici de beste kansen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt dinsdag uit een ranglijst van masteropleidingen door uitkeringsinstantie UWV. Ook studenten die fiscaal recht en fiscale economie volgen hebben gunstige perspectieven.
Lees verder »
‘Opleidingen accountancy te weinig toekomstgericht’
Op de dag dat uit onderzoek van het UWV blijkt dat een masterdiploma accountancy alumni van alle afgestudeerden de beste startpositie op de arbeidsmarkt geeft waarschuwen twee experts uit de branche juist voor verlies van die gunstige positie. Accountancyopleidingen sluiten onvoldoende aan op de praktijk en spelen te weinig in op automatisering binnen de beroepsgroep. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eenvoudig starten met e-facturatie?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
Esperite stelt publicatie jaarverslag opnieuw uit
Esperite heeft de uiterste publicatiedatum van zijn al meerdere keren uitgestelde jaarverslag over 2017 opnieuw verschoven. Op 9 november werd nog beloofd dat het verslag vóór 17 november zou verschijnen. Die deadline verstreek echter geruisloos. Het stamcelbedrijf zegt nu dat het verslag vóór 24 november wereldkundig wordt gemaakt.
Lees verder »
Snel: ‘Anonimisering vermogen via open CV niet op belastingontwijking gericht’
Staatssecretaris Snel van Financiën benadrukt opnieuw dat het anonimiseren van vermogen via een commanditaire vennootschap (CV) niet opgezet wordt om minder inkomstenbelasting te betalen of vermogen buiten het zicht van de Belastingdienst te krijgen. De constructie is veelal slechts gericht op het beschermen van de privacy van vermogenden en hun familie, ziet de staatssecretaris.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit flexibel krediet verrast alle accountants …

Een flexibel krediet, waar uw klant alle controle over facturen houdt, tegen een aantrekkelijke rente van 5% tot 7%. En dan ook nog geïntegreerd in debiteurensoftware, zodat u uw klanten optimaal kunt helpen met het beheer ervan. Ontdek in onze informatiebrochure hoe deze innovatie van Payt en New10 werkt en wat u uw klanten kunt bieden.

Lees verder »
Onderzoek naar ontvankelijkheid bezwaar soms voldoende voor afzien van horing
Een onderzoek dat een heffingsambtenaar uitvoerde in de periode tussen zijn aankondiging om een bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren en de daadwerkelijke uitspraak versterkte zijn positie, oordeelt de Hoge Raad in navolging van het Gerechtshof Den Haag. De rechtbank Den Haag had eerder geoordeeld dat van een kennelijk niet-ontvankelijk bezwaar geen sprake was omdat de belanghebbende niet was […]
Lees verder »
Manders krijgt alleen taakstraf voor trustdiensten zonder vergunning
Toine Manders is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur omdat hij met zijn advieskantoor Haags Juristen College (HJC) trustdiensten verleende zonder vergunning. Van alle andere beschuldigingen is de fiscaal adviseur en voormalig lijsttrekker van de Libertarische Partij vrijgesproken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Wat is de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Kent u de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Jeroen Knol praat u bij op 29 nov. U leert de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
‘Meer capaciteit nodig voor regeldrukwaakhond’
D66 en VVD pleiten voor meer capaciteit bij het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR), meldt het FD. De onafhankelijke waakhond die de overheid adviseert over minder knellende regels voor burgers en bedrijven kampt namelijk met onderbezetting. De twee regeringspartijen dienen daarom woensdag een motie in die staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat oproept uitbreiding te […]
Lees verder »
Besluit btw-nultarief bij levering en bevoorrading zeeschepen en luchtvaartuigen gepubliceerd
Het nieuwe besluit over het toepassen van het btw-nultarief bij de levering en bevoorrading van zeeschepen en luchtvaartuigen is gepubliceerd. Het besluit gaat in vanaf 1 januari 2019.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
ProActive sluit zich aan bij Visma Group

De Visma Group heeft de meerderheid van de aandelen van ProActive overgenomen. Het is Visma’s derde acquisitie in Nederland dit jaar.

Lees verder »
‘Gebrek aan vernieuwing zet vermogensbeheerders onder druk’
Als vermogensbeheerders niet snel technologische vernieuwing omarmen en hun modellen en kostenstructuren herzien, komen hun fondsinkomsten en winsten nog meer onder druk te staan. De vergoedingen voor de actieve fondsbeheerders zullen met twintig procent dalen in 2025. Dat wordt voorspeld in het PwC-onderzoek Asset & wealth management revolution, pressure on profitability.
Lees verder »
‘Leven lang leren’ wordt veel in praktijk gebracht
In 2017 volgden ruim 1,7 miljoen personen van 25 tot 65 jaar enige vorm van scholing. Het gaat zowel om formeel onderwijs, zoals een opleiding in het mbo of hoger onderwijs, als om cursussen en workshops. Dit blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van het CBS over scholing van volwassenen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
AVG: is privacy binnen uw organisatie hot of een heet hangijzer?

Wie dacht dat het thema ‘privacy’ na 25 mei van dit jaar niet langer actueel zou zijn, heeft het mis. Privacy is hot! Althans, dat zou het moeten zijn, maar helaas is het in de praktijk voor veel organisaties nog altijd een heet hangijzer. Waar staan we en, wellicht nog belangrijker, wat is er nog […]

Lees verder »
De IKEAccountant
SnelStart in KVK Business Challenge
Waarom de spaarrente maar niet wil stijgen
OPLEIDINGEN
Werkkapitaalbeheer en financiering
NBA Opleidingen
3 december 2018
Masterclass privacy en werknemers – Meld u snel aan!
The Legal Privacy Company
22 november 2018
Visionplanner on Tour | Eindhoven
Visionplanner
29 november 2018
VACATURES
Senior Assistent Accountancy
PKF Wallast
Amsterdam
Beginnend assistent accountants
HLB van Daal Adviseurs en Accountants
Waalwijk
Senior Assistant Accountancy Goes
Baker Tilly Berk
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN