Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 29 september 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantsverklaring bij NOW kost gemiddeld € 5300
Het MKB klaagt soms over de kosten van een accountants- of derdenverklaring bij de verantwoording van NOW-subsidie. Het UWV deed onderzoek en concludeert dat die kosten gemiddeld circa 5300 euro zijn. Maar dit gemiddelde zegt niet alles, laat minister Koolmees aan de Kamer weten.
Lees verder »
Gerben Everts (ex-AFM) directeur van VEB
Per 1 oktober is Gerben Everts, voormalig topman van de AFM, de nieuwe directeur van beleggersvereniging VEB. Hij volgt Paul Koster op.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Update ontspannen je kennis en bereik fluitend je leerdoelen tijdens de Fiscount Kennismarathon. Laat je inspireren tijdens dit (online) event en stel je eigen ideale programma samen. Loop jij een kennisrondje mee? Het startbewijs ligt voor je klaar. Bekijk voor meer informatie onze website.

Lees verder »
Bestuurder voedselstichting verdacht van fiscale fraude
Maandag 27 september heeft de Fiod een 50-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij is de bestuurder van een stichting die zich inzet om minderbedeelden levensmiddelen te leveren tegen gereduceerde prijzen.
Lees verder »
Coronasteunpakket redde banen maar verstoorde bedrijvendynamiek
De coronasteun voorkwam in 2020 een sterke stijging van de werkloosheid en heeft bedrijven overeind gehouden. Naar schatting hebben dankzij het steunbeleid tussen de 65 duizend en 180 duizend mensen hun baan behouden. Dit blijkt uit het CPB-onderzoek ‘Economische analyse steunpakket 2020’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Marian kiest voor werk én gezin

We legden Marian, Manager Audit bij Visser & Visser, de stelling voor: ‘Kiezen tussen werk en gezin: Lastige keuze of waarom kiezen?’ Voor Marian is het eigenlijk geen keuze. “Ik vind mijn gezin heel belangrijk, maar datzelfde geldt voor mijn werk. Het gaat erom hoe je het combineert.” En wat kies jij?

Ga naar jebentwatjekiest.nl »
ADVERTORIAL
Wat je als accountant kunt bereiken met ‘Realtime accounting’

Dankzij de digitale revolutie in accountancy is het steeds beter mogelijk om van dag tot dag de ontwikkelingen van ondernemingen te volgen. Accountants die aan realtime accounting doen, staan actief naast hun klant. Ze zijn daardoor enorm wendbaar bij het innemen van de marktpositie. Hoe ontwikkel je je tot een kantoor dat gebruik maakt van realtime accounting? U leest het in deze whitepaper.

Download de whitepaper gratis! »
AV-Magazine
De 5 grootste pijnpunten van accountantskantoren – en hoe Exact deze wegneemt

De samenwerking tussen accountant en ondernemer loopt nog niet altijd op rolletjes. Kantoren worstelen met vijf grote problemen, zo blijkt uit onderzoek van Exact. Martin van Vliet en Erik Ledeboer leggen uit hoe softwareoplossing Exact Online Accountancy deze pijnpunten wegneemt.

Lees verder »
Netflix-docu over verdwenen bitcoinmiljoenen
De bizarre zaak van 166 miljoen dollar aan verdwenen bitcoins is onderwerp van een Netflix true crime-documentaire. De serie, die begin 2022 online komt, gaat over de dood van Gerald Cotten en de enorme bitcoinportefeuille waarvan hij alleen de wachtwoorden wist.
Lees verder »
NBA komt met gids over continuïteitsbeoordeling
Met de Continuïteitsgids wil de NBA accountants ondersteunen bij de beoordeling van de continuïteit van ondernemingen. De gids licht toe welke stappen accountants en hun organisaties zetten op het gebied van continuïteit, en vat de huidige manier van werken samen. Daarnaast moet de gids ook een basis vormen voor gesprekken met beroepsgenoten en stakeholders over […]
Lees verder »
IMF ziet Nederlandse economie sterk groeien, steunt stopzetten coronasteun
Het sterke economische herstel van Nederland rechtvaardigt de keuze van het kabinet om te stoppen met de massale coronasteun. Maar het verdere verloop van de coronapandemie blijft ‘onzeker’ en Den Haag moet steunprogramma’s als de NOW-regeling achter de hand houden. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Lees verder »
Deloitte: audit & assurance groeit harder dan consulting
Dinsdagmorgen publiceerde Deloitte haar Integrated Annual Report over het boekjaar 2020/2021. De omzet in Nederland ging naar € 1.032 miljard. Audit & Assurance groeide met 8 procent veel harder dan het hele bedrijf.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountancy maakt zich op voor ‘war for talent’
Niet 33 maar 111 Joodse vakgenoten vermoord
Grant Thornton krijgt in Engeland stevige reprimande
Baker Tilly adviseerde Bergen op Zoom over coronageld, college in het nauw
OPLEIDINGEN
Kantoortoetsing; puntjes op de i! (webinar)
Extendum
20 oktober 2021
Cursus Levenstestament en executele
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
1 november 2021
Borging van privacy in arbeidsrelaties
Fiscount
9 november 2021
VACATURES
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
Fiscaal medewerker accountantspraktijk
Van der Vlugt Accountants
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN