Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 28 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Acht uur werken, bijna drie uur effectief
Zouden Britse kantoortijgers net zo zijn als Nederlandse? Als het antwoord bevestigend luidt, geeft dat een heel nieuwe kijk op productiviteit en fulltime werken. Tijdens een werkdag van acht uur is de gemiddelde (Britse) werknemer maar drie uur écht effectief bezig, volgens Brits onderzoek. Om precies te zijn: twee uur en 53 minuten.
Lees meer
 
 
KvK gaat Handelsregister ‘opschonen’
De Kamer van Koophandel (KvK) gaat zich meer inspannen om het Handelsregister verschoond te houden van onjuistheden en dubieuze adressen. Dit zegt bestuurder Hankie van Baasbank dinsdag in het AVROTROS-programma Opgelicht?!
Lees meer
 
Robotiseer uw controle werk! Advertorial

Saai routinewerk, niemand zit erop te wachten. Laat het daarom over aan de Robotic Assistant. Die maakt met plezier rapportages, signaleert zonder pardon zowel fouten als ontbrekende documenten, koppelt automatisch gegevens aan relevante data en waarschuwt als er actie ondernomen moet worden. De Robotic Assistant geeft de boekhouding een cijfer en suggereert acties ter verbetering. Zo doet u de btw-controles voortaan in de helft van de tijd. Hoe? Ontdek het op ons seminar!
Schrijf je gratis in =>

 
Bond voor Belastingbetalers zet massaprocedures door
De Bond voor Belastingbetalers weerspreekt dat zij van plan is een eind te maken aan massaprocedures tegen de ‘spaartaks’ (vermogensrendementsheffing) en overgaat op individuele procedures. Dat heeft voorzitter Jurgen de Vries van de bond laten weten.
Lees meer
 
 
#Hoedanprecies? Bij robotic accounting zit accountant aan de stuurknuppel
Robotic accounting was tijdens de AV-dag 2017 een van de meest besproken thema’s. Wat houdt het in en wat gaat het betekenen voor de dagelijkse praktijk van accountants? Onder meer Peter van Haasteren, directeur van cloudplatform Yuki, gaf een uitgebreide toelichting.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!
Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!=>

 
Golf van telefoontjes over vergeten pensioenen
De Stichting Pensioenregister wordt overspoeld met telefoontjes en e-mails van ouderen over vergeten pensioen. Volgens het AD komen er honderden vragen en verzoeken per dag binnen.
Lees meer
 
 
Topman kredietbureau Equifax weg door grote hack
De topman van het Amerikaanse kredietbureau Equifax heeft zijn functie moeten neerleggen na een grote hackaanval bij het bedrijf.
Lees meer
 
 
Honderd miljoen extra financiering voor snelle groeiers
Het ministerie van Economische Zaken heeft tijdens het Startup-fest in Amsterdam samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) honderd miljoen euro aan extra financiering voor ‘starters in de groei’ (scale-ups) bekend gemaakt.
Lees meer
 
 
KPMG kiest voor diversiteit met zeven nieuwe partners
KPMG benoemt met ingang van 1 oktober 2017 zeven nieuwe partners. Robbert Liedenbaum, Johan Schrumpf en Freek Croiset van Uchelen zijn benoemd tot partner in de auditpraktijk. Leah Jin, David Ikkersheim, Koos Wolters en John Tros  zijn benoemd tot partner in de advisorypraktijk.
Lees meer
 
Pensioen; waarom u niet moet weglopen Contentpartner
Pensioenvraagstukken worden vaak gezien als onderwerpen die je als accountant zo snel mogelijk wilt doorschuiven. Er is echter al een aantal keer door de rechter geoordeeld dat een accountant wel degelijk een zorgplicht heeft als het gaat om pensioenvragen van zijn klanten.
 
Ontslagrecht in een halve dag Opleiding
Het ontslagrecht wordt niet behandeld aan de hand van een flauwe opsomming van regeltjes maar aan de hand van aansprekende voorbeelden (cases) en filmpjes. Door deze actieve benadering komt het ontslagrecht tot leven. Het eerste deel van de training gaat in op diverse onderwerpen uit de WWZ. Het tweede gedeelte laat aan de hand van […]
 
Fiscale due diligence, do’s & don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek! Opleiding
Uw cliënten verwachten een succesvolle begeleiding bij iedere overname, overdracht of toetreding van een investeerder. Kunt u als adviseur een gedegen fiscaal onderzoek uitvoeren? Leer van specialisten hoe u een specifiek onderzoek per belastingsoort opzet, welke vragen u moet stellen en wat de meest voorkomende valkuilen zijn. Praktijkgericht met handige tools en checklists! Het belang van […]
 
Senior Assistent Accountant Vacature
Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de accountancy? Als professional met ambitie en enkele jaren werkervaring ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van jaarrekeningen en andere financiële verantwoordingen. Daarnaast begeleid je de financiële administratie van onze klanten en bereid je de aangiften omzet-, vennootschaps- en inkomstenbelasting voor. In deze functie he je veelvuldig klantcontact […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn