Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Acht vrouwen reageren op Van Quickenborne: Laat de feministen eens 'een kat een kat noemen'

Acht vrouwen, actief binnen diverse organisaties, reageren op de uitspraak van Vincent Van Quickenborne over thuisblijvende vrouwen. De ondertekenaars: Els Flour, bestuurslid Furia; Ida Dequeecker, kernlid BOEH!; Nina Henkens, coördinator Kif Kif vzw; Isa Verlaenen, nationaal verantwoordelijke Rebelle; Meron Knikman, voorzitter vrouwenraad; Sarah De Coster, expert gender en diversiteit Femma; Sarah Scheepers, coördinator Ella vzw; Heleen Struyven, Crisiscabinet Kinderopvang.

Lees verder

Het illusionaire waarheidseffect en de ‘niet uitgelokte’ invasie van Oekraïne

Volgens onafhankelijk Australisch journaliste Caitlin Johnstone heeft het onophoudelijk toevoegen van de term "ongeprovoceerd" in elk commentaar van de media in de VS over de oorlog in Oekraïne, als gevolg dat mensen aannemen dat de invasie wel zonder provocatie moet zijn begonnen, omdat het ‘illusionaire waarheidseffect’ rede en logica omzeilt en een ander narratief creëert in het collectieve bewustzijn van de samenleving. Zij bekeek de VS-media, maar dezelfde trends zijn ook merkbaar in de eigen Belgische media.

Lees verder

VS aan Saoedi-Arabië: blijf petroleum verkopen in dollars, niet in Chinese yuan

Saoedi-Arabië heeft recent beslist een deel van zijn aardolie niet langer te verhandelen in dollar met een aantal belangrijke klanten, waaronder China, een breuk met een deal die al bestaat sinds 1945. Dit zet de VS verder onder druk omdat de dollar als internationale handelsmunt al decennia het enorme overheidsdeficit van de VS financiert. President Biden poogt alsnog het tij te keren. Een analyse door Ben Norton van Geopolitical Economy Report.

Lees verder

Het patriarchaat is allesbehalve 'natuurlijk', allesbehalve 'normaal'

De hedendaagse dominante maatschappelijke orde van ieder voor zich is allesbehalve ‘natuurlijk’. In toegankelijke taal schetst Professor em. Johan Mertens waarom. Paul Verhaeghe las het: “Onze maatschappij verwaarloost jonge kinderen en oude mensen. Om dat te veranderen hebben we politici nodig met een maatschappijvisie die verder gaat dan economische belangen”.

Lees verder

Ecuador stemt in historisch referendum voor stopzetting oliewinning in Amazone

Zondag trokken Ecuadorianen naar de stembus – niet enkel om een nieuwe president en parlement te verkiezen. Voor de allereerste keer in de geschiedenis, spraken burgers van een land zich in een referendum uit tegen oliewinning in een van de meest waardevolle natuurgebieden ter wereld. “De uitbuiting van mens en natuur door de olie-industrie wordt een halt toegeroepen”, reageert 11.11.11 tevreden.

Lees verder

Vacature op vrijwillige basis: Radio Manifiesta zoekt m/v/lgbtqia+ reporters

  Je bent jong en/of oud maar vooral gedreven om te weten wat mensen op een festivalweide uitspoken en wat...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Actiegroepen gaan in beroep tegen de kap van het Kolmenpark in Tessenderlo

Actiegroep Red het Kolmenpark stapt samen met Greenpeace naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de vernietiging van 5.5 hectare natuur in hartje Tessenderlo. Het schepencollege vergunde er een groot verkavelingsproject ten koste van een populaire buurtweg en 2 hectare bos. Red het Kolmenpark, Greenpeace en BOS+ klagen de vernietiging van stedelijke natuur aan, en vragen om de site te beschermen als stadspark.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium