Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 29 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
ACM geeft toestemming voor fusie Alfa en ABAB
Alfa en ABAB mogen fuseren. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 26 februari besloten, blijkt uit een woensdag gepubliceerde mededeling.
Lees verder »
Fiscale adviespraktijk verdenkt oud-werknemer van fraude, maar inzage in mails is fishing expedition
Na onderzoek van bedrijfsrecherchebureau Hoffmann legde een Amsterdams belastingadvieskantoor bewijsbeslag op WhatsApp- en e-mailcorrespondentie van een belastingadviseur die inmiddels elders werkt. Het kantoor vermoed fraude via een valse schenkingsakte en overtreding van het in de arbeidsovereenkomst opgenomen geheimhoudingsbeding en het relatiebeding.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar | Klantwaarde, wat is dat?

Weet jij wat de verwachtingen en behoeften van jouw klant zijn? In deze gratis webinar op 22 maart leer je wat klantwaarde is en hoe je dat kan ontwikkelen. Ook krijg je te horen wat bij de transitie naar een ander businessmodel komt kijken. Meld je nu aan voor deze lunch & learn-sessie van Accountancy Vanmorgen, in samenwerking met Jan de Kroon.

Lees verder »
Deloitte-fiscalist en profkeeper Mous houdt het voetbal voor gezien
Xavier Mous stopt met profvoetbal, kondigt hij aan op LinkedIn. De 28-jarige doelman was actief voor onder andere Cambuur, PEC Zwolle en sc Heerenveen, maar combineerde dat altijd al met een baan als fiscalist bij Deloitte.
Lees verder »
Gezamenlijke transactiemonitoring banken op losse schroeven
De gezamenlijke transactiemonitoring die oprichters ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos Bank en de Volksbank wilden bereiken met Transactiemonitoring Nederland (TMNL) is in de huidige vorm afgeschoten door Brussel. Dat blijkt uit een Kamerbrief van minister Van Weyenberg van Financiën. Wat dat precies betekent voor TMNL is nog niet helemaal helder.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vind jij vastgoed en btw in de praktijk lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van de transacties en de gevolgen voor de ondernemer bij aankoop, verkoop, nieuwbouw, verbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Teunis van den Berg praat je op 27 maart in een middag helemaal bij. Hij bespreekt ook recente jurisprudentie en gaat in op enkele recent verschenen spraakmakende zaken.

Lees verder »
Zelfstandigen zijn soms werknemers met hoge pensioenlasten voor werkgevers
Niet alles wat op papier staat, is wat het lijkt. Een overeenkomst tussen Deliveroo met een zelfstandige kan stiekem een arbeidsovereenkomst zijn. Een zelfstandige maaltijdbezorger op een fiets kan transformeren tot een werknemer die recht heeft op een pensioen van het verplichtgesteld bedrijfstakpensioenfonds voor beroepsgoederenvervoer over de weg.
Lees verder »
Loon van dga uitzendbureau terecht gecorrigeerd
Een dga slaagt er bij het gerechtshof Den Haag niet in om aan te tonen dat hij slechts administratieve werkzaamheden voor zijn BV verrichtte, en evenmin dat het gebruikelijk loon op een lager bedrag moet worden vastgesteld dan het normbedrag.
Lees verder »
Fiscus stapt naar Hoge Raad over verjaring na uitstel voor aansprakelijk gestelde
Het gerechtshof Amsterdam vernietigde eind vorig jaar aansprakelijkstellingen, omdat het recht op dwanginvordering van de onderliggende belastingschuld zou zijn verjaard. Het recht op dwanginvordering van de aansprakelijkheidsschuld eindigde daarmee ook. De fiscus is het niet eens met het hof en stelt cassatie in.
Lees verder »
Wet verbetering poortwachter en verplichtingen bij re-integratie zieke werknemer
De werkgever en de zieke werknemer moeten zich volgens de Wet verbetering poortwachter samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen voor de re-integratie van de werknemer.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuw uitstel zzp-wetgeving verwelkomd, deel Kamer wil opsplitsing
Waarom 25 maart 2024 een belangrijke datum is
Veel verdachte transacties stromen via flexkantoren
KempenPlus staakt strijd met bank na miljoenenfraude boekhouder
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
13 maart 2024
ESG en Duurzaamheidsverslaggeving
Markus Verbeek Praehep
13 maart 2024
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
15 april 2024
VACATURES
Relatiebeheerder accountancy – Groningen
Moore MTH
Groningen
Compliance Officer
Vallei Accountants & Adviseurs
Financieel Specialist
Joanknecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN