Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 6 april 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
ACM geeft toestemming voor overname Accon avm door Flynth
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de overname van Accon avm door branchegenoot Flynth. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, oordeelt de toezichthouder.
Lees verder »
Vorig jaar flinke omzetstijging bij De Jong & Laan
De Jong & Laan heeft de primeur om als eerste top 30-kantoor de jaarcijfers over 2021 bekend te maken. Het accountantskantoor heeft qua omzet een prima jaar achter de rug, want er is sprake van een omzetstijging van 8,5% naar 77,9 miljoen euro. Dat is een groeipercentage dat De Jong & Laan de afgelopen jaren […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Binnen 5 minuten van implementatie naar jaarrekening

Stel sneller dan ooit uw jaarrekening op met de rapportagesoftware van Speedbooks®. De gebruiksvriendelijke RGS-koppeling leest de data in je pakket automatisch uit, rubriceert, en levert binnen vijf minuten een helder jaaroverzicht in je online dashboard. Benieuwd of een RGS-koppeling mogelijk is met uw administratiepakket?

Ontdek het hier »
Minister ziet geen problemen WHOA door uitspraak Hoge Raad
Minister Weerwind van Rechtsbescherming heeft geen signalen ontvangen dat een recente uitspraak van de Hoge Raad het moeilijker kan maken voor ondernemers om een WHOA-akkoord te bereiken, schrijft hij in antwoord op Kamervragen. Verder valt het op dat veel WHOA-trajecten betrekking hebben op het mkb.
Lees verder »
Fietsenverhuurder loopt NOW-steun mis na financieel geschil met administratiekantoor
De Amsterdamse fietsenverhuurder Macbike heeft geen recht op loonsteun via NOW-3 en NOW-5, heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld in een bodemzaak. Het bedrijf had een financieel geschil met administratie-, boekhoud-, advieskantoor Berley International. Daardoor wilde Berley de loonaangifte niet meer doen, maar de boekhouding van Macbike was nog wel in bezit van het kantoor.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kom niet voor verrassingen te staan bij de schenk- en erfbelasting

Nu je steeds vaker de rol van financiële huisarts voor je cliënt vervult, moet je weten wat de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied zijn. Bernard Schols praat je op 16 mei helemaal bij zodat jij je cliënten optimaal van dienst kunt zijn! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en huwelijk.

Meer informatie »
Lifestyle en carrière | ‘Ik heb veel voor elkaar gekregen door mijn mentaliteit’
Patrick Gerritsen is controleleider bij de Jong & Laan en over een paar maanden registeraccountant. Was het net anders gelopen, dan was hij nu topvoetballer geweest. Een portret van een sportman in de accountancy. ‘Wat je als manager kunt leren van topsport is het teambelang, dat moet vooropstaan.’
Lees verder »
Polen blokkeert akkoord EU-minimumtarief vennootschapsbelasting
Polen blokkeert een akkoord in de Europese Unie over de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting.  Dat gebeurde tijdens een vergadering van de EU-ministers van Financiën in Luxemburg waarin 26 lidstaten instemden met het wetsvoorstel.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Boete voor opvragen kopie identiteitsbewijs

Veel ondernemers vragen standaard aanvullende persoonsgegevens op bij een klant. Bijvoorbeeld wanneer die inzage wil in zijn/haar persoonsgegevens die worden verwerkt bij het desbetreffende bedrijf. Mediabedrijf DPG Magazines (DPG) kreeg hiervoor een boete van maar liefst € 525.000,- opgelegd. DPG is het moederbedrijf van nu.nl, Tweakers en uitgever van grote kranten en tijdschriften zoals de […]

Lees verder »
Personalia | De maart-transfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er in maart te melden binnen de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten van de afgelopen maand op een rij:
Lees verder »
Werknemer ontslaan? Dat heeft een pensioenstaartje
Het is de bedoeling van iedere pensioenregeling dat je als werknemer vanaf je pensioendatum gaat genieten van het door jou opgebouwde pensioen. Vroeger was dat na een 40-jarig dienstverband bij dezelfde werkgever. Een afscheidsreceptie en een gouden horloge met inscriptie maakten het feest dan compleet. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig werknemers die op die […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen run op subsidie elektrische auto, bodem potje komt wel in zicht
Verzoek werknemer om meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden
Werkgevers: ‘versnel verduurzaming gebouwen met gericht beleid’
OPLEIDINGEN
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
19 april 2022
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
20 april 2022
Cursus Risico’s arbeidsongeschiktheid en overlijden bij meerdere compagnons
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 mei 2022
VACATURES
Relatiebeheerder zelfstandig (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Accountant AA (24-40 uur) – Beverwijk
De Hooge Waerder
Beverwijk
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN