Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

Lees verder voor een greep uit de activiteiten van de komende weken. Begin het nieuwe jaar databewust, dompel je onder in poëzie en leen de mooiste non-fictie boeken uit 2023.

 
S
 

Tip: Je data de baas

Begin het nieuwe jaar databewust! Tijdens de Data & Privacy week, van maandag 15 t/m zondag 21 januari, nodigt Bibliotheek Utrecht je uit jouw digitale mediagebruik onder de loep te nemen.

 
 

Lunchlezing door social designer Bertrand Burgers

Ontdek meer over wat je onbewust achterlaat en waarom het beschermen van privacy essentieel is.

donderdag 18 januari, 12.00 - 12.30 uur

Bibliotheek Neude, reserveer

 

Workshop Je data de baas

Wat er gebeurt er met jouw data? Bijvoorbeeld bij het scannen van je voordeelkaart in de supermarkt? Tijdens deze workshop zul je zelf data verzamelen, verwerken en uiteindelijk visualiseren. 

donderdag 18 januari, 17.00 uur en zaterdag 20 januari, 15.00 uur

Bibliotheek Neude, reserveer

 

Lunchlezing door expert data-ethiek Ajuna Soerjadi

Leer meer over wat data eigenlijk is en de subtiele manieren waarop technologie ons gedrag stuurt.  

zondag 21 januari, 12.30 - 13.00 uur
Bibliotheek Neude, reserveer

 
S
 
Van donderdag 25 t/m woensdag 31 januari is het Poëzieweek. Kom naar Bibliotheek Neude voor een mooi programma vol poëzie. Bekijk hier het hele programma
 
Bazarow Live - Poëziespecial
 

Bazarow.Live ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Te gast deze keer zijn dichters Kiki Coumans en Vrouwkje Tuinman over De wereld van Wigman en Kees ’t Hart over zijn nieuwe bundel Het vogelkerkhof.

woensdag 24 januari, 20.00 - 21.30 uur

 
Reserveer   S
Camping de Vrijheid Live
 


Luister live mee met de opname van de podcast Camping de Vrijheid van dichter Ingmar Heytze en John Jansen van Galen. Te gast is Astrid Lampe, winnaar P.C. Hooft-prijs 2024.
 

zondag 28 januari, 13.00 - 15.00 uur

 
Lees meer   S
S
Radio 1 non-fictie boek van het jaar

'We hebben het over je gehad' van Stéphanie Hoogenberk is het NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van het Jaar 2023. Het boek kreeg 25% van de stemmen en werd vrijdag 22 december bekend gemaakt tijdens een live uitzending door Humberto Tan in Bibliotheek Neude.

Leen of reserveer deze titel en de andere genomineerde boeken!

 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
Nieuw! Duik in een Theatertekst met Tessa

Wat zit er allemaal verscholen in een theatertekst? Kom mee scripts lezen onder begeleiding van Tessa Kraijer (docerend theatermaker). Leuk voor taalliefhebbers! Vanaf nu twee keer per maand in Bieb Neude.

 

dinsdag 16 en 30 januari

19.30 – 20.00 uur

 
Reserveer   S
S
 
S
 

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. We hebben vacatures voor communicatiemedewerker programma, lees-mediaconsulent, toezichthouder en assistent collectie. We kijken uit naar je!

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open