Meander kondigt opnamestop voor VGZ-verzekerden af
Skipr

Weekoverzicht

Adelante-vestiging maanden dicht na overstroming

Het duurt maanden voordat de schade die de overstroming aan kindcentrum Adelante in het Limburgse Houthem (bij Valkenburg) heeft veroorzaakt, is hersteld. “Een groot deel van het gebouw is woensdag onder water komen te staan”, zegt voorzitter van de raad van bestuur Henri Plagge: “Ook apparatuur heeft veel waterschade opgelopen en is waarschijnlijk niet meer bruikbaar.”


Skipr

Meander kondigt opnamestop voor VGZ-verzekerden af

Zorggroep Meander heeft het plafond, dat het contractueel heeft afgesproken met zorgverzekeraar VGZ voor het eerstelijnsverblijf, bereikt. Dientengevolge kondigt de organisatie een opnamestop af voor VGZ-verzekerden.


Skipr
Advertentie
 
logo
Een servicedesk is het gezicht van de ondersteunende afdelingen en zorgt voor gestroomlijnde processen. Hoe u deze met de juiste mix van mens, systeem en techniek inricht lees u in deze whitepaper.

Jac de Bruijn
Skipr

Veranderkracht na covid-19


SkiprHet zou ons moeten kunnen lukken om in de nadagen van covid-19 de zorg in betere banen te leiden. Van paniek, via crisismanagement naar een redelijke zorg. Kunnen we iets veranderen? Even stilstaan en de koppen creatief bij elkaar graag.

Advertentie
 
logo
Hoe zorgt u ervoor dat u de beste data tot uw beschikking heeft en het volledige potentieel benut? Volg de tweedaagse Masterclass Organisatie van data analytics en krijg grip op een future-proof datastrategie voor uw organisatie.

Sofia Rapsaniotis
Skipr

Het realiseren van volledige gezinshulp vraagt om fundamentele veranderingen in het veld


SkiprIn de serie ‘Institutionele uitdagingen in de zorg’, hebben we in samenwerking met verschillende (oud-)bestuurders uit de gezondheidszorg acht institutionele uitdagingen geïdentificeerd en gewerkt aan denkrichtingen en oplossingen. Deze blog gaat over het thema ‘zorg voor jeugdigen en gezinnen’ en het is de derde editie in een serie van acht. 

Egge van der Poel
Skipr

Delen als default


SkiprDe covid-pandemie is een schier onuitputtelijke bron voor reflecties op onze samenleving als geheel en onze organisatievormen in het bijzonder. Voor nu wil ik de absolute noodzaak van samenwerken benoemen: van het verspreiden van patiënten over bedden door heel Nederland (en daarbuiten) tot en met het ontwikkelen en delen van kennis over effectieve behandelingen voor patiënten thuis en in het ziekenhuis. Dit alles kon alleen door intensieve samenwerking en snelle kennisdeling.

Thomas Hoyng
Skipr

Bestaat de ondernemende medisch specialist eigenlijk nog wel?


SkiprDe motie Hijink van de SP heeft op 8 juli in de Tweede Kamer 59 procent van de stemmen gekregen. De motie zegt dat medisch specialisten in loondienst gebracht moeten worden. Langzaam maar zeker bereidt de kamer en een toekomstig kabinet zich voor op een volgende ronde vrij worstelen met de Vrijgevestigd Medisch Specialisten, vertegenwoordigd door de msb’s (medisch specialistische bedrijven).

Joanne Kellermann
Skipr

Nieuwe zorgmedewerkers zijn tevreden over hun baan


SkiprHet afgelopen jaar was er veel aandacht voor de werkdruk in de zorg. Die werkdruk is op veel plaatsen al jaren hoog, en corona deed er nog een flinke schep bovenop. Toch zijn veel medewerkers in de sector zorg en welzijn goed te spreken over hun baan. Dat geldt zeker voor mensen die nieuw zijn in de sector. Zij hebben het na een half jaar in hun nieuwe baan goed naar hun zin. Het werk voldoet aan hun verwachtingen en ze halen voldoening uit het contact met cliënten.

Advertentie
 
logo
Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers initiatief nemen en 'eigenaarschap' pakken? Topsprekers geven u op 24 november de nieuwste psychologische inzichten op het gebied van gedragsbeïnvloeding.

Lid Raad van Toezicht

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis via Suur & Company | Tilburg

Manager Exploitatie

Amsterdam UMC, locatie AMC | Amsterdam

Projectleider Bouw

Meander Medisch Centrum | Amersfoort

HR business partner

Noordwest Ziekenhuisgroep | Alkmaar

Algemeen directeur zorgbedrijf

Arts en Zorg via Leeuwendaal Advies | Utrecht

Skipr    

Skipr

Contact     Voorwaarden     Afmelden