Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 4 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Adjunct-directeur rederij vervalste handtekening KPMG-accountant en verduisterde € 2,5 miljoen
De adjunct-directeur van de Amsterdamse rederij Go Gracht Service C.V. heeft valsheid in geschrifte gepleegd door een handtekening van een KPMG’er onder de nog niet goedgekeurde jaarrekening 2019 te plaatsen. De fraude werd in oktober 2020 ontdekt. Nader onderzoek wees daarna uit dat de man ook nog € 2,5 miljoen had verduisterd.
Lees verder »
De belangrijkste wijzigingen in de loonheffingen voor 2022
De belangrijkste wijzigingen in de loonheffingen voor 2022 vind je in het Belastingplan 2022, zoals de gerichte vrijstelling thuiswerkkosten. Om welke veranderingen gaat het? De belangrijkste veranderingen voor 2022 op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
De beste fiscale aangiftesoftware voor grote én kleine kantoren

Meer aangiftes doen in dezelfde tijd, adviseren op basis van actueel inzicht in de totale performance van je klant, transparante interne processen én optimale inzet van capaciteit. Maak een proefaccount aan waarin je direct kunt werken en verzend binnen 5 minuten jouw eerste aangifte naar de Belastingdienst. Probeer nu Fiscaal Gemak!

Lees verder »
Hof legt onderzoek in zaak vermogensbeheerder Box voorlopig stil
Een nieuw hoofdstuk in de langslepende fraudezaak rond vermogensbeheerder Box consultants en advocaten van Stibbe, waarin ook BDO een prominente rol speelt. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft donderdag in een tussenuitspraak beslist dat het onderzoek in een zaak tussen de Stibbe-advocaten van Box en de Staat voorlopig moet worden stilgelegd.
Lees verder »
Personalia | Vijf nieuwe partners bij Mazars
Mazars heeft haar partnerteam uitgebreid met Gert-Jan Gerrits, Alfons Lohuis, Vera Stappers, Marc Vazel en Arno van der Wijk. Met deze uitbreiding worden de Audit & assurance praktijk in Amsterdam, Rotterdam en in de regio Oost en de Tax praktijk in Amsterdam verder versterkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De btw-regels voor internetverkopen zijn op 1 juli 2021 aangepast en wat nu?

Naast de normale btw aangifte komen er drie nieuwe rapportages bij: de invoerregeling, de Unieregeling en de niet-Unieregeling. Weet jij in welke aangifte je wat moet rapporteren? Voorkom problemen en zorg dat je de regels en risico’s kent. Laat je op 7 oktober online bijpraten door Marja van den Oetelaar.

Lees verder »
AV-Magazine
‘Op accountants rust een enorme verantwoordelijkheid’

In enkele jaren tijd werd Visma in Nederland een leidende speler op het gebied van software voor bedrijfskritische processen – ook accountancy. De Visma Connected Experience is de nieuwste zet van het bedrijf uit Noorwegen. Regiodirecteur John Reynders licht toe: ‘De klant vroeg ons de uitdaging aan te gaan de status quo te doorbreken.’

Lees verder »
Hagenaars met agrarische uitzendbureaus aangehouden voor belasting- en coronasubsidiefraude
De FIOD heeft in het kader van een strafrechtelijk onderzoek twee inwoners uit Den Haag aangehouden van 34 en 32 jaar op verdenking van fraude met loon- en omzetbelasting.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Onze medewerkers zijn de reden dat wij de Award hebben gewonnen’

ROI financials werd door de onafhankelijke jury uitgeroepen tot de grote winnaar van de Cloud Award 2020. Lees meer over het winnen van de Cloud Award en wat het hen heeft gebracht.

Lees verder »
Confirm Accountants gaat samenwerking aan met HZW accountants en belastingadviseurs
Hoewel Confirm Accountants – met vestigingen in Doetinchem en Elst Gld. – geen groot kantoor wil worden, heeft de organisatie wel de ambitie om in kleine stappen nog wat verder te groeien. Op 1 oktober 2021 krijgt dit verder vorm, dan gaat Confirm de samenwerking aan met HZW accountants en belastingadviseurs in Veenendaal. Vanaf die […]
Lees verder »
Aflossing belastingschuld ondernemers verder versoepeld
Ondernemers die als gevolg van de coronapandemie een belastingschuld hebben opgebouwd, krijgen meer ruimte om die uitgestelde belastingen te betalen. Uit een actualisatie van het Besluit noodmaatregelen coronacrisis blijkt dat het demissionaire kabinet met een tijdelijke aanvullende tegemoetkoming voor belastinguitstel en een aanpassing van de reikwijdte van de betalingsregeling komt.
Lees verder »
Personalia | De september-transfers in de accountancy
Na een rustige zomer zijn er in september traditiegetrouw meer personele nieuwtjes te melden. Welke transfers binnen de accountancy vielen er de afgelopen tijd te noteren?
Lees verder »
Een goed exitplan begint met een ‘foto van je eigen onderneming’
Ik ben zeker niet de eerste – en laat staan de enige – die het nut en de noodzaak van een goed exitplan bij ondernemers aan de orde stelt. Toch doe ik het nog maar eens en de belangrijkste boodschap die ik daarbij wil geven is: begin op tijd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Langverwacht advies aan Hoge Raad over huurkorting wegens corona
KPMG: recordaantal fusies en overnames in Nederland eerste helft 2021
‘Ondertekenwijzer’ helpt bedrijven op weg met digitaal ondertekenen
OPLEIDINGEN
Webinar: de accountant en financial professional als herstructureringsdeskundige
MKB-bedrijfscoach
5 oktober 2021
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
12 oktober 2021
Kansen en risico’s bij due diligence-opdrachten
Fiscount
10 november 2021
VACATURES
Assistent Accountant
Schuiteman
Barneveld
Beginnend Assistent-Accountant 
KRC Van Elderen
Apeldoorn
Assistent Accountant in audit & iAccountancy Praktijk
Coney
Haarlem of Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN