Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Administratiekantoor botst met veeboer over enkelvoudige of samengestelde rente
Het Gerechtshof deed deze week uitspraak in een jarenlang slepende conflict tussen een accountants-administratieconsulenten-kantoor en een agrariër. De vraag of de rente enkelvoudig of samengesteld moet worden berekend, blijkt nog niet zo eenvoudig.
Lees verder »
Boekhouding wegenbouwer brengt Rotterdamse corruptie aan het licht
Een wegenbouwer uit Rucphen vraagt belastingvrijstelling aan omdat hij een goed doel sponsort. Dat goede doel, een Rotterdamse ambtenaar die meedoet aan Alpe D’HuZes, vermeldt de naam van de gulle sponsor echter niet op zijn fietsshirt waarop wel andere sponsoren staan. Dat wekt de interesse van de Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit moet je beslist weten van het levenstestament en executele

Bernard Schols vertelt wat je moet weten van de executeur en zijn rol bij erfeniskwesties. Daarna praat Chanien Engelbertink je bij over het levenstestament en de levensexecuteur. Deze fenomenen zijn namelijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Je hoort op 1 oktober de do’s en don’ts aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Pensioengeld, Tozo en de vermogenstoets
Vanaf 1 oktober 2020 zouden zelfstandig ondernemers Tozo 3 aan kunnen vragen bij hun gemeente. Tijdens de corona-persconferentie van 28 september zei Mark Rutte dat de eerder aangekondigde vermogenstoets uitgesteld zal worden. Dat geeft ruimte om na te denken over het veiligstellen van pensioenvermogen.
Lees verder »
‘3800 Nederlandse bedrijven kunstmatig in leven gehouden’
Het aantal faillissementen is op het laagste niveau sinds 21 jaar. Volgens Altares Dun & Bradstreet heeft overheidssteun ertoe geleid dat 3.800 niet levensvatbare bedrijven overeind zijn gebleven. De specialist in bedrijfsinformatie verwacht een tsunami aan faillissementen als de steun wegvalt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar! Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Vraag een proefnummer aan!

Lees verder »
Gerard van Santen nieuwe voorzitter Raad voor de Jaarverslaggeving
Per 1 januari 2021 is Gerard van Santen de nieuwe voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Hij volgt Peter Sampers op die bij zijn herbenoeming in 2018 al had aangeven tot uiterlijk eind 2020 beschikbaar te zijn.
Lees verder »
Baanverlies administratie en boekhouding hoger dan gemiddeld
Het aantal ontslagaanvragen bij UWV stijgt fors. Alleen nog onder ICT en technische beroepen is sprake van krapte. Het aantal administratieve en boekhoudkundige vacatures daalde met 18 procent.
Lees verder »
Belastingdienst beantwoordt vragen over uitstel belastingplicht
Naar aanleiding van vragen van leden heeft SRA de Belastingdienst om verduidelijking gevraagd van de versoepeling van het uitstellen van belastingen door de coronacrisis. De antwoorden staan nu op de SRA-website.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Podcast | Yuki bij New Business Radio: ‘Het kan leuker, eenvoudiger & nóg slimmer’

Yuki’s Managing Director Rogier van den Heuvel en Sales Manager Stephan van de Velde zijn op bezoek bij New Business Radio. Over het groeien van start-up tot scale-up, digitalisering, de toekomst van accountancy, bijhorende technologische ontwikkelingen, en hoe je zo’n digitale borrel nóg leuker weet te maken; ze bespreken het met Fabienne de Vries van […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Meer zekerheid over loondoorbetaling bij zieke werknemers
AMDAX is eerste cryptobedrijf met DNB-vergunning
Webinar belastingdienst voor startende ondernemers
NBA-commissie MKB zoekt twee nieuwe commissieleden
OPLEIDINGEN
Actualiteiten in bedrijfsovernames
NBA Opleidingen
13 oktober 2020
Overzicht creëren in het oerwoud van de toeslagen
Fiscount
11 november 2020
Schakeltraject Accountancy & Controlling
HAN
14 januari 2021
VACATURES
Supervisor assurance
CROP
Amersfoort
Senior tax manager
CROP
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN