Fyret får rekordstor erstatning
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Godmorgen. Igen i dag er det corona og mink, der fylder nyhedsstrømmen. Nu får masseaflivningen af de danske mink nemlig også konsekvenser for de 300 ansatte i Pelshuset Kopenhagen Fur, der lukker og slukker.

Også de ansatte i lufthavnen står op til en kedelig morgen, efter det i går blev meldt ud, at der igen skal fyres på Danmarks største arbejdsplads.

Og vi bliver i den dystre ende, for her på A4 slutter vi nemlig ugen af med historien om, at forskere på Københavns Universitet nu advarer om, at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis algoritmer får lov til at tage styringen fra de ansatte på landets jobcentre. Læs mere om den historie her.

Jeg håber ikke, at du er helt slået ud, for der er masser af gode historier at kaste sig over i dagens nyhedsbrev. God læselyst og rigtig god weekend.

/Freja Thorbech

Advarer om masseovervågning af ledige: 'Man skal tænke mennesket først'

Hvis kunstig intelligens skal bruges som værktøj til at få ledige i arbejde, er det afgørende, at det bliver på menneskets og ikke systemets præmisser. Sådan lyder konklusionen i nyt studie af såkaldte jobcenter-algoritmer.


Nyhedsoverblik

Hjælpepakke-panik for milliarder: Mange virksomheder har ikke fået én eneste krone

Kæmpe hjælpepakker ventede måneder på EU-godkendelse - vi kan ikke overleve uden hjælp, siger brancheforening til DR.

Re­ge­ringen læg­ger reg­nin­gen på bor­det for Ar­nes pen­sion

Regningen for Arnes pension kommer til at løbe op i 13 mia. kr. Det viser et nyt svar, som finansminister Nicolai Wammen (S) har sendt til Finansudvalget, skriver Børsen. (Artiklen kræver abonnement)

FH: En skandale, hvis #MeToo bliver ved snakken

Seksuel chikane skal koste krænkeren 12 måneders løn, og Arbejdstilsynet skal oprustes, siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Majbrit Berlau til Politiken. (Artiklen kræver abonnement)


Per fik smadret sine lunger og blev fyret: Nu får han rekordstor erstatning

Lungesyg får hidtil største godtgørelse fra Afskedigelsesnævnet efter at være blevet udsat for farlig kemi på den omstridte plastvirksomhed Sky-Light.

Læs mere

SF-profil raser over chefer: "De opfører sig som konger og paver"

Hos SF er der stor vrede over, at visse arbejdsgivere tvinger ansatte til at krydse nordjyske kommunegrænser på trods af regeringens restriktioner i området.

Læs mere

A4 Job
HK HANDEL søger erfaren faglig/juridisk konsulent


A4 Medier søger salgskonsulent


FOA søger pressechef


Forskersnak: Kommunalvalg - hvor politik møder hverdagen

Læs mere

Coronakrav presser dagplejere: Må tage pause og fritid i brug

Dagplejere mødes med høje krav fra myndighederne om hyppig rengøring. Det sker for at mindske risikoen for coronasmitte. Konsekvensen er, at dagplejerne må gøre rent i deres pauser og i deres fritid, viser en ny medlemsundersøgelse fra FOA.

Læs mere

Derfor trives krænkelser i nogle fag og ikke i andre

Nye undersøgelser viser, at skuespillere i højere grad bliver krænket end skolelærere. Det kan skyldes, at krænkelser på arbejdspladsen trives i højere grad i fag, hvor der er høj konkurrence om jobbet, og hvor der er meget status forbundet med jobbet, forklarer en ekspert.

Læs mere

Enhedslisten: Styrk arbejdsmiljøet med en milliard over fem år

Med 200 millioner kroner om året de næste fem år ønsker Enhedslisten at gennemføre en femårsplan, der sikrer en kontinuerlig, opbyggende indsats for arbejdsmiljøet landet over.

Læs mere

Sønderborg indsætter rejsehold til at nedbringe sygefravær: 'Udfylder et tomrum'

Med tre millioner i ryggen skal et nyt rejsehold forebygge sygefraværet i Sønderborg Kommune som en to-årig forsøgsordning. Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune, Jan Prokopek Jensen (S), mener, projektet har et stort potentiale.

Læs mere

Aktuel debat og analyse

Sådan redder vi flere fra stress, chikane og mistrivsel

Læs mere

Mest læste
01

02

03

Freja Thorbech
freja@a4medier.dk


 
Tip en ven

Abonnement Erhverv

Abonnement Privat

Annoncer

Jobannoncer


A4 Medier

Nannasgade 28
DK-2200 København N
Tlf. +45 27837130
Email nyhedsdesk@a4medier.dk

CVR 31470021

Ansvarshavende redaktør

Nicolai Kampmann


Du modtager denne mail, da du er tilmeldt A4 Mediers nyhedsbrev.
Hvis du ønsker at afmelde, klik på "Afmeld nyhedsbrev".