Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 13 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advies belasting- en accountantskantoor om nalatenschap zuiver te aanvaarden is beroepsfout
Een belasting- en accountantskantoor moet ruim €145.000 schadevergoeding betalen vanwege een verkeerd advies over een nalatenschap, heeft de rechtbank Noord-Holland bepaald. Met het advies aan de dochter van een overleden klant om de nalatenschap van haar vader niet beneficiair maar zuiver te aanvaarden maakte het kantoor een beroepsfout.
Lees verder »
Bentacera opent nieuw kantoor in Groningen
Accountants- en advieskantoor Bentacera heeft een nieuw kantoor in Groningen. Het is de zevende kantoorlocatie en de eerste buiten de provincie Friesland. Met deze uitbreiding speelt Bentacera in op de groeiende vraag vanuit Groningen naar opdrachten op het gebied van fiscaal, advies en ondersteuning en controle.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar je AA-titel?

De HAN in Arnhem is dé plek voor accountancy en control opleidingen in deeltijd. Wil jij de kortere opleiding die theorie en praktijk combineert? Of liever de theorieopleiding? Zoek je een schakelprogramma waarmee je kunt instromen in de AA-opleiding? Ga jij voor je bachelor? Bekijk het aanbod en start in september!

Bekijk het aanbod »
Geen fiscale faciliteiten om werknemersparticipatie te stimuleren
Het kabinet is niet van plan om werknemersparticipaties te stimuleren door middel van fiscale faciliteiten. Dat antwoordt staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit op Kamervragen over winstdeling en financiële medewerkersparticipatie door bedrijven.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Verwacht het maatschappelijk verkeer te veel van accountants?

De laatste jaren is er veel te doen geweest over de rol die de accountant richting het maatschappelijk verkeer moet innemen. Vooral met betrekking tot het uitvoeren van wettelijke controleopdrachten van de jaarrekening wordt er van de accountant heel veel verwacht. Meer dan vroeger, toen alles beter was (behalve de computers)… Verwacht het maatschappelijk verkeer […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Tijdschrift Familiebedrijven

• April editie: Aannemen personeel
• Multidisciplinair + praktijkgericht nascholingstijdschrift
• 6 uur netto-onderwijs

Gratis proefnummer »
Leidinggevende gebruikt harddrugs en laat zich naakt masseren door klant, maar wil toch weer aan de slag
Een leidinggevende bij de Rotterdamse groothandel en distributeur van zonnepanelen Natec Sunergy gebruikte meerdere keren openlijk xtc en cocaïne in aanwezigheid van collega’s en liet zich naakt masseren door een medewerker van een klant. Toch wilde de 34-jarige account- en Countrymanager Nederland na zijn ontslag op staande voet gewoon weer aan het werk.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | ‘Durf gevoelige zaken te bespreken’
Er komt veel kijken bij bedrijfsoverdracht binnen de familie. Niet alleen fiscaal en juridisch, maar bovenal emotioneel. Daarom adviseert fiscalist Erik Tops van Fiscount tijdig met de familie in gesprek te gaan.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, welk scenario past bij jouw klanten om samen te werken?

Niet elke klant wil of kan alles zelf doen aan de boekhouding. Dus wil je keuzemogelijkheden aanbieden als accountant of administrateur. Om de wensen van klanten te kunnen ondersteunen en ze te behouden heb je dus verschillende scenario’s voor de samenwerking nodig. Van alleen de resultaten presenteren, of alleen facturen maken tot aan het zelf […]

Lees verder »
Autohandelaar raadpleegt belastingadviseur in btw-geschil, geen kennelijk onbehoorlijk bestuur
De Belastingdienst heeft niet aannemelijk gemaakt dat een autohandelaar met het tussenschuiven van een Estse vennootschap kon of had moeten weten dat de levering aan die vennootschap een binnenlandse levering was en het nultarief niet van toepassing was, heeft de rechtbank Gelderland geoordeeld. Daarbij neemt de rechtbank mede in aanmerking dat de constructie fiscaalrechtelijk niet eenvoudig […]
Lees verder »
Ongeval in verplichte wachttijd is geen werktijd, schadevergoeding KLM afgewezen
KLM hoeft een purser die in een sportzaal in een crewhotel in Buenos Aires onder meer zijn enkelbanden en -pezen afscheurde niets te betalen, heeft de kantonrechter geoordeeld. De zorgplicht van de werkgever hangt nauw samen met de zeggenschap van de werkgever over de werkplek en zijn bevoegdheid de werknemer aanwijzingen te geven over de […]
Lees verder »
Bereikbaarheid Belastingdienst onder druk
Het is momenteel erg druk bij de Belastingtelefoon en webcare, laat de Belastingdienst weten. Hierdoor zijn de wachttijden langer dan gewoonlijk. Ook de fiscus heeft naar eigen zeggen te maken met personeelstekorten vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, waardoor het hulpcentrum onderbezet is.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Duurzaam ondernemen: ‘SRA-kantoor moet doorpakken voor klant’
Benchmark Kantoorcijfers 2022 van start
Begin dit jaar hoogste ziekteverzuim ooit gemeten
OPLEIDINGEN
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
22 juni 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
Cursus Estate planning
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 december 2022
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk) 
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Assistent accountant – samenstelpraktijk
Scab
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN