Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 20 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Doorzoekingen wegens mestfraude bij agrarisch adviesbureau
De opsporingsdienst van voedsel- en warenautoriteit NVWA heeft maandag samen met de FIOD op tien plekken in Limburg doorzoekingen gedaan. Ze verdenken een agrarisch adviesbureau ervan tientallen boeren te hebben geholpen met mestfraude en zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart.
Lees verder »
Snel: Belastingdienst in mei AVG-proof
Het duurt nog tot mei volgend jaar voordat de Belastingdienst voldoet aan de eisen van de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Dat schrijft staatssecretaris Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Download Checklist Jaarafsluiting

Wat komt er allemaal kijken bij de jaarafsluiting? Denk aan verschillende controles, correcties en analyses. Van bijvoorbeeld periodieke aangiftes, de jaarsuppletie aangifte, betaalbedrag van klanten en openstaande vorderingen. Deze checklist helpt je om geen zaken te vergeten!
Download gratis >

Lees verder »
RA berispt om slordig rapport over assurantiekantoor
De Accountantskamer heeft een berisping opgelegd aan een RA die niet zorgvuldig te werk is gegaan bij het opstellen van een rapport over de waarde en inkomsten van een assurantiekantoor.
Lees verder »
‘Notaris moet geldverkeer beter controleren’
Notarissen doen bij onroerendgoed- en aandelentransacties onvoldoende onderzoek naar geldverkeer tussen twee partijen, met name als dat buiten de notaris om gaat. Dat stelt het Bureau Financieel Toezicht (BFT), dat een schema heeft gemaakt om de beroepsgroep te helpen de onderzoeksplicht in te vullen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Visionplanner maakt accountancy relevanter

SBR Jaarrekening en Tussentijdse Cijfers. Je hele samenstelstraat in 1 cloudapplicatie. Met het snelstgroeiende online cloudplatform voor de accountancy ben je efficiënt waar het kan en diepgaand en uitgebreid waar het moet.
Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten? Kom dan naar een demo van Visionplanner bij jou in de buurt.

Lees verder »
Negatief aandeel vertrekkende vennoot aftrekbaar als verlies
Een vof waarbij een van de vennoten uittreedt, maar een negatief aandeel heeft, kan de vordering die zo ontstaat aftrekken van de winst. Tot dat oordeel komt de Hoge Raad, die vindt dat zo’n vordering wezenlijk anders is dan een lening.
Lees verder »
Hypotheeklasten ex-partner vormen geen aftrekbare alimentatie
Een man die het aandeel van zijn ex-partner in de hypotheeklasten blijft betalen, kan die kosten niet aftrekken als partneralimentatie. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Wat is de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Kent u de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Jeroen Knol praat u bij op 29 nov. U leert de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
Jaar uitstel voor nieuwe boekhoudregels verzekeraars
De nieuwe boekhoudrichtlijn IFRS 17 voor verzekeraars wordt een jaar uitgesteld als het aan de International Accounting Standards Board (IASB) ligt. De raad die de internationale verslaggevingsrichtijnen vormgeeft, stemde afgelopen week unaniem voor uitstel.
Lees verder »
Publicatieplicht Blokker en de rol van de Ondernemingskamer
Is de zogenoemde “Blokker-constructie” in strijd met het wettelijke beginsel dat de jaarrekening moet worden gepubliceerd? Volgens advocaat vennootschapsrecht Tom Teggelaar is de constructie een aangelegenheid die zich leent voor een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Belangen van derden, beleggers, leveranciers, werknemers kunnen immers zo maar in het geding zijn.
Lees verder »
Nederlander steeds meer aan telefoon vastgekleefd
Het blijft lastig de telefoon los te laten: de helft van de Nederlanders gebruikt ‘m op de fiets en 38% van de automobilisten appt of belt achter het stuur. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.
Lees verder »
Alleen jobhopper ziet salaris stijgen
Werknemers hoeven komend jaar niet te rekenen op een serieuze salarisverhoging. Dat concludeert beloningsadviseur KornFerry uit onderzoek. Werkgevers tasten wel in de buidel voor nieuwkomers, maar zijn niet snel geneigd het huidige personeel extra te belonen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
AVG: is privacy binnen uw organisatie hot of een heet hangijzer?

Wie dacht dat het thema ‘privacy’ na 25 mei van dit jaar niet langer actueel zou zijn, heeft het mis. Privacy is hot! Althans, dat zou het moeten zijn, maar helaas is het in de praktijk voor veel organisaties nog altijd een heet hangijzer. Waar staan we en, wellicht nog belangrijker, wat is er nog […]

Lees verder »
De IKEAccountant
SnelStart in KVK Business Challenge
Waarom de spaarrente maar niet wil stijgen
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
13 december 2018
Actualiteiten IB en Bedrijfsopvolging in de SRA-Fiscale kring
SRA
4 december 2018
Fraude en BTW
NOAB
6 december 2018
VACATURES
Senior Assistent Accountancy
PKF Wallast
Amsterdam
(Senior) Accountant Manager Samenstelpraktijk 32-40 uur
DRV Accountants & Adviseurs
Bergen op Zoom
Gevorderd assistent accountant
Hoek en Blok
Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN