Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 11 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advisory motor achter groei bij BDO
De omzet van BDO is vorig jaar met 4,2% gestegen tot € 293,8 miljoen. Daarmee is de groei sterker dan in 2018, toen de inkomsten met 2,7% toenamen. De sterkste groei boekte de advisory-tak, die de omzet met 16% opkrikte tot € 34 miljoen.
Lees verder »
Corona | Extra financieringsruimte voor klein MKB
De regering trekt nog eens € 750 miljoen uit ter ondersteuning van bedrijven die geraakt worden door de coronacrisis. Zij kunnen met deze  Klein Krediet Corona garantieregeling (KKC) makkelijker een overbruggingskrediet sluiten bij banken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kantooropvolging

Je eigen kantoor verkopen? Dat doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Neem contact op met de adviseurs van Fiscount Kantooropvolging. Zij zijn gespecialiseerd in maar één branche: jouw branche! Zij hebben daardoor de kennis en ervaring die jij nodig hebt. Ook als het gaat om een kantoorwaardering bij toe- of uittreding van een maat, firmant of bij echtscheiding. Een second opinion? Ook die geven ze graag!

Lees verder »
Omzet Countus 3,5% hoger in 2019
Top 30-kantoor Countus Groep heeft vorig jaar een omzetstijging geboekt van 3,5%. De omzet kwam uit op € 47,5 (45,9) miljoen. De omzet per fte is toegenomen met 1,2% tot € 110.400.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuw | Lees hier het ICT & Kantoortijdschrift

Accountants- en administratiekantoren hebben vaak moeite overzicht en inzicht te krijgen, zowel met betrekking tot praktische ICT-vraagstukken als met het inbedden van het onderwerp ICT in de algehele kantoorvisie. Hierdoor stellen ze besluitvorming uit of komen keuzes op verkeerde gronden tot stand. Voor Fiscount en Accountancy Vanmorgen reden om de handen ineen te slaan.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar IT-risico’s en veiligheid

2 juni 2020 • 15.00-17.45 uur • PE 3
Vergroot nu online uw kennis om IT-risico’s te voorkomen en risico’s rondom onderwerpen zoals ransomware, datalekken, mobiele apparaten en cloud computing te beperken. Daarnaast leert u hoe u als accountant de weerbaarheid tegen cybercrime kunt beoordelen.
Meld u nu aan voor het webinar IT-risico’s>>

Lees verder »
Corona | SRA-kantoren rekenen op 11% minder liquiditeit
De SRA heeft een update gegeven van de eigen Corona Barometer. Daaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de aangesloten kantoren minimaal 20% direct omzetverlies verwacht bij klanten. De eigen liquiditeit zal in het tweede kwartaal gemiddeld met 10,8% afnemen, is de verwachting.
Lees verder »
Accountant niet vanzelfsprekend verantwoordelijk voor fouten jaarrekening
Dat een RA de enige accountant is in een bedrijf, wil nog niet zeggen dat een klant die RA tuchtrechtelijk kan aanspreken op fouten die (mogelijk) zijn gemaakt in een jaarrekening. Dat oordeelt de Accountantskamer in een recente uitspraak.
Lees verder »
AV-enquête: Impact corona op accountancy en ondernemend Nederland
Wat is de impact van de coronacrisis op de ondernemers in verschillende branches  en op accountants- en administratiekantoren? De accountancybranche ziet als een van de eersten wat de coronacrisis financieel voor ondernemers betekent. Om hier zicht op te krijgen organiseren Accountancy Vanmorgen, Full•Finance en MKB-kredietcoach een onderzoek onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. De resultaten […]
Lees verder »
Corona | Aanmelden steunmaatregelen agrarische sector alvast mogelijk
Ondernemers uit de sierteeltsector, de voedingstuinbouw (gespecialiseerd in producten voor de horeca) en de fritesaardappelsector die schade oplopen door de coronacrisis kunnen zich nu alvast melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De steunregeling voor deze groep moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Op bezoek bij… ENTRPNR. | Het ondernemersplatform

Met drie vestigingen in Zeewolde, Rotterdam en Amsterdam, groeit ENTRPNR. snel. En dat doet het kantoor in samenwerking met hun klanten. Want als hun klanten zich ontwikkelen, dan ontwikkelt ENTRPNR. zich ook. Dat gaat zelfs zo goed, dat het kantoor maar liefst twee Yuki-awards in ontvangst mocht nemen: voor fast growing kantoor en beste marketing. […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ziekteverzuim hoogste sinds 2003
Accountantskamer hervat zittingen
Corona | CFO’s beraden zich op hogere veiligheidseisen
Helft bedrijven vreest ondergang door corona
OPLEIDINGEN
Webinar Manage liquiditeiten in crisistijd
NBA Opleidingen
13 mei 2020
Lunch & Learn: Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW)
Fiscaal Vanmorgen
13 mei 2020
Accountancy Tour Webinar 3: Van Audition naar Rapportage Gemak
Unit4 Bedrijfssoftware
19 mei 2020
VACATURES
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN