Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 7 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advocaat/accountant van het tableau geschrapt om dubieuze dubbelrol in conflict bij familiebedrijf
Als accountant jarenlang voor een familiebedrijf werken, om vervolgens als advocaat één van de familieleden bij te staan in een conflict met de andere familieleden over de uitvoering van het testament van een familielid. Een advocaat/accountant deed het en weigerde ook nog eens zich terug te trekken nadat hem dat door de rest van de […]
Lees verder »
‘Onbedoeld veel NOW-steun voor payrollbedrijven door WAB’
Payrollbedrijven hebben de afgelopen tijd voor miljoenen euro’s aan loonsteun via de NOW ontvangen vanwege het omzetverlies dat ze opliepen als gevolg van de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die op 1 januari 2020 van kracht is geworden
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 5 stappen een online samenwerking

Als financieel adviseur wilt u uw cliënten zo goed mogelijk helpen. U adviseert in moeilijke tijden, maar coacht ook ondernemers die juist een explosieve groei doormaken. Hiervoor is een optimale online samenwerking nodig. Dit stappenplan helpt uw kantoor om die zo eenvoudig mogelijk te bereiken. Bereik in 5 stappen een optimale online samenwerking.

Download gratis »
EY haalt uit naar Duitse toezichthouder over vermeend wangedrag bij Wirecard
EY heeft zich stevig uitgelaten over de Duitse accountantstoezichthouder Apas in de Wirecardzaak. Apas zou volgens het accountantskantoor te snelle conclusies hebben getrokken en geen rekening hebben gehouden met tegenargumenten toen het in september het openbaar ministerie inlichtte over mogelijk crimineel handelen van drie huidige en voormalige EY-partners.
Lees verder »
Corona en thuiswerken: wat moet je weten?
De Inspectie SZW behandelt enkele veelgestelde vragen over corona en thuiswerken. Wat zijn bijvoorbeeld de verplichtingen van de werkgever bij thuiswerken en waar moet een goed ingerichte werkplek aan voldoen? De vragen en antwoorden op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 3 stappen inkomende facturen slimmer en sneller verwerken

Verwerken van inkomende facturen is een cruciaal onderdeel van je dienstverlening. Kost het je te veel tijd en levert het piekdrukte op, bv voor de BTW-aangifte? Dat kan slimmer! Begin 2021 goed met een efficiënt proces voor verwerken van inkomende facturen van je cliënten.

Ontdek hier deze 3 stappen »
Fiscus komt met handreiking opting-in
Onder voorwaarden kunnen opdrachtgevers samen met de opdrachtnemer een arbeidsrelatie aanmerken als fictieve dienstbetrekking, de regeling opting-in. De opdrachtnemer wordt dan ‘pseudowerknemer’ genoemd. De Belastingdienst heeft nu een handreiking opgesteld waarin je meer leest over de voorwaarden van de regeling:
Lees verder »
Ongeveer 60% moet NOW 1 terugbetalen, Koolmees belooft coulance
Vanaf komende week verstuurt UWV de eerste vaststellingen van de definitieve subsidie van de Now 1. Op basis van de eerste 20.000 aanvragen voor de vaststelling is de eerste ruwe schatting dat er bij ongeveer zestig procent van de gevallen moet worden terugbetaald. Minister Koolmees heeft met het UWV afgesproken dat er waar nodig coulant wordt […]
Lees verder »
Huurbaas eist tonnen na opzegging Limmens kantoor Vanhier
Dat een opzegging door een huurder niet altijd fijn is voor de verhuurder is duidelijk, maar accountantskantoor Vanhier had in het Noord-Hollandse Limmen een verhuurder die er wel heel erg hard in kleunde nadat de huur werd opgezegd.
Lees verder »
Radish Concepts en Combidesk koppelen webshop aan boekhoudpakket
WordPress-specialist Radish Concepts en het in softwarekoppelingen gespecialiseerde Combidesk gaan samenwerken, met als doel om webshopeigenaren beter van dienst te kunnen zijn bij hun boekhouding.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Esther Stomps van Flynth: ‘We willen IT en de praktijk samenbrengen’

Er bestaat soms nog een kloof tussen het doel van software en het gebruik ervan in de dagelijkse praktijk. Dit constateerde Flynth ook. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De backoffice accountant: welk type ben jij?

De backoffice accountant komt dichter bij het adviesproces te staan. Met zijn strategische analyses en inzichten, die hij op basis van data maakt, voorziet hij klanten en adviseurs van inzicht en stuurinformatie. Dit vraagt om een ander type medewerker op de backoffice.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Uitzonderingen op inkomensnorm 30%-regeling: hoe zit het precies?
Experiment in de advocatuur: rechtsbijstandsverzekeraars mogen niet-verzekerden bijstaan
Online betaalfraude met nieuwe technieken wordt strenger bestraft
Minder vermogensongelijkheid als pensioenvermogen wordt meegeteld
OPLEIDINGEN
Webinar: NOW-derdenverklaring + praktische Toolkit
Fiscount
8 december 2020
Bedrijfseconomisch ontslag
NBA Opleidingen
15 december 2020
Vermogensstructurering in de IB
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN