Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 28 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Advocaat: ex-partners KPMG ten onrechte voor de strafrechter
De advocaat van drie voormalige topaccountants van KPMG vindt dat verdenkingen tegen drie voormalige topaccountants van KPMG niet voor de strafrechter horen te komen, maar hoogstens voor de tuchtrechter. Zij beweert dit tegenover het FD, dat de regiezitting rondom een smeergeldaffaire volgt. 
Lees meer
 
 
Klanten willen Den Dekker (88) als accountant en niemand anders
Boer moest hij worden, maar na een bedrijfsongeval met een varken was dat onmogelijk. Nu is Heimen den Dekker (88) uit Werkendam misschien wel de oudste nog actieve accountant van Nederland, schrijft het Reformatorisch Dagblad in een portret.
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

Accountability in AVG: toestemming Contentpartner
Via de AVG/GDPR-blogserie neem ik je mee langs diverse aspecten van de GDPR-wetgeving. Voorgaande blogs leerden je hoe je persoonsgegevens van klanten registreert en hoe je moet handelen in het geval van een datalek. In deze blog ‘Accountability in AVG: toestemming‘ lees je hoe je aantoont dat een betrokkene toestemming heeft gegeven voor gegevensverwerking. 
 
 
Facebook diep in het rood na aankondiging onderzoek
De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) gaat onderzoeken of Facebook privacyrichtlijnen heeft geschonden. Vorige week deden al geruchten de ronde dat de FTC zijn tanden in het Facebook-schandaal zou zetten. De officiële aankondiging leidde ertoe dat het technologiebedrijf op de beurs in New York diep in het rood dook.
Lees meer
 
Rendement is een keuze Advertorial

Ik denk dat het tijd wordt dat vennoten, partners en kantoorleiding beter gaan kijken naar de manier waarop hun kantoor werkt. Het accountants- (of administratie-) kantoor kunnen we volgens mij wel in de categorie ‘professionele organisatie’ indelen. Dit type organisatie lijdt doorgaans aan eigen koninkrijkjes, eigenwijze mensen, gebrek aan uniforme werkwijze in het algemeen en efficiency in het bijzonder.

 
Ex-directeur accountantskantoor vangt bot bij eis dikkere bonus
De voormalig directeur van een accountantskantoor in Zuid-Oost Nederland die een hoger aandeel in de winst opeiste bij zijn gedwongen vertrek, ving bot voor de Accountantskantoor. De tuchtrechter verklaarde zijn klacht over schending van de gedragscode ongegrond. (zaak nummer17/1784- en 1785Wtra AK)
Lees meer
 
 
Melding CO2-uitstoot en brandstofgebruik straks verplicht voor transport
EU-lidstaten zijn straks verplicht de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van nieuw geregistreerde vrachtwagens, bussen en andere zware voertuigen door te geven aan de Europese Commissie. Dat meldt het ANP.
Lees meer
 
150 euro korting alleen voor lezers van Accountancy Vanmorgen Advertorial

25 mei: congres leiding & Verleiding
Onder druk van samenleving, incentives en hoge werkdruk overschrijden we grenzen, maar ook regels en juridische constructies kunnen goed gedrag juist tegenwerken. Dit congres (voorheen Integriteitsdag) focust op hoe u onethisch gedrag en handelen voorkomt. Met Jeroen Smit, Kees Vendrik, Jonathan Soeharno, Margriet Sitskoorn en acteur Gijs Scholten van Aschat. Abonnees van Platform Accountancy Vanmorgen ontvangen een speciale korting!
Bekijk het programma>>

 
Bestuurders zien VS als motor innovatie, maar hoe lang nog?
Bestuurders van grote ondernemingen zien de Verenigde Staten wereldwijd nog steeds als de bakermat en motor van technologische innovatie. Maar de innovatiekracht verschuift wel in hun ogen, blijkt uit het jaarlijkse internationale onderzoek Global Technology Innovation Hubs van KPMG onder bijna 800 bestuurders van ondernemingen die zich binnen hun bedrijf bezighouden met technologie.
Lees meer
 
 
Belastingtelefoon zet weer prutsers aan het werk
De telefonische hulplijn van de Belastingdienst krijgt opnieuw een dikke onvoldoende van de Consumentenbond, voor de zesde keer op rij. De fiscale kennis van medewerkers van de BelastingTelefoon, onderzocht rond de jaarwisseling, krijgt een 4,8. Tijdens een herhaalonderzoek in maart ging het iets beter, maar een score van 5,4 is nog ver onder de maat, […]
Lees meer
 
 
Leningboeken banken vol misrekeningen
Inspecteurs van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben vorig jaar voor meer dan €10 miljard euro tekortkomingen en misrekeningen ontdekt in de leningboeken van banken in de eurozone. Dat staat volgens persdienst Reuter in een jaarlijks verslag van de Europese toezichthouder uit Frankfurt.
Lees meer
 
 
FIOD valt binnen bij arbeidsbemiddelaar kwetsbare werklozen
De FIOD heeft een inval gedaan bij het Deventer bedrijf Werkmakelaar-Oost. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor. Het bedrijf is door de opsporingsdienst doorzocht vanwege een onderzoek naar ‘ondergronds bankieren’.
Lees meer
 
 
Melding CO2-uitstoot en brandstofgebruik straks verplicht voor transport
EU-lidstaten zijn straks verplicht de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van nieuw geregistreerde vrachtwagens, bussen en andere zware voertuigen door te geven aan de Europese Commissie. Dat meldt het ANP.
Lees meer
 
Stoomcursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting) Opleiding
Heeft of krijgt u te maken met het internationale belastingrecht op het gebied van de winstbelasting? Dan krijgt u zeker te maken met vraagstukken rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten. Tijdens deze praktijkgerichte stoomcursus bespreekt Arthur Hofman de belangrijkste thema’s en actuele ontwikkelingen met u. In […]
 
Eigen kantoor bij Finovion Vacature
Zelfstandig kantoor bij kantorennetwerk Finovion Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en geeft kantoren schaalvoordelen door samen te werken met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn