Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 8 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Advocaat niet bestraft in zaak waar bestuursvoorzitter EY waarschuwing kreeg
Een door EY ingeschakelde advocaat is bij de Raad van Discipline niet bestraft voor haar rol in een zaak over een omstreden rapport dat EY opstelde voor De Nederlandsche Bank. Bestuursvoorzitter Rob Lelieveld van EY Accountants LLP kreeg in september 2019 een waarschuwing van de Accountantskamer opgelegd vanwege de kwestie.
Lees verder »
Buffers van bedrijven: wat is het perspectief?
Minister Hoekstra van Financiën gaat in een Kamerbrief in op de mogelijkheden om het bedrijfsleven te helpen om na de coronacrisis hun financiële buffers te herstellen en waar nodig te versterken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 5 stappen een online samenwerking

Als financieel adviseur wilt u uw cliënten zo goed mogelijk helpen. U adviseert in moeilijke tijden, maar coacht ook ondernemers die juist een explosieve groei doormaken. Hiervoor is een optimale online samenwerking nodig. Dit stappenplan helpt uw kantoor om die zo eenvoudig mogelijk te bereiken. Bereik in 5 stappen een optimale online samenwerking.

Download gratis »
Utrechtse jaarrekeningsoap ten einde: provincie niet langer onder financieel toezicht
De provincie Utrecht loopt na alle boekhoudkundige perikelen rond de Uithoflijn eindelijk weer in de pas met de jaarrekeningcontrole. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat daarom weten dat de provincie niet langer onder verscherpt toezicht staat.
Lees verder »
Special over Innovatie | Gratis online magazine
Accountants associëren innovatie vaak met technologische vernieuwing. Maar let op: innovatie is meer dan een digitale transformatie. In het kielzog van de digitalisering veranderen de organisatie, de arbeidsverhoudingen, de klantrelatie en het vakmanschap van de accountancy. De kansen liggen voor accountants voor het grijpen. Wil je weten hoe? Je leest het in het online magazine […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 3 stappen inkomende facturen slimmer en sneller verwerken

Verwerken van inkomende facturen is een cruciaal onderdeel van je dienstverlening. Kost het je te veel tijd en levert het piekdrukte op, bv voor de BTW-aangifte? Dat kan slimmer! Begin 2021 goed met een efficiënt proces voor verwerken van inkomende facturen van je cliënten.

Ontdek hier deze 3 stappen »
Nog één week voor aanvraag NOW 3, teller nu op ruim 38.500 aanvragen
Werkgevers die een aanvraag willen indienen voor de derde ronde van de NOW-regeling hebben daarvoor nog één week de tijd. Een aanvraag indienen bij UWV kan tot en met zondag 13 december.
Lees verder »
Auto voor BPM door rit naar RDW niet meer nieuw
Eén ritje van 255 kilometer van de autoverkoper in Duitsland naar de RDW zorgt er voor dat de auto voor de BPM niet meer als nieuw kan gelden, oordeelt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De naheffingsaanslag die de fiscus oplegde aan de autobezitter is daarom niet terecht.
Lees verder »
13 gemeenten al 3 jaar op rij zonder goedkeurende verklaring, mogelijk stijging door Corona
In 2019 waren er 13 gemeenten die drie jaar op rij geen goedkeurende controleverklaring kregen bij hun jaarcijfers. Door de verantwoording van coronasteun bestaat het risico dat jaarstukken te laat worden ingeleverd en gemeenten vaker een niet-goedkeurende verklaring gaan krijgen. Dat schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Lees verder »
Bank kan niet aan Wwft-verplichting voldoen als klant verdienmodel onvoldoende toelicht
Wanneer moet een bank de relatie met een klant op basis van de Wwft opzeggen? Om die vraag draaide het onlangs bij het gerechtshof Amsterdam. Het bedrijf Insight gaf Rabobank volgens het hof onvoldoende duidelijkheid over het eigen verdienmodel, waardoor de bank niet kan voldoen aan de op haar rustende Wwft-verplichtingen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Esther Stomps van Flynth: ‘We willen IT en de praktijk samenbrengen’

Er bestaat soms nog een kloof tussen het doel van software en het gebruik ervan in de dagelijkse praktijk. Dit constateerde Flynth ook. 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De backoffice accountant: welk type ben jij?

De backoffice accountant komt dichter bij het adviesproces te staan. Met zijn strategische analyses en inzichten, die hij op basis van data maakt, voorziet hij klanten en adviseurs van inzicht en stuurinformatie. Dit vraagt om een ander type medewerker op de backoffice.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
De transitievergoeding in 2021: wat moet je weten?
FNV: werkgevers misbruiken coronacrisis bij cao-onderhandelingen
‘Herstel voor gedupeerden kinderopvangtoeslag ligt op schema’
OPLEIDINGEN
Webinar: NOW-derdenverklaring + praktische Toolkit
Fiscount
8 december 2020
Bedrijfseconomisch ontslag
NBA Opleidingen
15 december 2020
Vermogensstructurering in de IB
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN