browser versie

Markt vandaag

AEX nipt lager van start gegaan

09:13De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,1 procent lager op 924,24 puntten, terwijl de Midkap 0,1 procent won.

AEX start handelsweek vermoedelijk afwachtend

07:54De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting een min of meer neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong fractioneel in het rood.
(Advertentie)

Manieren om comfortabel met pensioen te gaan met 350.000

Voor beleggers met een portefeuille van 350.000, ontvang de gratis gids en periodieke inzichten.


Leer meer

Nieuws

AEX nipt lager van start gegaan

09:13De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,1 procent lager op 924,24 puntten, terwijl de Midkap 0,1 procent won.

Beursblik: sterke resultaten Prosus

09:03Prosus heeft sterke resultaten geboekt, met winstgevendheid bij Ecommerce, een positieve kasstroom en snellere groei bij Ecommerce dan bij sectorgenoten. Dat stelde zakenbank Jefferies maandag in een analistenrapport.

Gasunie en Vopak kijken naar langer gebruik LNG-terminal Eemshaven

08:56Vopak en Gasunie kijken samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid naar mogelijkheden om de energieterminal in Eemshaven langer te blijven gebruiken, niet alleen voor LNG, maar ook voor een toekomstig energiesysteem met waterstof en opslag van CO2. Dat maakten Vopak en Gasunie maandag bekend.

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ASML

08:45Deutsche Bank heeft het koersdoel voor ASML verhoogd van 1.000 naar 1.100 euro en handhaafde het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Robert Sanders.

Prosus boekt sterke omzetgroei

08:39Prosus heeft afgelopen boekjaar een sterke omzetgroei geboekt van 19 procent, terwijl het verlies fors daalde en de e-commerce-portefeuille zoals aangekondigd winstgevend werd. Dat bleek maandag uit de resultaten van de investeerder met een beursnotering aan het Damrak.

Lichtgroene futures, maar zorgen jaarcijfers Prosus straks voor vuurwerk?

08:30AEX opent naar verwachting vlak tot iets lager. Prosus, Theon, huizenmarkt en we blikken uitgebreid vooruit op de beursweek.
Onderdeel van IEX Group / © IEX.nl
Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam, Nederland
pixel